Přejít k hlavnímu obsahu

3110€ pro TF2 na Assembly Winter

Ve finském městě Helsinki se v lednu opět představí tradiční počítačový festival ASSEMBLY. Mezi oficiálními turnaji nebude chybět ani Team Fortress 2.
Výchozí obrázek

Ve finském městě Helsinki se v lednu opět představí tradiční počítačový festival ASSEMBLY. Mezi oficiálními turnaji nebude chybět ani Team Fortress 2.

Assembly Summer 09
Foto: assembly.org
Na Assembly by se dalo pohlížet jako na finskou verzi DreamHacku. Dvakrát do roka na Assembly Summer a Winter pokaždé sejde přes 5000 mladých lidí, kteří mají velice pozitivní vztah k počítačům a počítačovým hrám. Součástí několika denního festivalu jsou i progamingové turnaje v několika populárních hrách. Na poslední Assembly Summer v létě se zde konalo i finále finské kvalifikace na WCG.

Team Fortress 2 se v Helsinkách představil na poslední Assembly Summer 09, kdy zde byl prezentován v exhibičním turnaji 3D Challenge, sponzorovaném společnostmi NVIDIA a Samsung, kde proti sobě hráči nastoupili vybaveni speciálními 3D brýlemi. Ačkoliv si hráči na hraní s 3D brýlemi pouze stěžovali, celá akce by se nakonec dala označit za úspěšnou. TF2 zaznamenal obrovský úspěch hlavně u diváků (ostatně snad jako na všech takovýchto akcích) a není tak divu, že TF2 uvidíme i na Assembly Winter 2010 a rovnou mezi hlavními turnaji.

Dignitas na Assembly Summer 09
Foto: coolclan.eu

Největším překvapením se ale stalo oznámení prizemoney, které si vítězové hlavních turnajů mezi sebou rozdělí. Prizemoney pro TF2 turnaj byly stanoveny na celkových 3110€, což je nejvíce ze všech podporovaných her. TF2 tak za sebou nechává i takové velikány jako jsou CS 1.6 nebo CS:S.

Svou účast již potvrdila evropská TF2 špička, takže minimálně do konání Multiplay i39 nebo The Community LAN, má TF2 postaráno o akci roku. Assembly Winter 2010 se bude konat ve dnech 22.-24. ledna 2010 a s coverage celé akce se snad setkáte i na PLAYzone.

Potvrzení účastníci Assembly Winter:

{#Evropská unie} Team Dignitas
{#Evropská unie} Team YoYoTech
{#Finsko} Power Gaming
{#Finsko} The Last Resort
{#Finsko} Blight Gaming
{#Evropská unie} rockit!
{#Velká británie} Monster Munch
{#Finsko} tarmix
{#Finsko} Virtual Troopers
{#Německo} r@ts (tentative) 

Zdroj: Assembly
Štítky: Assembly winter