Přejít k hlavnímu obsahu

Intel liga LAN finále: nEophyte vítězí!

12. 6. 2011 | 12:07 Counter Strike: Source
Po dlouhých bojích i problémech se zpožděním došlo i finále CS:S do zdárného konce.Jak již bývá zvykem, snad každá LAN akce má alespoň minimální zpoždění, což se potvrdilo i na LAN finále. Avšak začátek CS:S turnaje nebyl tolik vázan na ostatní, protože zápasy skupin nemusely být streamovány. Skupiny tak začaly okolo šestnácte hodiny.
Výchozí obrázek

Po dlouhých bojích i problémech se zpožděním došlo i finále CS:S do zdárného konce.

Jak již bývá zvykem, snad každá LAN akce má alespoň minimální zpoždění, což se potvrdilo i na LAN finále. Avšak začátek CS:S turnaje nebyl tolik vázan na ostatní, protože zápasy skupin nemusely být streamovány. Skupiny tak začaly okolo šestnácte hodiny.

Ve skupinové fázi se začaly dít první překvapení, kdy si nejspíše s největším favoritem eSubou poradili jak nEophyte, tak eXtatus. V posledním kole skupin se rozhodovalo o vítězi a také o třetím místě. Pořadí ve skupinách nakonec určilo pro vyřazovací část dvojice nEophyte proti DoG Soldiers a eSuba proti eXtatus.

"Bohužel" duel mezi eSubou a eXtatus měl být streamován a právě stream měl zpoždění. Navíc Velký Špalíček se dnes vyjímečně zavíral ve 22:00, takže se úplně zrušil LB a hrálo se pouze bo1, což se nakonec vymstilo eSubě, protože s eXtatus ve zpožděném streamovaném zápase komentovaném MAJKLem a sneixem prohráli 16:12, a ta tak hrála pouze o třetí místo.

Soupeřem eXtatus ve finále se stali nEophyte, kteří si hravě pohráli s "psími vojáky" 16:2. eXtatus už jednou v turnaji s nEophyte prohráli, a tak jistě měli velkou motivaci jim to oplatit. Hrála se mapa de_inferno a eXtatus na ní prohráli nože, čímž započali svoji "smrt". nEophyte si očekáváně vzali CT stranu, kterou dokázali uhrát 12:3. Po výměne stran se nEph podařil vyhrát nejprve pistol round, poté i první nákup a mohlo se psát GG. eXtatus tedy prohráli drtivě 3:16.

V souboji o třetí místo DoG Soldiers podlehli eSubě a odjíždí tedy z turnaje bez jediné výhry. Překvapením je, že eSuba vyhrála jen dva zápasy a to právě proti DoG, což je pro hráče nejsilnějšího českého celku jistě zklamáním.

Konečné pořadí LAN finále 2. CSS Intel Ligy:

1. {#Česká Republika} nEophyte.POKERMAN - hanz, hellk, Burla, prox, Neci
2. {#Česká Republika} eXtatus.Tt - Luka5, KLOCEK, darKane, pussyhead, pep1k
3. {#Česká Republika} eSuba.INTEL - whisp, hops, addrid, nub1um, tv1
4. {#Česká Republika} DoG Soldiers - smetysh, Bordel, James Star, enda, keep

Průběžný stav MČR klasifikace

Pro připomenutí, další, tedy v pořadí již třetí, Intel liga spolu s PLAYzone ligou začne počátkem září. Vyvrcholit by měla zřejmě v prosinci nebo lednu opět lan finálem.

Štítky: Intel Liga II
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.