Přejít k hlavnímu obsahu

IeSF 2011: Grubby a SjoW ve finále

9. 10. 2011 | 12:19 StarCraft 2
V jihokorejském městě Andong se během uplynulých čtyř dnů odehrála akce pod záštitou Mezinárodní federace elektronického sportu s názvem IeSF 2011 World Championship. V Koreji se tak sešli zástupci všech pěti světových kontinentů, aby změřili své síly a poprali se o prizepool v celkové hodnotě 19 000€.
Výchozí obrázek

V jihokorejském městě Andong se během uplynulých čtyř dnů odehrála akce pod záštitou Mezinárodní federace elektronického sportu s názvem IeSF 2011 World Championship. V Koreji se tak sešli zástupci všech pěti světových kontinentů, aby změřili své síly a poprali se o prizepool v celkové hodnotě 19 000.

Každá z členských zemí federace měla vyslat na turnaj jednoho svého zástupce, kterého určí kvalifikační turnaj, avšak ne všechny země a hráči projevili o reprezentaci na IeSF 2011 zájem. Své zástupce nevyslali Velká Británie, Norsko, Itálie a Indie. Trochu překvapivě i Jihokorejská Republika (konkrétně KeSPA) zařadila tento turnaj mezi nepodporované a tak v Andongu chyběl domácí reprezentant. Dalším, bez koho se musel turnaj obejít, byl kontroverzní americký Zerg {#Spojené státy americké} Greg “IdrA“ Fields, který dal přednost účasti na IPL 3.

V roli favoritů se tak náhle ocitli především evropští hráči. Skupinová fáze se hrála trochu nešťastným formátem bo1, na který doplatila například německá hvězda {#Německo} Goody, když nezvládl ani jeden ze svých dvou TvZ střetnutí. Podobně dopadl i Portugalec {#Portugalsko} sYz. Ten nestačil na reprezentanta Jihoafrické Republiky a s turnajem se rozloučil rovněž již ve skupině.

V první kole play off svůj zápas nezvládl hrdina minulého víkendu finský Protoss {#Finsko} Elfi. Mladý Fin patřil k jednomu z největších favoritů, obzvláště po svém vystoupení na IEM Guangzhou, kde obsadil senzační druhé místo. Tady však jeho cesta končí již v osmifinále.

V horní polovině pavouka jasně dominoval {#Švédsko} SjoW, který na své cestě do finále neztratil jedinou mapu. Ve spodní části byla situaci již o něco zajímavější. Ve druhém kole (čtvrtfinále) na sebe narazili {#Belgie} Orly a {#Nizozemsko} Grubby. Legendární Warcraft 3 hráč první mapu prohrál, a přestože nakonec zápas otočil na 2:1, v obou následujících hrách byl ve velice obtížné situaci a krůček od vyřazení. Grubby tak oplatil svému belgickému oponentovi dvě poslední porážky z MLG Raleigh a Beneluxské WCG kvalifikace.

V semifinále si Holanďan hladce porazil se zástupcem Taiwanu a vše se pomalu chystalo na závěrečné finále. Mezitím si {#Rumunsko} DeathAngel v souboji o třetí místo poradil se Softballem a bylo jasné, že Evropa odveze z Koreje všechny cenné kovy. Finále nakonec příliš vzrušení nepřineslo a SjoW jasně přehrál Grubbyho 3:0 a v celém turnaji neprohrál jedinou mapu. Zaslouženě si tak odváží domů 9 500.

Konečné pořadí

1.{#Švédsko} Sjow 9 500€

2.{#Nizozemsko} Grubby 5 700€

3.{#Rumunsko} DeathAngel 3 800€

 

IeSF 2011 Play Off
1. kolo2. koloSemifináleFináleVítěz




 
 
{#Srbsko} Foofighter0       
  {#Rumunsko} DeathAngel2     
{#Rumunsko} DeathAngel2       
    {#Rumunsko} DeathAngel0   
{#Finsko} Elfi1       
  {#Dánsko} Ciara0     
{#Dánsko} Ciara2       
      {#Švédsko} SjoW3 
{#Švýcarsko} biGs0       
  {#Řecko} Moutas0     
{#Řecko} Moutas2       
    {#Švédsko} SjoW2   
{#Švédsko} SjoW2       
  {#Švédsko} SjoW2     
{#Singapur} Escapist0       
        {#Švédsko} SjoW
{#Španělsko} Deathfate0      Vítěz
  {#Jihoafrická republika} PandaTank1     
{#Jihoafrická republika} PandaTank2       
    {#Tchaj-wan} Softball0   
{#Izrael} Osho1       
  {#Tchaj-wan} Softball2     
{#Tchaj-wan} Softball2       
      {#Nizozemsko} Grubby0 
{#Belgie} Orly2       
  {#Belgie} Orly1     
{#Ruská federace} Slivko1       
    {#Nizozemsko} Grubby2   
{#Nizozemsko} Grubby2       
  {#Nizozemsko} Grubby2  {#Rumunsko} DeathAngel3 
{#Azerbajdžán} Azad0      {#Rumunsko} DeathAngel
      {#Tchaj-wan} Softball23. místo