Přejít k hlavnímu obsahu

13 let NecroRaisers

1. 1. 2010 | 14:58 Všechny hry
Dnes je tomu právě 13 let, co vznikla nejstarší herní organizace v České republice. NecroRaisers začali svojí kariéru na hře Quake a jména jako Teether, Reset, Jakuza a Marty patří dodnes v Quake komunitě mezi velice známé a uznávané oldzkoolery.
Výchozí obrázek

Dnes je tomu právě 13 let, co vznikla nejstarší herní organizace v České republice. NecroRaisers začali svojí kariéru na hře Quake a jména jako Teether, Reset, Jakuza a Marty patří dodnes v Quake komunitě mezi velice známé a uznávané oldzkoolery.

NecroRaiers se podílí na vzniku ProGamers, kteří po dlouhá léta znamenali jistotu pro každého hráče a právě v této době nastává pro team první zlaté období. Hráči klanu jsou ubytováni v prostorech herny Prodigy, kde trénují a vydávají se po celém světě ve snaze posbírat nějaké ty úspěchy.

Kvalitní výkony teamu jsou v rozmezí let 2004 - 2008 odměněny ziskem mnoha vítězství a titulů, které se zapisují do historie teamu zlatým písmem.

Začátkem roku 2008 se začíná projevovat lehký ústup aktivity managementu a NecroRaisers prožívá bouřlivé období, během kterého se vystřídá u vedení několik osobností. Podobná situace je i u hráčů a výměny jsou téměř na denním pořádku. Toto období se táhne až do poloviny roku 2009, kdy poslední vedení teamu odstupuje a team přechází do čtvrtroční inaktivity. Kompletní přehled

Další změny u NecroRaisers nastávají počátkem listopadu, kdy se ke kormidlu dostává kontroverzní dvojice Pat & Mat, která si nese velké cíle a ambice na poli herního průmyslu. Nastává čistka v NecroRaisers a více či méně aktivní sekce teamu ukončují spolupráce s Teamem. Prvním krokem přestavby teamu a jeho koncepce je najmutí teamu Defeaters, kteří v našich barvách předvádí výborné výkony na World GameMaster Tournament. Management v mezičase před výletem na DreamHack kontaktuje sponzory a upevňuje již domluvené spolupráce. Též se domlouvá na podpoře, kterou chce team věnovat Jakubovi "Crow" Sedláčkovi, který jakožto jediný hráč České republiky vyráží do Číny, kde na World Cyber Games reprezentuje naši vlast ve hře StarCraft.

Po komplikacích při organizaci Severního Expresu dochází k výměně Counter-Strike 1.6 sekce a po veleúspěšném výletu je připraven zájezd na Infinity Csarnok LAN na které se představuje první stabilní - plně podporovaná - CS1.6 sekce v čele s Tomášem "zErem" Bojanovským.

NecroRaisers se ve spolupráci s teamy eSuba a Snoopy snaží postavit základy The Group of Elite Teams. V rámci podpory herní komunity jsou navázány kontakty s časopisem SCORE a Českou Televizí.

Rok 2009 je zakončen přijmutím druhé teamové sekce ve hře Call of Duty 4. Squad pod vedením Jiřího "GeorgE" Grohola a Pavla "dreadera" Farného si připisuje první úspěchy v online turnaji Esports Heaven, kde je v semifinále zastavuje až stálice naší komunity, team Power Gaming.

Jménem občanského sdružení NecroRaisers bych Vám rád popřál mnoho úspěchů, trošku toho štěstíčka a pevné zdraví do roku 2010.

Aby jste do tohoto roku nevstupovali s - takříkajíc - holým zadkem, dovolil bych si Vás pozvat k Výroční soutěži, kterou NecroRaisers slaví své krásné jubileum.

Good Luck & Have Fun