Přejít k hlavnímu obsahu

Defeaters vyhrávají STORM the Front WINTER

20. 12. 2009 | 23:53 Counter Strike 1.6
Vítězové závěrečného turnaje STORM the Front Winter se stávají jedni z favoritů, tým Defeaters. Na druhém místě zanechali "legendy" z FU.SK.Každý turnaj se musí potýkat s nějakými problémy. Mezi nejčastější problém patří zejména zpoždění, které se vyskytuje na skoro každém LAN turnaji. Tentokrát se jednalo o hodinový delay, který narušil celkový časový rozpis.
Výchozí obrázek

Vítězové závěrečného turnaje STORM the Front Winter se stávají jedni z favoritů, tým Defeaters. Na druhém místě zanechali "legendy" z FU.SK.


Každý turnaj se musí potýkat s nějakými problémy. Mezi nejčastější problém patří zejména zpoždění, které se vyskytuje na skoro každém LAN turnaji. Tentokrát se jednalo o hodinový delay, který narušil celkový časový rozpis.

Přejděme ovšem ke skupinám, které se tedy hráli o hodinu později. Ve skupině A měli největší šanci postoupit týmy fofos.sk a crew.sk. Oboum se podařilo porazit své slabší soupeře a zápas mezi sebou skončil lépe pro prvně jmenovaný tým.

Skupina B byla asi nejsledovanější, neboť se do akce vrátila legenda slovenské scény, tým FU.SK. Tři jednoznačné a jedna trošku upocená výhra proti silnému mixu integrované cizmy do play off z prvního místa.

První odpolední skupina se nesla v nádechu česko-slovenského souboje. Do bojů se vydal posílený tým wrAth a nově zformovaný tým suicide. Slovenský celek si třikrát pohráli se svými soupeři a všem třem nadělili kanára v podobě výhry 16-0. V souboji o první místo ovšem zaostali a nuku prohráli s wrAth 9-16.

V poslední skupině byly největším tahákem týmy defeaters a IQFighters s hvězdou CS:S Ladislavem "GuardiaN" Kovácsem. Oba dva týmy si poradili se svojí trojicí soupeřů a o první místo rozhodoval jejich vzájemný zápas. Ten skončil vítězně pro IQFighters, kteří porazili defeaters poměrem 16-11.

Play off tak bylo zaplněné a slibovalo zajímavé zápasy. V prvním kole na sebe narazili crew.sk a IQFighters, fofos.sk a Defeaters, FU.SK se suicide a integrované cizmy s českými wrAth. Z těchto osmi týmů postoupili IQFighters, Defeaters, FU.SK a wrAth.  Z této čtveřice vzešli dva týmy, které si zahráli finále WB. Těmi se stali Defeaters a FU.SK, z tohoto zápasu vyšli nakonec vítězně Defeaters a poslali tak legendy do finále LB.

Ve finále Looser Bracket už čekali čeští wrAth a v ranních hodinách, přesněji něco okolo čtvrt na čtyři se odehrála epická bitva dvou týmů. Vítězem se však stali zkušenější FU.SK. Grandfinále bylo na programu něco po čtvrté hodině ranní a tuto dobu lépe zvládli hoši z Defeaters, kteří se tak pro letošní ovládli sérii STORM the Front turnajů.

Přidán mini-rozhovor s členem vítězů - Peter "uno" Lipowski

Uno, vyhráli jste STORM the Front, jaké jsou tvé pocity?

Tak pocity sú skvelé,kedže som sa na túto lanku dosť tešil. Zišla sa tu celá "elita" našej scény,takže vyhrať v mixe je pre mňa celkom slušný úspech.

Pomohlo to, že s vámi na turnaj odcestoval skreqo?

Fúha, tak toto je veľmi ťažká otázka, osobne si myslím že áno. So skreqom som hral prvý krát v živote, ale myslím si, ze pomáhal svojimi fragmi celý turnaj a vyhral nejednu zapeklitú situáciu.Hralo sa mi s nim dobre.X-RaY je iný typ hráča, takže neviem ako by sme zahrali s ním.Fakt ťažko povedať.

 A co zpoždění, které turnaj nabral. Ono hrát ve 4 hodiny ráno Grandfinále je dost o fyzické a psychické kondici.

Tak turnaj bol dobre zorganizovaný. Za meškanie na turnaji môžu iba hráči, ktorým sa nepáčili ich miesta, alebo sa nehralo lebo sedeli blízko vedľa seba a samozrejme aj to že niektorí ľudia si nastavujú PC hodinu. Tak ono je to samozrejme ťažké hrať GranFinale o 4tej ráno  po celom dni, keď niekto musí cestovať niekolko hodín na turnaj a podobne. Pred zápasom sme nehrali cca 3 hodiny tak som sa bál, že budeme unavení, ale hneď ako začal zápas, tak sme to rozhecovali a hrali sme si svoju hru.

Já ti ještě jednou gratuluju a zeptám se na závěr, roztančil si to tam jako na WGT?

Jo díky a kamarade tomu ver že nie :-D. Po šiestich hodinách cesty, bez spánku a pred šiestimi hodinami cesty domov sa to nedalo:).

Já ještě jednou gratuluji týmu DEFEATERS a doufám, že je v této sestavě uvidíme hrát častěji.