Přejít k hlavnímu obsahu

Výsledky 2. kvalifikace O2 COOL HS ligy

11. 11. 2016 | 14:27 Hearthstone
V úterý a čtvrtek proběhla druhá kvalifikace do unikátní O2 COOL Hearthstone ligy. My se tak dozvěděli další dvě jména, jež se objeví na finálovém turnaji v pražském Sacre Coeur.Již první kvalifikace čítala obrovskou účast 256 hráčů. V kvalifikaci se objevily jak ostřílená jména tak i nováčci, kteří se rozhodli zkusit své štěstí a ukázat československé scéně, že na to mají.
Výchozí obrázek

V úterý a čtvrtek proběhla druhá kvalifikace do unikátní O2 COOL Hearthstone ligy. My se tak dozvěděli další dvě jména, jež se objeví na finálovém turnaji v pražském Sacre Coeur.

Již první kvalifikace čítala obrovskou účast 256 hráčů. V kvalifikaci se objevily jak ostřílená jména tak i nováčci, kteří se rozhodli zkusit své štěstí a ukázat československé scéně, že na to mají.

V druhé kvalifikaci byla účast ještě větší, když se turnaje zúčastnilo nakonec neuvěřitelných 292 hráčů. Účast byla tak masivní, že na okamžik začal stávkovat i web PLAYzonu, který nechtěl bracket pro 512 karbaníků přenést přes kůži. Za drobné zdržení na začátku se tedy omlouváme. Zbytek turnaje už probíhal bez problémů a tak se pojďme podívat, jak dopadl.

V prvním kole dostala většina hráčů freewin kvůli mírnému překročení 256 lidí a nutnosti rozšíření bracketu na 512 lidí. Avšak mezi tyto hráče nepatřila zvučná jména jako eSuba Faeli, FTS.GIFO, eSuba Jarla, ECLOT.martim a ML.Synthetic. Tito hráči se museli prokousat už prvním kolem. Úlohu favorita se podařlo splnit všem až na JarluHS, který se tak s druhou kvalifikací rozloučil už po úvodním kole.

Ve druhém kole, které už se týkalo všech hráčů, na sebe narazilo hned několik favoritů. Vyzdvihnout můžeme například zpásy mezi:

ECLOT.Heki 2:3 ML.Namcor; ECLOT.zataro 3:2 FTS:GIFO; eSuba Scruffy 0:3 ECLOT.martim.

Do druhé části kvalifikace, tedy do TOP8 se nakonec probojovali tito hráči:

O2 COOL Hearthstone liga - 2. kvalifikace  - TOP8 
ČtvrtfináleSemifináleFináleVítěz
bo5bo5bo5 
 
{#Česká Republika} ML.Namcor1     
  {#Česká Republika} Krotor1   
{#Česká Republika} Krotor3     
    {#Česká Republika} Inae.Wiarnot2 
{#Česká Republika} joanina611     
  {#Česká Republika} Inae.Wiarnot3   
{#Česká Republika} Inae.Wiarnot3     
      {#Česká Republika} Inae.Eratrion
{#Slovenská Republika} ECLOT.zataro3    Vítěz
  {#Slovenská Republika} ECLOT.zataro0   
{#Česká Republika} VoDvaR2     
    {#Česká Republika} Inae.Eratrion3 
{#Česká Republika} Inae.Eratrion3     
  {#Česká Republika} Inae.Eratrion3   
{#Slovenská Republika} ECLOT.martim1     
 

Obzvlášť zajímavé je sledovat hráče Eclot Gaming. Především pak slovenské karbaníky zataro a martim, kteří se v první kvalifikaci dostali do čtvrtfinále, kde jim chyběly pouze dvě vítězství na postup do pražského finále. V druhé kvalifikaci se oba hráči shodně probojovali až do druhého hracího dne. A cestu neměli snadnou. Zataro musel v průběhu kvalifikace vyřadit hráče jako FTS.GIFO, Eeriness.Ondra, Olepšovač. Martim se jako jeden z mála musel probojovávat již z prvního kola a hned ve druhém kole dostal velmi silného soupeře Scruffyho z eSuby. Oba hráči tak v kvalifikacích ukázali velký skill a bohužel jim chybělo trochu štěstíčka k postupu.

Jestli bychom mohli tvrdit, že minulá kvalifikace patřila Eclot Gaming, když na finálový turnaj postoupil HAVAJSMURf a zatarovi s martimem se podařilo dojít až do čtvrtfinále, pak druhá kvalifikace patřila týmu Inaequalis, kteří si zařídili finále pouze pro sebe. V něm zvítězil Eratrion, jež zdolal svého týmového kolegu Wiarnota v poměru 3:2. Oběma těmto hráčům gratulujeme a přejeme jim hodně štěstí v prosincovém finále.