Přejít k hlavnímu obsahu

Společnost GIGABYTE uvádí základní desky řady B75

21. 4. 2012 | 01:21 Všechny hry
Tchaj-pej, Tchaj-wan, 11. dubna 2012 – Společnost GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd., přední výrobce základních desek a grafických karet, oznámil vydání nové řady základních desek GIGABYTE B75, které jsou navrženy tak, aby malým podnikům nabídly jednoduchou a pohodlnou správu IT infrastruktury s využitím nové a exkluzivní softwarové sady Intel® Small Business Advantage.  
Výchozí obrázek

Tchaj-pej, Tchaj-wan, 11. dubna 2012 – Společnost GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd., přední výrobce základních desek a grafických karet, oznámil vydání nové řady základních desek GIGABYTE B75, které jsou navrženy tak, aby malým podnikům nabídly jednoduchou a pohodlnou správu IT infrastruktury s využitím nové a exkluzivní softwarové sady Intel® Small Business Advantage.

 

„Společnost GIGABYTE je odhodlána začleňovat do svých výrobků obchodní platformy od společnosti Intel, přičemž vynakládá významné finanční prostředky na to, aby je rozšířila mezi své zákazníky po celém světě. Řada GIGABYTE B75 představuje v této oblasti další výrazný pokrok,“ prohlásil Henry Kao, viceprezident jednotky Motherboard Business Unit společnosti GIGABYTE. „Máme v plánu na trh v den vydání přijít rovnou nejméně se čtyřmi modely, které se stanou nedílnou součástí našeho produktového portfolia, protože se domníváme, že vlastnosti těchto desek mohou našim systémovým integrátorům a obchodním partnerům pomoci odlišit jejich produkty a služby od konkurence díky elegantnímu a snadno použitelnému systému správy IT infrastruktury Intel Small Business Advantage.“

Řada GIGABYTE B75: Jednoduchá správa malých podniků

Základní desky GIGABYTE B75 jsou speciálně navrženy, aby vyplnily mezeru mezi tradičními entry level produkty a specializovanými podnikatelskými PC. Čipová sada Intel® B75 Express podporuje procesory Intel druhé a třetí generace a lze ji zařadit mezi čipové sady Intel® Q77 a Intel® H61 Express, protože nabízí vyrovnaný poměr mezi cenou a nabízenými funkcemi.

 

Základní desky řady GIGABYTE B75 podporují nejmodernější 22nm procesory Intel® Core třetí generace s názvem Ivy Bridge, využívají čipovou sadu Intel B75 Express a jako první základní desky jsou dodávány s nejnovější softwarovou platformou Intel® Small Business Advantage, což je sada bezplatných softwarových aplikací vytvořených ke zjednodušení správy a konfigurace IT infrastruktury malých podniků.

 

Funkce platformy Intel® Small Business Advantage

Data Backup and Restore

Tato funkce vám umožní automaticky probudit PC a spustit aplikaci Microsoft Backup and Restore. To znamená, že relace programu Backup and Restore lze nastavit, aby probíhaly mimo běžnou pracovní dobu, takže bude jejich negativní dopad na produktivitu zaměstnanců snížen na minimum.

 

Energy Saver

Funkce Energy Saver uživatelům umožňuje rychle a snadno nastavit plán napájení počítače, takže počítač bude moci na konci pracovní doby přejít do režimu spánku a probudit se těsně před zahájením pracovní doby dalšího dne, čímž dojde nejen k navýšení produktivity, ale i snížení nákladů za elektrickou energii. Po konfiguraci se bude počítač vypínat a zapínat v naplánovanou dobu, aniž by do tohoto procesu musel uživatel jakkoliv zasahovat.

 

PC Health Center

Umožní majitelům malých podniků rychle a snadno naplánovat veškeré úlohy údržby, včetně aktualizací systému Windows, defragmentace disku, odstranění dočasných internetových souborů či jiných dočasných souborů aplikací, které by mohly na pevném disku zbytečně zabírat místo. Aplikace PC Health Center dokáže probudit počítač a spustit naplánované úlohy, čímž usnadňuje údržbu PC.

 

Software Monitor

Hledá a monitoruje aplikace nějakým způsobem související se zabezpečením, které jsou nainstalovány v počítači. Mezi ně patří například aplikace Microsoft Security Essentials, Norton 360, Kingsoft Antivirus Software, Trend Micro Worry-Free Business Security, McAfee Total Protection a Kaspersky Internet Security. Pokud je sledovaná bezpečnostní aplikace z nějakého důvodu deaktivována nebo napadena, Software Monitor vyšle výstrahu, která uživatele upozorní na nastalou skutečnost. Uživatel může rovněž definovat, které aplikace mají být sledovány a jakým způsobem chce být upozorňován.

 

USB Blocker

Počítače v malých podnicích potřebují ochranu před možnými bezpečnostními hrozbami způsobenými vyšší mírou používání portů USB a zařízení USB. Aplikace USB Blocker vám umožňuje rychle a snadno definovat, která zařízení USB se smějí připojovat k počítači. Identifikovat lze různé kategorie zařízení USB (např. přenosná úložiště, Wi-Fi, Bluetooth, smartphony atd.) i specifická pravidla konfigurace.

 

Jedinečné funkce od společnosti GIGABYTE

Technologie Ultra Durable

Základní desky GIGABYTE B75 podporují nejmodernější technologii GIGABYTE Ultra Durable 4 pyšnící se celou řadou exkluzivních funkcí, které počítačovým kutilům zaručí tu nejlepší ochranu pro jejich PC. Specifické funkce chrání desku před běžnými závadami, které mohou být způsobeny například vlhkostí, elektrostatickým výbojem, náhlým výpadkem proudu nebo vysokými provozními teplotami.

 

Ochrana před vlhkostí

Největším nepřítelem dlouhé životnosti vašeho PC je vlhkost. V některých oblastech světa se jí však neubráníte, protože se v hojné míře vyskytuje ve vzduchu. Základní desky GIGABYTE B75 byly navrženy tak, aby pro ně vlhkost nepředstavovala nejmenší problém – jsou totiž vybaveny novou technologií Glass Fabric PCB odpuzující vlhkost způsobenou sychravým počasím či okolními podmínkami. Technologie Glass Fiber PCB využívá nový druh materiálu PCB, který zmenšuje prostor mezi vlákny vazby, takže jím vlhkost proniká obtížněji, než je zvykem u PCB tradičních základních desek. Výsledkem je mnohem lepší ochrana před zkratem a poruchou způsobenou vlhkými či sychravými podmínkami.

 

Ochrana před elektrostatickými výboji

Základní desky GIGABYTE využívají vysoce kvalitní mikročipy s integrovanými obvody, které dosahují vyšší odolnosti proti elektrostatickému výboji (ESD), než běžné implementace integrovaných obvodů. Základní desky GIGABYTE Ultra Durable 4 jsou vybaveny integrovanými obvody, jejichž odolnost proti elektrostatickému výboji je oproti tradičním integrovaným obvodům až třikrát vyšší. To napomáhá k lepší ochraně základní desky, jednotlivých komponent i počítače jako celku před možným nebezpečím způsobeným statickou elektřinou, které dnešním PC hrozí na každém kroku.

 

Ochrana před výpadky proudu

Pokud u vás doma z nějakého proudu nečekaně vypadne proud, nemusíte mít strach – desky GIGABYTE B75 jsou konstruovány tak, aby v takové situaci nedošlo k jejich poruše. Všechny základní desky GIGABYTE B75 jsou vybaveny patentovanou technologií DualBIOS poskytující ochranu systému BIOS na základní desce a automaticky obnovující zálohu systému BIOS v případě kritického výpadku proudu.

 

Základní desky GIGABYTE B75 rovněž disponují speciálními protipřepěťovými integrovanými obvody chránícími vaši desku a potažmo i celé PC před všemi nárazy proudu. Vy si tak budete moci být jistí, že je váš počítač vybaven tak, aby si poradil s jakýmikoliv výkyvy proudu i nepravidelnostmi a nekonzistentnostmi v napájení.

 

Ochrana před vysokou teplotou

Základní desky GIGABYTE B75 se skládají ze speciálně vybíraných komponent, díky nimž je počítač schopen bez potíží přestát i vysoké teploty v extrémních podmínkách, aniž by došlo k přehřátí. U modelů GIGABYTE B75 jsou použity kondenzátory s pevným dielektrikem, což nejen snižuje celkovou provozní teplotu desky, ale zároveň činí základní desku odolnější proti vyšším teplotám. Volba MOSFETů s nižším RDS(on) je další věcí, která přispívá ke snížení provozních teplot v porovnání s tradičními řešeními. Kombinace všech těchto technologií zaručuje prodlouženou životnost a stabilitu vašeho PC.

 

 

 

 

 

 

 

 

Technologie On/Off Charge

 

Základní desky GIGABYTE B75 jsou vybaveny exkluzivní technologií On/Off Charge od společnosti GIGABYTE. Technologie On/Off Charge vychází z oceňované technologie společnosti GIGABYTE s názvem 3x USB Power a umožňuje dotykovým zařízením iPhone, iPad a iPod získávat z USB portů na základní desce GIGABYTE více proudu, než je tomu u standardních USB portů. Další výhodou je to, že během nabíjení těchto zařízení může být počítač zapnutv pohotovostním režimu nebo dokonce vypnut. Mnoho mobilních zařízení lze nabíjet prostřednictvím USB portů stolního počítače jen v době, kdy je systém připojen k aktivnímu zdroji napájení, ovšem to není případ iPhonu, iPadu a iPodu Touch. I v době, kdy je PC používáno a probíhá nabíjení, si tato zařízení většinou berou pouze 0,5 A, takže úplné nabití zařízení trvá tři a více hodin. Výhodou technologie GIGABYTE On/Off Charge je, že uživatelé mohou dobu nabíjení zkrátit až o 40 % a navíc se mohou chovat zodpovědně a vypínat svá PC, když nepoužívají, například když jdou spát.

 

Modely GIGABYTE B75

GA-B75-D3V

GA-B75M-D3H

GA-B75M-D3V

GA-P75-D3

 

Další informace o základních deskách GIGABYTE B75 naleznete na adrese:

http://www.gigabyte.com/microsite/308/sba_main.html.

O společnosti GIGABYTE Upgrade Your Life

Společnost GIGABYTE se sídlem v Taipeji, Taiwan, je známá jako přední značka v oblasti IT průmyslu. Má zaměstnance a prodejní kanály téměř ve všech zemích světa. Byla založena roku 1986 jako výzkumný a vývojový tým a během několika let se převzala vedoucí pozici na trhu se základními deskami. Přes základní desky a grafické karty rozšířila společnost GIGABYTE své portfolio také o notebooky, osobní počítače, produkty digitální domácnosti, servery, komunikační produkty, mobilní zařízení a malé počítače, tak aby vyhověla každému aspektu života lidí, včetně práce. Každý den GIGABYTE pomáhá “Upgrade Your Life” svými inovačními návrhy, dokonalou kvalitou a službami. Více informací naleznete na www.gigabyte.com.

Štítky: GIGABYTE