Přejít k hlavnímu obsahu

Valve v Nizozemsku ruší loot boxy

21. 6. 2018 | 09:30 Counter-Strike 2
Valve bylo nuceno v Nizozemsku zrušit prodej loot boxů, a to kvůli porušení přísných nizozemských zákonů týkajících se hazardu. 
Výchozí obrázek

Valve bylo nuceno v Nizozemsku zrušit prodej loot boxů, a to kvůli porušení přísných nizozemských zákonů týkajících se hazardu. 

Výsledek obrázku pro loot boxes counter strike

Valve poslalo svým hráčům dopis, ve kterém vysvětluje absenci loot boxů. V dopise společnost stojící za tituly CS:GO nebo Dota 2 vysvětluje, že v ostatních evropských zemích jsou k loot boxům daleko benevolentnější, ale z hlediska práva s tím nemůže společnost dělat nic jiného, než tuto službu zrušit. Nizozemský úřad pro hazardní hry uvedl, že pokud nedojde k "dostatečným úpravám", budou ti, kteří porušují zákon, čelit správním pokutám ve výši 830 tisíc Euro, nebo částí celosvětového obratu.

V dopise hráčům stojí také citace "Loot boxy jsou v rozporu se zákonem, jestliže získané zboží z kořisti je možné převést do reálných peněz. Loot boxy nejsou v rozporu se zákonem, pokud zboží, které je z hracích automatů, není přenosné". Nizozemí přitom není první zemí, která se striktně staví proti možnému gamblingu ve hrách. Letos v dubnu například Belgie vydala rozhodnutí omezující loot boxy ve hrách FIFA 18, CS:GO a Overwatch. Naopak například Velká Británie se k loot boxům staví benevolentněji. Podle britské hazardní komise loot boxy nepředstavují podle britského práva nebezpečí. K tomuto rozhodnutí se připojila i kancelář pro dodržování předpisů pro hazardní hry na ministerstvu vnitra Nového Zélandu.

Dopis od Valve pro hráče Dota 2 a CS:GO:

Štítky: valve