Přejít k hlavnímu obsahu

Staňte se legendou jako ElkY!

29. 6. 2016 | 11:41 Všechny hry
Není na světě mnoho hráčů, kteří by prorazili v progamingu a zároveň se stali elitními hráči v odvětví, jako je poker. Tím nejlepším exemplářem je francouzský karbaník Bertrand Grospellier, ve světě her známý jako ElkY.
Výchozí obrázek

Není na světě mnoho hráčů, kteří by prorazili v progamingu a zároveň se stali elitními hráči v odvětví, jako je poker. Tím nejlepším exemplářem je francouzský karbaník Bertrand Grospellier, ve světě her známý jako ElkY.

Francouzský hráč narozený v roce 1981 se proslavil v letech 2001 až 2004, kdy ve hře StarCraft: Brood War patřil mezi nejlepší světové hráče a zařadil se mezi ty, kterým se poštěstilo hrát v Jižní Koreji, kolébce profesionálního hraní. Mezi jeho největší úspěchy z let působení na SC:BW scéně je čtyřnásobná účast na velkolepé akci World Cyber Games, kde jeho nejlepším umístěním bylo stříbro, bohužel ani jednou nedosáhl na vysněný vrchol.

ElkY

Bertrand 'ElkY' Grospellier na 2003 KTF Ever Cupu, jihokorejském turnaji ve StarCraftu: Brood War

V této době si sice Grospellier vydobyl neskutečné renomé, ale aby po zbytek života mohl jen relaxovat a cestovat, jako dělá v nynější době, na to to nestačilo. A tak se ElkY rozhodl změnit své zaměření. Jeden z jeho blízkých přátel mu jednoho večera ukázal hazardní hraní a rodák z městečka asi 45km od Paříže se zamiloval. Jeho novou láskou se stal poker, a jak se v pozdějších letech ukázalo, kluk měl štěstí, lepší volbu prostě udělat nemohl.

Chtěli byste se stát druhým ElkYm? Pokud jste starší 18 let, omrkněte stránky casino-sk.com a začnete hrát ještě dnes, online kasíno v několika podobách čeká jenom na vás! Možnost variability je úžasná, díky čemuž online poker a další hazardní hry nabývají na velké popularitě.

ElkY

Brýle na očích po celou kariéru zdobí ElkYho image nejen na pokerových turnajích

Poker začal Bertrand 'ElkY' Grospellier trénovat již od roku 2003, kdy ještě bydlel v Jižní Koreji a živil se profesionálním hraním počítačových her. Následující roky věnoval tréninku a jeho píle nepřišla vniveč. V roce 2007 zažil Francouz svoji první velkou trefu, na Scandinavian Open uhrál druhé místo, což znamenalo zisk bezmála 400 tisic dolarů. To byl však pouze začátek.

Kdo je fanouškem pokeru, tak ví, že ElkY tzv. "Triple Crown" klubu, kde k dnešnímu dni je mimo něj pouze čtveřice dalších pokerových legend. Ve zkratce to znamená, že je pouze jedním ze čtyř pokerových hráčů, jež dokázali ukořistit náramek ze tří největších akcí - World Series of Poker, World Poker Tour a Europen Poker Tour. Právě tenhle majstrštyk se Grospellierovi podařil zkompletovat vítězstvím na 42. turnaji WSOP. Francouzský hráč se zkompletováním zlaté trojice náramků nesmazatelným písmem zapsal do análů historie pokeru.

ElkY

Francouz si nedávno zahrál také na Hearthstone turnaji v pražské Intel Game Zone (Foto: Radek Vebr)

V průběhu své kariéry Bertrand Grospellier reprezentoval hernu PokerStars a byl členem týmu Team PokerStars Pro. Po boku jmen jako Jason Mercier nebo Daniel Negreanu si živým pokerem od roku 2007 vydělal více než 10 milionů dolarů! Mimo to má Grospellier také zápis v Guinnesově knize rekordů za nejvyšší počet odehraných Sit & Go stolů během jedné hodiny - celkem jich bylo 62 a s buy-inem $6.50 ElkY uhrál za hodinu profit $23.60.

Jak si Bertrand žije v dnešní době? Vyděláno již má dostatečně a tak se přestěhoval do Prahy, vyznavači jeho příspěvků na sociálních sítích moc dobře vědí, že ElkY si naše hlavní město zamiloval. I tak zde ale stráví minimum času, mezi jeho hobby patří cestování a mimo pokerové turnaje doslova objíždí zeměkouli. Mimo to se rozhodl vrátit i do světa progamingu díky karetní hře Hearthstone, kde se v roce 2015 přidal k týmu Team Liquid Pro. V současné době tak mimo úžasného života reprezentuje dvě velká jména jednotlivých branží.

Štítky: ElkY
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.