Přejít k hlavnímu obsahu

Každoroční Heroes 3 sraz s turnajem klepe na dveře!

1. 5. 2024 | 12:53 Turnaj
Heroes 3 letos oslavil 25. narozeniny a nutno podotknout, že ve všech ohledech dospěl do krásy. I letos se srdce české Heroes 3 komunity sjede v gaming housu The Nest ve Sloupu v Čechách a kromě skvělé, přátelské atmosféry si užije i štědře dotovaný turnaj.
Crimson Couatl
Crimson Couatl
Zdroj: https://heroes3wog.net/couatl-factory-nature-tier-7-horn-of-the-abyss-update-12/

Dá se říct, že s již železnou pravidelností se každý květen koná oficiální Heroes 3 sraz. Loni jsme vás o jeho průběhu a výsledcích informovali v tomto článku. Letos se díky státnímu svátku podařilo rozsah srazu navýšit ještě o další den, tudíž oficální termín je 1.5 - 5.5. 2024. Závazně přihlášeno je 15 lidí, přičemž pro pohodlnost všech byla organizátory kapacita opticky nastavena na 19 lidí. Tedy aby měl každý hráč celý stůl pro sebe, plus aby zbyl jeden volný stůl pro věci, či Jumpovu pověstnou „The Nest“ pizzu.

Pokud nevíte, o čem je řeč, věřte, že jeden z důchovních otců českého profesionálního hraní přezdívaný Jump je právě ten, který stojí i za vznikem krásného gaming housu The Nest ve Sloupu v Čechách. The Nest zajištuje hráčům nejen pohodlné prostory pro hraní a s tím spojené další aktivity, jako je např. sobotní poker večer, ale samozřejmě i nocleh a stravu.

Jelikož je ještě pár míst volných, berte tento článek i jako podnět k zamyšlení a možnou pozvánku. Samozřejmě není třeba se účastnit všech herních dní, postačí přijet na pokec a krátkou pařbu na den-dva. Vše dle individuálních možností. Pouze je třeba počítat s tím, že účast v hlavním turnaji v Duelu vyžaduje příjezd alespon pátek 3.5.

Heroes 3 sraz v The Nest
Heroes 3 sraz v The Nest
Foto: vlastní foto

Hlavní náplní turnaje má být především pohodová atmosféra a pokec nás, přezrálých hráčů ze staré školy. Pokud však nebudeme zrovna „chillovat“, budeme se snažit se navzájem povraždit v hlavním turnaji, který se bude pořádat klasicky v modu Duel. Tento mod z předchozí série článku velmi dobře znáte, těšit se budete moct na live stream v podání hráčů H34D, StygianOne, Scooby a další...

Již minule byl hlavní turnaj štědře zadotován jedním z majitelů firmy Tinysoft.sk, která je mimo jiné domovem mobilní hry založené na Heroes of Might & Magic zvané Era of Magic Wars. I letos se očekává podobný prizepool, jeho rozložení je však zatím utajeno...

Doprovodnými turnaji bude v prvé řadě turnaj v bláznivé mapce Skilltest, ve které hráč dostane z větší části náhodně vylosovanou armádu a artefakty a bez větších průtahů se utká se svým soupeřem v sérii na 2 vítězné mapy. Organizátoři však při příležitosti tohoto srazu hýří kreativitou, a tak se dočkáme i dalších unikátních událostí jako je např. Heroes maraton a turnaj o nejlepšího bojovníka v Nestu.

Zatímco turnaj o nejlepšího bojovníka vyhraje jednoduše ten, kdo si po dobu celého srazu připíše na konto nejvíce jakýchkoli vítězství v Heroes 3, tak Heroes 3 turnaj nás vezme do mladých let, kdy ještě neexistoval veřejně dostupný internet a muselo se hrát na tzv. „hot seatu“ s kamarády u jednoho počítače. Celým srazem bude kolovat notebook, na němž se bude v modu „hot seat“ střídat 8 hráčů v nemilosrdném souboji všichni proti všem. (pozn. notebooky budou ve skutečnosti kolovat dva, aby se mohlo účastnit až 16 zájemců).

Pohár pro turnaj na Heroes 3 srazu

Nejlepší turnajové hry se určitě objeví na českém Heroes III YouTube kanále zde: youtube.com/@h34d. Pokud byste měli zájem se srazu zúčastnit, kontaktujte nás na komunitním Heroes 3 Discordu.

Bývalý mistr ČR 2009 ve Warcraftu 3, nejlepší Starcraft 2 hráč za rok 2012, hrdý otec dvou dětí a tvůrce Youtube Heroes 3 videí.