Přejít k hlavnímu obsahu

CZC.CZ Challenge: Shrnutí skupinové části

6. 12. 2011 | 05:37 League of Legends
Skupinová fáze největšího turnaje v League of Legends u nás je za námi. Celkem 84 týmů rozdělených do 16 skupin se popralo o 32 míst v play-off. 32 nejlepších se pak v následujících týdnech bude snažit dosáhnout těch nejvyšších příček a s nimi spjatých cen. Než si však něco řekneme o nadcházejícím play-off, zaměřme se na průběh samotných skupin.
Výchozí obrázek

Skupinová fáze největšího turnaje v League of Legends u nás je za námi. Celkem 84 týmů rozdělených do 16 skupin se popralo o 32 míst v play-off. 32 nejlepších se pak v následujících týdnech bude snažit dosáhnout těch nejvyšších příček a s nimi spjatých cen. Než si však něco řekneme o nadcházejícím play-off, zaměřme se na průběh samotných skupin.

CZC.CZ Challenge

Ve skupinách se mnoho překvapení nekonalo. Všechny nasazené týmy postoupily do play-off, a jen málo z nich zaváhalo a postoupilo až z druhého místa. Avšak jedno velké překvapení skupinovou fázi přecejen provázelo. Vesměs všechny týmy poctivě odehrávaly své zápasy a jen málo z vás se snažilo vyhrát jinak než na serveru. Za tohle patří všem účastníkům turnaje můj velký dík a uctivá poklona, protože to je pro mě na scéně elektronických sportů věc zcela nevídaná. Osobně doufám, že se všechny budoucí turnaje budou nést v podobném duchu, protože právě takové turnaje je radost adminovat. Teď však už přistupme k samotným skupinám.

Ve skupině A dominovali nasazení myRevenge.LoL se třemi výhrami a jednou prohrou (kontumace za nedostavení). Se stejným počtem bodů, ale s prohraným vzájemným zápasem se za nimi umístil tým Sekta svatého kalamára.

Skupinu B bez ztráty jediného bodu jasně ovládl další nasazený tým. SGC svým soupeřům nedali žádnou šanci a do play-off postupují z prvního místa. Druhou postupovou pozici ukořistili Take it with smile, kteří nestačili pouze na vítěze skupiny.

Ve skupině C se opět nekonalo žádné překvapení a nasazený tým, tentokrát Kitty Killers Team, skupinu ovládl bez ztráty bodu. Druhé místo obsadil slovenský tým Dolce Vita, který stejně jako Take it with smile ve skupině B prohrál pouze s vítězem skupiny.

Ani ve skupině D se nevyhnu opakování. I zde se totiž na první příčku probojovali nasazení Cracked Gamers. Ani Cracked nenechali soupeřům jediný bod. Druhou příčku pro sebe ukořistili Feed Rage Leave hlavně díky výhře ve třetím kole nad třetími Bukvicemi.

Skupina E pokračuje ve stejném duchu jako skupiny předchozí. První místo opět patří nasazenému celku, tentkrát týmu Gunrunners o. s. V těsném závěsu za nimi pak skončili Ephors, kteří si druhou příčku zajistili výhrou ve čtvrtém kole nad Sausage Riders.

Ze stereotypu vybočila až skupina F, když se nasazená eSuba.INTEL umístila až na druhé příčce. Jeden z aspirantů na nejvyšší příčky se musel v zápase posledního kola sklonit před Umad, kteří i díky této výhře obsadili první místo ve skupině.

Relevantnost výsledků ve skupině G poněkud podkopává fakt, že nasazení FeW GamerS, kteří obsadili druhou příčku, neodehráli všechny své zápasy. Ale i schopnost dohodnout se se soupeři na termínu hraje v soutežním hraní svou roli a hráči z týmu Dobrý Klan si tak svou první příčku a s ní spojenou lepší vstupní pozici do play-off jistě zaslouží, přestože s druhými FeW ve vzájemném zápase prohráli.

Skupina H nás opět vrácí ke stereotypu neporazitelnosti nasazených týmů. LetsTroll nic nenechali náhodě a svým soupeřům nedali mnoho prostoru k pohybu. Na druhém místě skončil celek Deal with it, který svůj rozhodující úspěšně vybojoval už v prvním kole, když porazili Adamkovi dětičky, přestože v té chvíli samozřejmě ještě nevěděl, že se jedná o rozhodující zápas skupiny.

Skupina I proběhla jak přes kopírák shodně se skupinou H. Opět zvítězil nasazený celek, tentokrát to jsou Premium Gaming. Za nimi se umístili Noob Team, kteří si druhé místo zajistili, stejně jako Deal with it v předchozí skupině, výhrou nad třetími PROfeeding Team už v prvním kole.

Už to začíná být trochu ohraná písnička, ale nedá se nic dělat. Skupina J následuje v kolejích vyjetých předchozími dvěma skupinami. Nasazení NIMB bez okolků ukořistili první místo. V závěsu za nimi skončil tým Acta est Fabula, který si s třetími Luck More poradil již v prvním kole a nevědomky tak rozhodl o svém druhém místě.

Na pomyslném vrcholu skupiny K se umístili nasazení Fortune-Gaming.eu, kteří si, stejně jako většina nasazených týmů, poradili se všemi svými soupeři. Druhé místo pak připadlo týmu Reapers, který zvládl všechny své zápasy kromě duelu s Fortune.

Skupina L nabídla v prvé řadě napínavý souboj o druhé místo. První skončil nasazený celek Buzici v Muzici. O druhé místo se porvaly týmy Renegades a TO JDE. Oba skončily se stejným počtem bodů, ale vzájemný zápas velmi těsně vyhráli TO JDE, takže cesta do play-off se otevřela právě jim.

Ve skupině M jsme se rozhodli prodloužit dobu na odehrání posledních zápasů do středy, protože poslední chybějící zápas rozhodne o prvním a druhém místě, novinku ve středu zaktualizujeme.

Ve skupině N připadlo první místo opět nasazenému týmu. PixeL si poradili se všemi svými soupeři a skončili tak první bez ztráty bodu. Druhé místo získali, na úkor celku Teplé mléko, hráči ze source PLAYERS.

Skupina O je jednou z mála anomálií, které ve skupinové části turnaje vznikly (dohromady 3). Nasazený tým a Little Error podlehl celku Team Solo Top a musel se tak spokojit s druhou příčkou, kterou získal na úkor týmu Undead, s nímž si poradil v posledním kole. První příčku obsadil již zmíněný celek Team Solo Top.

Poslední ze skupinových anomálií se odehrála ve skupině P. Na prvním místě skončil Svenska-team před nasazenými iN-gaming.LoL. Oba týmy získaly shodně po dvanácti bodech. Vzájemný zápas ovšem hovořil ve prospěch Svenska-team.

To je ode mě k tématu skupin vše. Ještě jednou bych rád poděkoval všem hráčům za skvělý průběh základní části. Postupujícím gratuluji a doufám, že i ty z vás, kterým se nevedlo nejlépe nevidíme na PLAYzone naposledy. Turnajů bude ještě mnoho a s nárustem zkušeností se budou přímo úměrně dostavovat také lepší výsledky. Velice brzy můžete očekávat také novinku informující o harmonogramu play-off. Zároveň bych také všechny co nepostoupili rád pobídl, aby náš portál nadále navštěvovali, protože všechny zájemce hodláme formou pravidelných novinek informovat o dalším průběhu play-off.

Zdroj: PLAYzone