Přejít k hlavnímu obsahu

GSL 2: Čtvrtfinálový souboj legend!

1. 11. 2010 | 16:03 StarCraft 2
Dva legendární hráči na pódiu, stovky fanoušků v hale a tisíce u televizních či počítačových obrazovek. Tak to vše nám nabídne zítřejší čtvrtfinálový zápas korejské GSL. Ale nejprve si shrňme, co tomuto souboji předcházelo.
Výchozí obrázek

Dva legendární hráči na pódiu, stovky fanoušků v hale a tisíce u televizních či počítačových obrazovek. Tak to vše nám nabídne zítřejší čtvrtfinálový zápas korejské GSL. Ale nejprve si shrňme, co tomuto souboji předcházelo.

O tom, že druhá sezóna GSL bude ještě lépe obsazena než předchozí, bylo jasno ještě dříve, než vypukly první kvalifikační bitvy. Do soutěže se přihlásilo mnohem více úspěšných hráčů prvního dílu. Navíc díky poslednímu patchi se do pozdějších bojů dostalo i mnohem více Zergů, naopak vyhořeli Protossové.

O průběhu prvních kol jsme vás již informovali. Avšak od té se liga opět posunula o krok dále. Poslední zástupce z řad neasijských hráčů, tedy {#Spojené státy americké} Greg  IdrA“ Fields, se střetl v souboji 16 nejlepších se zástupcem týmu oGs a rovněž zergským hráčem {#Korejská republika} Zeniem. V obou hrách Američan nestačil na mass roachů a s turnajem se musel rozloučit.

komentátorská dvojice Tasteless a Artosis

Největší překvapení se však konalo ještě o kolo dříve, kdy poslední hrací den v Ro 32 kole podlehl suverén minulé sezóny {#Korejská republika} FruitDealer terranskému hráči s nickem {#Korejská republika} BoxeR. Ovšem pod tímto jménem se neskrývá korejská legenda, jak by někteří mohli čekat, nýbrž do této chvíle nepříliš známý hráč, o kterém však nejspíš ještě hodně uslyšíme.

Miláček domácího publika a možná nejlepší hráč historie StarCraft: Brood Waru vystupuje pod jménem {#Korejská republika} SlayerSBoxeR a i on je mezi osmičkou nejlepších hráčů. Právě jeho zítřejší čtvrtfinálový zápas je už dnes označován za jeden z největších zápasů prozatím krátké StarCraft II historie. Proti SlayerSBoxeRovi se postaví další velká hvězda {#Korejská republika} NaDa. Tyto dvě legendy se však na pódiu představí až po dvojici {#Korejská republika} Zenio {#Korejská republika} NesTea.

Dnešní první semifinále přineslo pětisetovou bitvu, ve kterém zvítězil {#Korejská republika} BoxeR nad hráčem{#Korejská republika} KyrixZenith 3:2 a stal se tak prvním semifinalistou. Z druhého dnešního duelu postoupil{#Korejská republika} HopeTorture, který vyřadil {#Korejská republika} NEXGeniuse, vítěze nedávného Blizzconu a posledního Protosse v turnaji.

{#Korejská republika} oGsZenio0vs.3NesTea {#Korejská republika} 02.11.10 11:00Detaily & Sázky
{#Korejská republika} SlayerSBoxer3vs.1oGsNaDa {#Korejská republika} 02.11.10 12:30Detaily & Sázky