Přejít k hlavnímu obsahu

MorroW míří do GSL

30. 11. 2011 | 14:50 StarCraft 2
Nejeden divák si během uplynulého víkendu, který byl ve znamení DreamHack Winter, kladl otázku, proč se neúčastní  Stefan “MorroW“ Andersson. V posledních měsících sice nehýřil příliš velkou aktivitou, avšak na domácí akci by ho asi čekal každý.
Výchozí obrázek

Nejeden divák si během uplynulého víkendu, který byl ve znamení DreamHack Winter, kladl otázku, proč se neúčastní {#Švédsko} Stefan “MorroW“ Andersson. V posledních měsících sice nehýřil příliš velkou aktivitou, avšak na domácí akci by ho asi čekal každý.

Ovšem situace se měla jinak. Stefan tou dobou byl už na cestě, nebo možná již dokonce na místě, do Jižní Koreje, kde bude trávit následující tři měsíce. Člen týmu Mousesports našel útočiště u korejského celku New Star HoSeo.

Do konce letošního roku MorroWa čeká několik důležitých turnajů včetně blížícího se finále NASL 2 a finálového turnaje WCG. A po novém roce čeká na švédského Zerga další velká výzva, lednová GSL Code A, kde má zajištěný slot. Bude tak již několikátým hráčem z této skandinávské země, který se pokusí prosadit v Koreji a nutno říci, že zatím příliš velké úspěchy Švédové nesklidili, spíše naopak.

Na zahraničních portálech se v komentářích často kladla otázka ohledně jeho ZvZ match-upu. Dle mnohých v tomto mirroru hraje podstatnou roli štěstí a jedna jediná vteřina může celý duel obrátit. Ve večerních hodinách se na stránkách týmu Liquid objevilo prohlášení, že MorroW bude místo ZvZ hrát TvZ, tedy se s lehkou nadsázkou dá říci, že se vrací ke svým začátkům ve Starcraftu 2, kdy za rasu Terrana vyhrál například první turnaj IEM právě v této hře.

Jak se bude tomuto hráči s přezdívkou „The Infested Terran“ bude dařit, ukáže čas. Již nadcházející víkend se představí na již zmiňovaném finále NASL 2, kde se mu v prvním kole do cesty postaví polský Protoss {#Polsko} MaNa.