Přejít k hlavnímu obsahu

IEM: PredY postupuje

14. 10. 2010 | 20:49 StarCraft 2
Před několika minutami skončila poslední hra souboje posledního kvalifikačního kola o postup do hlavní části páté sezóny Intel Extreme Masters, ve kterém se proti českému reprezentantovi PredYmu postavil italský hráč LoZ. Náš zástupce zvládl zápas bravurně, po jednoznačném průběhu postoupil a nyní bude čekal na los své skupiny.
Výchozí obrázek

Před několika minutami skončila poslední hra souboje posledního kvalifikačního kola o postup do hlavní části páté sezóny Intel Extreme Masters, ve kterém se proti českému reprezentantovi {#Česká Republika} PredYmu postavil italský hráč {#Itálie} LoZ. Náš zástupce zvládl zápas bravurně, po jednoznačném průběhu postoupil a nyní bude čekal na los své skupiny.

Zatímco americká větev IEM byla dohrána o uplynulém víkendu, kdy v newyorském finále zvítězil jeden ze dvou Jihoameričanů v celém turnaji {#Peru} Fenix a odnesl si v přepočtu necelých 70 000 Kč, v Evropě budeme tento týden teprve znát čtyřiadvacet hráčů, kteří se probojovali do skupinové fáze.

České naděje reprezentoval v posledním kole kromě {#Česká Republika} PredYho ještě jeho spoluhráč z eSuby {#Česká Republika} h34D_hUnT3R, který však dostal od organizátorů po zmatcích kolem začátku utkání s DeMusliMem kontumaci, o čemž jsme vás nedávno informovali (IEM: H34D_hUnT3R vs. DeMusliM - rozhodnuto), a tak se oči všech fanoušků upírali k dnešnímu dni, kdy se rozhodovalo o českém zastoupení v hlavní fázi Intel Extreme Masters.

Proti italskému protivníkovi absolvoval {#Česká Republika} Tomáš "PredY" Pospíšil tři hry, které jste měli možnost sledovat živým komentářem na Hitpointu; VODy by se měly objevit v nejbližších dnech. Český hráč nedal soupeři příliš prostoru k vlastní prezentaci a zvítězil jasně 3:0.

PredY

Gratuluji k vítězství a postupu do hlavní fáze Intel Extreme Masters. Jaké jsou tvé pocity bezprostředně po zápase?

Super pocit, trošku sem si nebyl před zápasem jiste, jak to dopadne, ale proběhlo to tak, jak jsem čekal.

Výsledek napovídá jednoznačný průběh, jak to však bylo doopravdy? Popsal bys nám ve stručnosti jednotlivé hry?

V první hře na Metalopolis jsme se spawnuli na vzdušně krátkých pozicích, tak jsem šel safe expand build a poté siegnul pod jeho cliffem, čímž sem rychle vyhrál. Ve druhé hře jsem byl dost pod tlakem a pak dost pozadu, když mi pushem zničil natural, ale nějak se mi to podařilo ukřečit a pak když se rozbil svým druhým pushem o mé tanky, věděl jsem, že už to nepustím. Třetí hru jsem hrál hodně safe a camp, protože soupeř šel bio a expu, takže jsem namassil tanky, pak jsme si rozpůlili mapu, podařilo se mi ale obejít jeho tanky a spolu s dropem jsem mu zničil expu, a když ji chtěl ubránít tak jsem mu zničil celou armádu a GG.

Jistě se těšíš na utkání ve skupině. Koho by sis přál potkat?

Hm, to už si člověk nevybere, ale určitě co nejméně tossů, protože tenhle matchup moc nemusím a navíc v něm teď hodně zkouším.

Díky za rozhovor a přeji hodně štěstí v dalších bojích!

Díky.

zápas PredY vs. LoZ