Přejít k hlavnímu obsahu

*ESWC: Závěrečné boje

23. 10. 2011 | 10:35 StarCraft 2
Další velká LAN akce tohoto podzimu se blíží. Již tento víkend se bude v Paříži konat grandfinále známého světového turnaje Electronic Sports World Cup. Na tom budeme mít i Česká republika svého zástupce. Tím bude Harpner, zástupce eXtatus, který tak bude pouze druhým hráčem u nás, který se na akci podobného formátu dostane. O tom jak se mu bude dařit vás budeme pochopitelně informovat. (streamy)UPDATE:
Výchozí obrázek

Další velká LAN akce tohoto podzimu se blíží. Již tento víkend se bude v Paříži konat grandfinále známého světového turnaje Electronic Sports World Cup. Na tom budeme mít i Česká republika svého zástupce. Tím bude Harpner, zástupce eXtatus, který tak bude pouze druhým hráčem u nás, který se na akci podobného formátu dostane. O tom jak se mu bude dařit vás budeme pochopitelně informovat. (streamy)

UPDATE:

20:29 Je po všem! Stephano pokračuje ve svých skvělých výsledcích na světové scéně a po výhře 3:1 se stává vítězem ESWC 2011.

15:02 Finálový souboj MaNa vs Stephano začíná ve 17:00.

14:58 MarineKing nakonec ukázal proč byl považován za favorita. Ve dvou posledních hrách nedal Grubbymu šanci a končí na třetím místě.

14:35 Ani zde není MarineKing tak dominantní, jak by si přál. Zápas o třetí místo je zatím ve stavu 1:1.

13:05 O třetí místo budou Grubby a Marineking hrát ve 14:00.

13:04 MaNa vyhrává již třetí PvP souboj v playoff a postupuje do finále za Stephanem.

11:49 Korejci na ESWC selhali. MarineKing nestačil na Stephana a zahraje si o třetí místo. Druhým zápasem bude MaNa vs Grubby, které by mělo začít ve 12:30.

11:36 Stephano získává první mapu. Že by se ani jeden z korejců nedostal do finále?

11:21 MarineKing vs Stephano v prvním semifinále.

10:34 Semifinálové boje začínají od 11:00.

 


Pár hodin před začátkem již konečně známe
časový rozpis. Navíc není uveřejněn na hlavní stránce ESWC, nicméěn zdro by měl být pravý.

Máme streamy. Mimochodem za chvíli začne shomatch MarineKinga proti MaNovi.

Národní ESWC kvalifikace, která probíhala téměř dva měsíce, skončila vítězstvím {#Česká Republika} Harpnera. Ten tak dostal možnost reprezentovat svou zemi na finále tohoto turnaje, které se koná ve francouzské Paříži. Konkurence tam bude obrovská, protože pozvání neodmítlo několik hráčů, kteří patří ke světové špičce a to včetně dvou známých korejců.

eswc

Celkem se kvalifikovalo 48 hráčů. Někteří dostali pozvánky, jiní se museli probojovat přes národní, popřípadě mezinárodní kvalifikace. ESWC je světový turnaj a tak dostali příležitost i krajiny, které se nám mohou zdát netradiční jako Maroko nebo Indie. Do Paříže přijedou i dva zástupci korejské kvality, {#Korejská republika} MC a {#Korejská republika} MarineKing.

Hráči byli nalosováni do osmi skupin, jejich přehled můžete naleznout v přehledu. Mimochodem jako vždy můžete podrobnější informace naleznout v právém panelu pod "Obsah článku".

Harpner bude mít složitý úkol. Z každé skupiny postupují dva nejlepší a z 99.9% je již teď jedno z míst ve skupině 3 zabrané. Favorit a jeden z nejlepších nekorejských hráčů Zerg {#Spojené státy americké} IdrA, by si měl pohlídat postup z prvního místa. O to druhé se tak slehne velký souboj ve kterém nelze podceňovat nikoho. {#Itálie} Cloud je známý evropský Terran, který nejednou prokázal své kvality. I když jeho výkonost není taková jaká bývala, jedná se o jednoho z vážných kandidátů. {#Ukrajina} Bly a {#Belgie} Orly jsou rovněž kvalitní zergové. Harpner má v poslední době velké problémy s PvZ, což ukazuje několik porážek s {#Česká Republika} DeViLem v českých turnajích.

eswc

(Parametry hlavní stage: Délka pódia: 27m, šířka obrazovky: 18m, velikost prostoru pro diváky: 2000m²)

Největší otazník je ale nad japonským Terranem {#Japonsko} Nemuke. Přiznám se bez mučení, nemám ani tušení o tom, kdo to je nebo o jak kvalitního hráče se jedná. Nicméně to neznamená, že ho můžeme podceňovat. I v Japonsku mají jistě kvalitní hráče a to, že jsme o nich neslyšeli není podstatné. Navíc si nemyslím, že někdo poletí přes celou zeměkouli, aby prohrál 5 zápasů.

Harpnerův cíl je postoupit ze skupiny, což by mu přineslo značný zisk. Za postup ze skupiny, tedy TOP 16, je odměna ve výši 1000 dolarů. Vítěz celého turnaje si odnese celých 26 000 dolarů, což je kolem 450 000 korun. Podrobnější rozpis cen, stejně jako dalších podrobností naleznete opět v pravém panelu nebo můžete využít zkratku.

Skupiny začínají v pátek. O přesnějším časovém rozpisu zatím nic nevíme, ale vše nasvědčuje tomu, že se začíná ráno do 9:00. Prozatím je znám jen podrobný rozpis akcí na hlavní stage. Budeme vás o něm pochopitelně informovat, stejně jako o streamu. Ten by měl zajistit streamer {#Německo} Khaldor.

Štítky: eswc