Přejít k hlavnímu obsahu

GIGABYTE Liga III: První kolo

19. 9. 2011 | 02:08 Counter Strike 1.6
Dnes je to právě týden, co odstartovala nová, tentokrát už třetí, sezóna GIGABYTE Ligy. Dnešním dnem teoreticky končí první kolo, realita je ovšem úplně jinde. Abych ale nezačínal novou sérii článků (ano, plánuji o GIGABYTE Lize psát pravidelně, respektive rekapitulovat každé kolo) pouze v pesimistickém duchu, podíváme se také na výsledky odehraných zápasů.
Výchozí obrázek

Dnes je to právě týden, co odstartovala nová, tentokrát už třetí, sezóna GIGABYTE Ligy. Dnešním dnem teoreticky končí první kolo, realita je ovšem úplně jinde. Abych ale nezačínal novou sérii článků (ano, plánuji o GIGABYTE Lize psát pravidelně, respektive rekapitulovat každé kolo) pouze v pesimistickém duchu, podíváme se také na výsledky odehraných zápasů.

UPDATE: Vzhledem k tomu, že pravidlo o anulaci v praxi nefunguje dle očekávání, bude se o jeho budoucí aplikaci v soutěžích jednat. O jeho budoucnosti vás budu informovat prostřednictvím této novinky. Další update můžete očekávat už v průběhu tohoto týdne.

Než se vrhneme na konkrétní výsledky, neodpustím si menší bilanci zápasů prvního kola. Celkem se do dnešního dne mělo odehrát patnáct zápasů, doopravdy se jich odehrálo pouze devět, z toho pět ve třetí lize, tři ve druhé a jeden v první. Já tu ovšem nejsem od toho, abych lamentoval na mentalitu hráčů, tímto odstavcem bych spíše rád upozornil kapitány, že zbývá ještě osm kol a k dispozici jsou pouze tři, pro mnohé už pouze dva, žolíci. Neplýtvejte jimi tedy a pokuste se soupeři dohodnout. Myslete také na to, že v aktuální sezóně se nenastoupení k zápasu netrestá kontumací ve prospěch přítomného týmu, ale anulací zápasu. Nenastoupením tak škodíte nejen sobě, ale i ostatním týmům, které tak ztrácejí šanci získat body.

Tak to vidíte, chtěl jsem začínat na veselejší notě a stejně jsem skončil opět u pesimistických vizí. Tak teď už tedy k tomu "veselému" (veselému samozřejmě hlavně pro vítěze). Ve třetí lize se odehrálo všech pět zápasů. Hned v prvním kole se spolu střetli papírově pravděpodobně největší favorité na postup do play-off, týmy LOKOMOTYWA BRNO A Cracked-Gamers. Zápas, možná trochu překvapivě, vyhrála s poměrně velkým odstupem (16:8) LOKOMOTYWA a připsala si tak hned z počátku velmi cenný skalp. Druhý duel byl o poznání vyrovnanější. ConfusioN s nejtěsnějším možným rozdílem (16:14) porazili tým DREAM MAKERS. V jediném československém derby kola (alespoň na první pohled, při bližším prozkoumání soupisek jsem došel k závěru, že to s českou většinou v týmu ROCCATEER není až zas tak slavné) se poprali Kristove Deti s týmem ROCCATEER. Štěstí se tentokrát přiklonilo více k východu a slovenští borci si z napínavého souboje, kde se počítalo každé kolo, odnesli cenné body (16:14). Ve zbylých dvou zápasech se o body popraly dva slovenské (Surmi a iREALITY.old) a dva české celky (thePISEK a Ad astra). Shodou okolností oba zápasy skončily stejným výsledkem. Ve slovenském derby si lépe vedli první jmenovaní, když své soupeře vypráskali rozdílem třídy (16:6). V duelu českých celků se naopak vedlo lépe druhým jmenovaným, takže thePISEK z prvního kola odešli s prázdnou (6:16).

V druhé lize se v termínu odehrály tři zápasy. V prvním se proti sobě postavily dva týmy z východu, ONEFRAG a Nova Virtus. Vítězství si zaslouženě odnesli kluci z ONEFRAG (16:11). V druhém se utkaly dva týmy z České republiky, hAVANA a Illusion pictures team. Kubánští reprezentanti (nebo snad milovníci doutníků?) si s borci z Illusion pictures poradili (16:11) a zařadili se tak do tabulky vedle ONEFRAG. Do čela tabulky se díky výhře (16:9) nad silným mixem ex-hráčů týmů nEophyte, eSuba.LG či FeW-Gamers, vystupujícím pod jménem skalice, vyhoupli reprezentanti organizace BW.Gaming, kteří i tímto výsledkem jasně potvrzují, že s nimi do budoucna musíme počítat. Na další zápasy druhé ligy si budeme muset počkat, měly by se však odehrát už v průběhu tohoto týdne. Konkrétní časy odehrání budoucích zápasů můžete sledovat v detailu ligy.

V první lize se doposud odehrál pouze jediný zápas. V něm se střetli dva, vedle eSuby, asi největší aspiranti na první příčky v základní části, celky eSinge a Jedem. První jmenovaní patří ke stálicím naší scény a před prázdninovou pauzou předváděli opravdu dobré výkony. Pod jménem Jedem se schovává nově složený tým, poskládaný ze směsice špičkových hráčů od nás i ze Slovenska (více o nich se můžete dočíst v Man1ho novince). Čerstvě složení Jedem ukázali jaký se v nich skrývá potenciál a porazili v napínavém duelu sehrané eSinge rozdílem dvou bodů (16:14). Na další zápasy první ligy si budeme muset počkat, měly by se však odehrát už v průběhu tohoto týdne. Konkrétní časy odehrání budoucích zápasů můžete sledovat v detailu ligy.

Výsledky prvního kola třetí sezóny GIGABYTE Ligy:

1. GIGABYTE Liga
          unoexitors 0:0 vW iTechnology.cz
Fofos Gaming.sk 0:0 Ghostfox            
eSinge 14:16 Jedem   
Fighters-Quild o.s 0:0 eSuba.intel           
     BEASTS 0:0 DEFEATERS   
 
2. GIGABYTE Liga
 ONEFRAG 16:11 Nova Virtus
Made in Bratislava 0:0 Have Fun              
BW.Gaming.NetTech 16:9 skalice                      
        hAVANA 16:11 Illusion pictures
     GBB 0:0 ufoporno
 
3. GIGABYTE Liga
    ConfusioN 16:14 DREAMMAKERS
      Surmi 16:6 iREALITY.old 
Kristove Deti 16:14 ROCCATEER    
LOKOMOTYWA 16:8 Cracked-Gamers  
thePISEK 6:16 Ad astra  


V závěru bych rád upozrnil všechny nováčky v lize (a možná i některé veterány) na povinnost dodávat In-Eye dema a Smoke Screenshoty ke každému zápasu. Nedodávání bude tvrdě trestáno. To je pro tento týden vše, takže ahoj za týden.

Zdroj: PLAYzone