Přejít k hlavnímu obsahu

Krysa přiváží z QuakeConu zlato

Výchozí obrázek

Krysa vyhrává Quake Live TDM na QuakeConu

{#Česká Republika} Kryštof "Krysa" Černý se o uplynulém víkendu zaletěl podívat do Dallasu u příležitosti svátku všech příznivců id Software. QuakeCon byl prvopočátkem LAN pro komunitu série Quake a poté co se o něm domákli autoři Commandera Keena, Wolfensteina a Dooma, bylo zaděláno na tradici, která dovedla výše uvedenou společnosti k 20.výročí svého vzniku.

QuakeCon 2011 byl zajímavý hned ze dvou důvodů, prvním z nich bylo představení hry RAGE, která se co nevidět objeví na pultech našich prodejců a webech online obchodů.

RAGE bude podle slov Tima Wilitse klasickou střílečkou na kterou jsme od id Software zvyklí. Navíc nabídne multiplayer v podobě závodů buginek a vytvoří tak progamingovou alternativu Trackmanii. Oficiální Trailer

Zásadnějším tahákem za touto akcí byli dva turnaje ve hře Quake Live. Prvním turnajem byl DUEL, ve kterém potvrdil svojí nepřemožitelnost {#Spojené státy americké} Shane "Rapha" Hendrixon. Trochu překvapivým soupeřem byl druhý finalista, pán blesků, {#Francie} Kevin "Strenx" Baéza. Třetí místo si připsal {#Ruská federace} Anton "Cooller" Singov, který v bronzovém finále povodil {#Spojené státy americké} Paula "czm" Nelsona.

Domácí fanoušky nejvíce zajímal turnaj v Team DeathMatch, ve kterém nastoupil za team Salivating Monstahz náš nejlepší hráč, {#Česká Republika} Kryštof "Krysa" Černý.

Po jeho boku stála trojice, která si během své historie připsala nejeden úspěch na velkých světových turnajích: {#Rakousko} Richard "noctis" Gansterer, {#Polsko} Maciej "av3k" Krzykowski a lehce kontroverzní {#Švédsko} Sebastian "Spart1e" Siira. Největší překážkou v cestě za úspěchem tohoto kvalitního teamu byla čtveřice, která si připsala výhru na DreamHack Summer 2011, hrající pod hlavičkou iCE cLIMBERS.

Team sestavený kolem {#Itálie} Alessandra "Stermy" Avallone disponoval duem švédských ostrostřelců {#Švédsko} Johan "tox" Quick a {#Švédsko} Magnus "fox" Olsson. Sestavu šperkuje jeden z nejlepších hráčů Quake Live TDM, {#Francie} Pierre-Émeric "l1nkin" Portie.

Z domácích teamů se vkládali velké naděje do teamu kolem Raphy a czm, tyto hvězdy se však museli sklonit před umem teamu BallerSsS, který poskládali zbylé evropské hvězdy putující za tímto mezinárodním srazem seismologů.

Závěrem bych Vám rád nabídl odkaz na Key Note Johna Carmacka. Od tohoto génia a hlavní osobnosti formující herní průmysl však nečekejte pohádku o skřítcích. Bavíme se o pánovi, který své enginy programuje na úrovni posílání jiskřiček do jednoho z miliónů drátků vašeho počítače.

Záznamy z her a další informace hledejte na Quake.cz, který vše uveřejní jakmile budou tyto materiály k dipozici. K oslavě tohoto nevídaného úspěchu se s Quake Live setkáme v 11:00 na ZUPPA LAN, která prosluní nedělní odpoledne 14.srpna.