Přejít k hlavnímu obsahu

DreamHack trhá rekordy

O zimním Dreamhacku jste si mohli již přečíst velké množství informací. Nechyběla na něm 22ti členná česká výprava, přinesli jsme vám velké reportáže, spoustu fotek, videí. Dnes DreamHack poskyl čísla, na která jsme čekali a opět překonal své rekordy. Své proto, protože na světě není žádná akce, ktery by zatím Dreamhacku konkurovala.Nejrychlejší internet
Výchozí obrázek

O zimním Dreamhacku jste si mohli již přečíst velké množství informací. Nechyběla na něm 22ti členná česká výprava, přinesli jsme vám velké reportáže, spoustu fotek, videí. Dnes DreamHack poskyl čísla, na která jsme čekali a opět překonal své rekordy. Své proto, protože na světě není žádná akce, ktery by zatím Dreamhacku konkurovala.

DreamHackNejrychlejší internet

Na jedné z minulých akcí byl na DH představen neuvěřitelně rychlý internet - 20 Gbit za sekundu. Na winteru došlo k překonání. A ne ledajakému. Rychlost byla zšestinásobená, na 120 Gbit za sekundu. Někdo říkal, že na počet účastníků to je akorát. Zajímavostí ale je, že za celou dobu byl internet využit maximálně 23,4 Gbit.
Na sprovoznění takového připojení pracoval 50ti členný tým několik měsíců před akcí.

Nejvíce účastníků

Co by jeden z účastníků musím říci, DH byl opravdu narvaný. Od čtvrtka do sobotního večera byly u registrací neustále fronty lidí, stále proudili noví a noví a ke konci jsem si připadal jako na pražské tržnici v období vánoc. Na letošním Dreamhacku bylo registrováno neuvěřitelných 20.984 účastníků!
Počtem hráčů v BYOCu pak pořadatelé překonali také svůj dosavadní rekord - 13.010 unikátních zařízení v síti.

Peníze a zase peníze

  • Zajímá vás, kolik má DreamHack rozpočet? No, ani já to nevím. Ale jen náklady na síť na této megalomancké akci čítají 45 mil. SEKů (126 mil. Kč)
  • Na vstupném se odhadem vybralo cca 40 mil. Kč
Za sebe mohu jenom říci, jsem velmi rád, že jsem takovéto akce byl součástí a mám možnost sledovat její vývoj po posledních 5 let, kdy jsem DreamHack vynechal jen jednou. Na léto se těším o to více, protože si nedovedu představit, co organizátoři připraví nového a kam posunou nastavenou laťku. A co vy, uvidíme se tam?