Přejít k hlavnímu obsahu

fnatic na vrcholu DHW, Na´Vi třetí

27. 11. 2011 | 01:34 Counter Strike 1.6
Skupiny DreamHacku jsou u konce. A jak že vypadá playoff?UPDATE 01:15V zápase o třetí místo se potkali Natus Vincere a mousesports. První mapa de_inferno představila nekonečnou bitvu o body, rozhodlo se až ve druhém prodloužení, které Němci dotáhli až do konce a vyhráli 4:2, celkově tedy 22:20. Zbylé dvě mapy, de_dust2 a de_tuscan ale proběhly v jasné režii Na´Vi.
Výchozí obrázek

Skupiny DreamHacku jsou u konce. A jak že vypadá playoff?

UPDATE 01:15

V zápase o třetí místo se potkali Natus Vincere a mousesports. První mapa de_inferno představila nekonečnou bitvu o body, rozhodlo se až ve druhém prodloužení, které Němci dotáhli až do konce a vyhráli 4:2, celkově tedy 22:20. Zbylé dvě mapy, de_dust2 a de_tuscan ale proběhly v jasné režii Na´Vi.

Finálový zápas vypadal přesně naopak. První dvě mapy nevypadaly nijak zajímavě. de_nuke vyhráli Lions 16:9 a de_dust2 zase fnatic 16:7 i přesto, že za Teroristy vyhráli pouze 8:7. Mapa de_tuscan opět začala dobře pro Lions, po pěkné hře Emila 'FYRR73' Karlssona vyhráli Teroristickou stranu 10:5. Fnatic ale obrátili a po vyhraném prvním kole i prvním gunroundu se nahecovali a než dokázali Lions něco udělat, vedli 8:0 převážně díky jedinému Dánovi v zápase, Michaelu 'Friis' Jørgensenovi. To se ale hráči okolo Björna 'threat' Perse naštvali a začali vracet kola. Bohužel ale nedokázali dát více než tři a fnatic si již zajistili alespoň prodloužení za stavu 15:13. Byl to právě Friis a cArn, kdo zůstali v situaci 2v3. Friis ale dokázal opět nemožné a dvěma neuvěřitelnými fastzoomy zabil dva hráče na blízko a pro Patrika 'cArn' Sättermona už nebyl velký problém vyhrát zápas a tím i celý turnaj. Pro zajímavost - Patrik tímto získal svůj první titul z DreamHacku.


cArn se konečně dočkal titulu z DreamHacku (foto: HLTV.org)

Konečné umístění DreamHack Winter 2011:

1. {#Švédsko} fnatic - $14,250 + 5x MSI GT780
2. {#Švédsko} Lions - $7,125 + 5x MSI Základní desky
3. {#Ukrajina} Natus Vincere - $4,275 + 5x MSI Grafické karty
4. {#Německo} mousesports - $2,850
5. - 8. {#Švédsko} SK, {#Švédsko} ESC, {#Polsko} AGAiN, {#Dánsko} Anexis

UPDATE 20:10

Fnatic si s mousesports zahráli tři mapy, a to inferno, nuke a tuscan. Začátek měli lepší Němci, protože de_inferno vyhráli 16:11. Opět se ukázalo, že Švédi mají opravdu dobrý nuke a proto mousesports porazili 16:12. Třetí mapou byl de_tuscan, který do úspěšného konce dotáhli svěřenci Patrika 'cArn' Sättermona.

Nebylo to ale jediné zklamání mousesports. Lions se totiž povedlo vyhrát na první pohled těžší stranu bracketu 2:1 proti Natus Vincere. Opět se první mapa Švédům nevyvedla, de_inferno prohráli docela jasným výsledkem 16:9. Na de_mirage se odehrála velmi těsná bitva, ze které nakonec vyšli jako vítězové Lions. Na nejoblíbenější mapě světa de_dust2 překvapivě Lions překonali AWP Yegora 'markeloff' Markelova a vrátili to Natus Vincere s výsledkem 16:9.

Je to tak! Vysněné švédské finále mezi fnatic a Lions opravdu nastane a Natus Vincere s mousesports si tak zahrají o třetí místo.

26. 11. 20:20
Natus Vincere2
vs.1
mousesports
{#Ukrajina} Zeus
{#Ukrajina} markeloff
{#Ukrajina} starix
{#Ukrajina} Edward
{#Ukrajina} ceh9
 

Mapy
de_inferno (20:22)
de_dust2 (16:6)
de_tuscan (16:9)

 karrigan {#Dánsko}
gob b {#Turecko}
ninja {#Německo}
zonixx {#Německo}
roman {#Německo}

 

26. 11. 22:30
fnatic      
2
vs.1
Lions
{#Dánsko} Friis
{#Švédsko} cArn
{#Švédsko} Gux
{#Švédsko} Xizt
{#Bosna a Hercegovina} pita
 

Mapy
de_nuke (9:16)
de_dust2 (16:7)
de_tuscan (16:13)

 kHRYSTAL {#Švédsko}
threat {#Švédsko}
zneel {#Švédsko}
niko {#Švédsko}
FYRR73 {#Švédsko}

UPDATE 18:00

Oba zbylé čtvrtfinálové zápasy už jsou několik hodin za námi a semifinále již začlo, se zápasy Na´Vi vs. Lions a mousesports vs. fnatic. Povede se švédské finále?

UPDATE 13:00

I fnatic již vyhráli zápas proti Anexis. První mapa de_train byla převážně bojem dvou nejlepších AWP hráčů Dánska, Martina 'trace' Heldta a Michaela 'Friis' Jørgensena. Trace nakonec duel i celý zápas vyhrál v prodloužení.


Friis byl klíčovým faktorem Fnatic v nejednom zápase (foto: HLTV.org)

Druhá mapa de_inferno už tak zajímavá nebyla vzhledem k tomu, že fnatic vyhráli dost jasně 16:8. de_tuscan už byl o něco lepší, fnatic začali za CT a vyhráli 9:6 i přesto, že se obecně říká, že je to spíše T mapa. Vyhráli také pistolky za Teroristy, Anexis se ale rozhodli nakoupit co mohli již do druhého kola, trace měl dokonce dost peněz i na famas. Fnatic rozběhli střed a kočku a narazili na odpor Anexis, kteří tam na ně čekali připravení s deagly. Po chvíli střílení bylo rozhodnuto a Friis si ze situace 1v4 raději nechal AK. Poté si Anexis připsali další dva body, to ale bylo téměř vše, co mohli udělat, fnatic totiž mapu vyhráli 16:10.

V 13:30 začínají zbylé dva čtvrtfinálové zápasy, AGAiN s Lions a ESC s mousesports.

26. 11. 13:30
AGAiN    
1vs.2Lions
{#Polsko} TaZ
{#Polsko} Neo
{#Polsko} Loord
{#Polsko} kuben
{#Polsko} pasha
 

Mapy
de_inferno (8:16)

de_nuke
(16:13)
de_dust2
(
10:16)

 kHRYSTAL {#Švédsko}
threat {#Švédsko}
zneel {#Švédsko}
niko {#Švédsko}
FYRR73 {#Švédsko}

UPDATE 12:50

SK Gaming prohrávají svůj čtvrtfinálový zápas proti Natus Vincere. Mapa de_dust2 se odehrála po celou dobu v režii Natus Vincere, až na de_train jsme se dočkali nějaké akce. Hrály se totiž tři prodloužení, které byly ukončeny opravdu smolným 1v1 face, který měl asi minutu na to, aby našel Zeuse. Bomba totiž byla hozená pod vlakem, kam se k ní nedalo dostat. SK jsou tak vyřazeni z turnaje a Natus Vincere čekají na výherce dalšího čtvrtfinále AGAiN proti Lions.


SK s f0restem nebudou schopní si zopakovat výhru z letního DH (foto: HLTV.org)

Z posledních dvou skupin B a D postoupily týmy AGAiN, ESC, mousesports a Lions. Natus Vincere nevyhráli svoji skupinu, znamená to, že hned ve čtvrtfinále se vyřadí jeden z favoritů celého turnaje, protože nejzajímavější zápas prvního kola bude mezi SK a Na´Vi. Mapy a HLTV IP se dozvíte v detailu zápasu na HLTV.org případně přímo zde.

26. 11. 10:00
Natus Vincere2vs.0
    SK Gaming
{#Ukrajina} Zeus
{#Ukrajina} markeloff
{#Ukrajina} starix
{#Ukrajina} Edward
{#Ukrajina} ceh9
 

Mapy
de_dust2 (16:6)
de_train (25:23)

 RobbaN {#Švédsko}
f0rest {#Švédsko}
face {#Švédsko}
GeT_RiGhT {#Švédsko}
Delpan {#Švédsko}

Ostatní dvojice jsou Fnatic - Anexis, AGAiN - Lions a mouz - ESC.

DreamHack Winter MSI BEAT IT
1. koloSemifináleFináleVítěz
BO3BO3BO3 
 
{#Švédsko} SK
0     
  {#Ukrajina} Na´Vi
1   
{#Ukrajina} Na´Vi
2     
    {#Švédsko} Lions
1 
{#Švédsko} Lions
2     
  {#Švédsko} Lions
2
   
{#Polsko} AGAiN
1     
      {#Švédsko} fnatic
{#Švédsko} fnatic
2    Vítěz
  {#Švédsko} fnatic
2
   
{#Dánsko} Anexis
1     
    {#Švédsko} fnatic
2 
{#Německo} mousesports
2     
  {#Německo} mousesports
1
   
{#Švédsko} ESC
0