Přejít k hlavnímu obsahu

Harpner: Citím se spíš jako černý kůň

18. 10. 2011 | 23:58 StarCraft 2
Grandfinále ESWC začíná o tomto víkendu. StarCraft turnaj bude budit velkou pozornost a tak můžeme být rádi, že se ho zúčastní i český zástupce. Bude jím hráč eXtatus a Protoss  Harpner, kterého jsme se před odjezdem zeptali na několik otázek. V průběhu zítřka navíc můžete očekávat nášup dalších informací ohledně této akce.Ahoj Harpnere, jak se cítíš před odjezdem?
Výchozí obrázek

Grandfinále ESWC začíná o tomto víkendu. StarCraft turnaj bude budit velkou pozornost a tak můžeme být rádi, že se ho zúčastní i český zástupce. Bude jím hráč eXtatus a Protoss {#Česká Republika} Harpner, kterého jsme se před odjezdem zeptali na několik otázek. V průběhu zítřka navíc můžete očekávat nášup dalších informací ohledně této akce.

Ahoj Harpnere, jak se cítíš před odjezdem?

Ahoj všichni! No, abych se přiznal tak se hlavně cítím hodně nervózní. Je to moje druhá velká zahraniční akce a poprvé se v ní zúčastním hlavního eventu. Nicméně také se hodně těším na Paříž, atmosféru celého turnaje a taky na to, že poznám řadu kvalitních hráčů a pohodových lidí.

 

Kdy a jakým způsobem pojedeš do Paříže?

Odlétáme již zítra, v 16:55 z Ruzyňského letiště. Podle všeho bychom měli dorazit do Paříže do 7 hodin, poté nás čeká ještě cesta do hotelu, registrace a vůbec všechno zařizování. Zítřek bude určitě hodně náročný, v posledních dnech jsem si hlavně vyřizoval věci do školy a dokonce v tuto chvíli ještě nemám ani pořádně sbaleno Smile.

 

harpner

 

Tak doufám že tě moc nezdržímSmile. Když se podíváš zpět na kvalifikaci, byl nějaký moment, kdy si měl nějaký problém nebo si si byl neustále jistý svým postupem?

Co se týče online kvalifikačních turnajů, cítil jsem se velice dobře. Dařilo se mi víceméně vše vyhrávat a do finálového turnaje sem šel s velice dobrým pocitem. Trochu jsem se bál Heada a Devila, nicméně osud tomu chtěl, že jsem ani jednoho za celý turnaj nepotkal. Naopak jsem potkal 2x Rikytana, na kterého jsem si v obou případech hodně věřil.

 

Teď už se pomalu dostáváme k tomu hlavnímu a to k turnaji samotnému. Na Grandfinále bude spousta kvalitních hráčů, včetně korejců. Budeš nějak sledovat jejich hru?

Kvalitních hráčů bude na tomto turnaji požehnaně. Pokusím se však soustředit hlavně na sebe a svou hru. Určitě pokud budu mít možnost si okouknout své soupeře ve čtvrtek kdy máme možnost se "rozklikat" v průběhu odpoledne před otevíracím ceremoniálem, tak se podívám. Zejména na to, co v ZvP hraje Bly a Orly. Každopádně hlavně se chci soustředit na to abych byl v klidu, zahrál svoje maximum a nenechal se ovlivnit nervozitou.


Co říkáš na svojí skupinu? Nedávno jsi mi říkal že je PvZ tvůj nejslabší matchup a nyní budeš muset soupeřit s hned několika Zergy. Jak vidíš svoje šance na postup?

Abych se přiznal, měl jsem při losu trochu smůlu. Podařilo se mi za poslední měsíce o hodně zlepšit své PvP a doufal jsem, že budu mít možnost v základní skupině to předvést. Dostal jsem však do skupiny 3 zergy, z nichž 2 jsou hratelní, a potom 2 terrany. Hlavním favoritem skupiny bude bezesporu Idra, proti němu nebudu mít moc šancí na výhru, ale samozřejmě to zkusím. Co se týče Blye a Orlyho, oba jsou to kvalitní zergové, které se mi v minulosti už podařilo porazit, šance tam tedy rozhodně je. Dále budu mít za soupeře nemukeho, o kterého nevím zhola nic, snad jen fakt, že by to měl být terran a to je pro mě dobře. Jako posledního zmíním Clouda, což bude hodně tvrdý oříšek. Budu proti němu hrát první zápas a ten zápas hodně napoví o tom, zda na tomto turnaji uspěji či nikoli. Pokud se mi ho podaří porazit, myslím si, že mě to nakopne a budu o postup bojovat do posledních zápasů. Cítím se v této skupině spíše jako "černý kůň" než favorit, nicméně šance na postup tam bezesporu je.

 

harpner

 

Těšíš se na zápas s Idrou?

Hodně. Přes všechno jeho vyhrocené chování a "ragequity" ho považuji za jednoho z nejlepších nekorejských zergů. Jak jsem již řekl, nedělám si nějaké velké naděje na úspěch, zápas si ale užiju a zkusím ho co nejvíce potrápit.

 

Mimo jiné si řekl, že je tvým cílem TOP 16, což prakticky znamená postup ze skupiny. Platí to stále? A kdo je podle tebe největší favorit celého turnaje?

Mým přáním a cílem bylo už od začátku postoupit ze skupiny a za tím si stojím. Bude to určitě velice složité, znamená to totiž víceméně vyhrát se všemi účastníky skupiny a prohrát pouze s Idrou. To bude nesmírně těžké, škoda že tam nemám více tossů-terranů. Pokusím se však potěšit všechny svoje fanoušky svojí hrou a pokud také možno výhrami ve skupiněSmile. Jako favority celého turnaje pasuji samozřejmě korejské hráče MCho a MarineKinga a doufám, že se podaří i některým evropským hráčům, zejména protossům jako je Mana nebo elfi překvapit a uhrát také dobrý výsledek.

 

Bude ESWC největším turnajem tvé dosavadní kariéry?

Určitě. A také si myslím, že tuto akci v blízké budoucnosti určitě nic netrumfneSmile.

 

Nebudu tě již dále zdržovat od příprav. Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí v Paříži!

A já děkuji všem svým fanouškům za podporu, velice si toho vážím! Doufám že vás nezklamu a podaří se mi urvat to 2. místečko za Idrou!

 

Štítky: eswc, Harpner, StarCraft 2