Přejít k hlavnímu obsahu

Český Heroes 3 má nového šampiona. O překvapení nebylo nouze

10. 5. 2024 | 10:00 Gaming
Tradice pokračuje, Česká republika zná nového šampiona v populární hře Heroes of Might and Magic 3. Další úspěšný sraz s několika atraktivními turnaji a doprovodnými akcemi přinesl pro domácí komunitu nejedno překvapení.
Heroes III
Heroes III
Zdroj: New World Computing (s povolením)

První Máj je nejen lásky čas, ale také čas pravidelného srazu české Heroes 3 komunity. Jak jsme vás již informovali v předchozím článku, v době od 1. do 5. května proběhl tradičně v gaminghousu The Nest sraz Heroes 3 komunity, který přinesl několik inovací i menších, či větších překvapení. Sraz byl díky středečnímu státnímu svátku o den delší a podstatná část komunity se skutečně ve Sloupu setkala již první den. 

Zbytek dorazil až posléze. Ačkoli mezi účastníky přibylo jen jedno nové jméno, odvoláváme se stále na naše oblíbené tvrzení, že Heroes 3 komunita je vzhledem ke svému stáří spíše o kvalitě, než o kvantitě.

Atmosféra byla skvělá, věřím, že všichni si užili čtyři dny zábavy a pohody v kvalitním zázemí The Nest v čele s Jumpovým bezchybným pohoštěním. Pokud vás však, jako pravé esportovce, zajímá průběh turnajů, nebudu vás déle napínat.

Heroes 3 sraz 2024
Heroes 3 sraz 2024
Foto: vlastní foto

Jak loni, i letos se v Duel turnaji potvrdila role aktuálního favorita a žebříčkově nejvýše postavaného čecha. Ovšem zatímco minulý rok byl favoritem H34D (tedy já), viz loňský report, tak letos mě předběhl hráč s mírumilovnou přezdívkou IPlayForLove, dříve ze StarCraft 2 scény známý jako CruX.SpronG. 

Ve finále zvítězil v poměru 2:1 na mapy a odnesl si tak krásný pohár, obří tematickou podložku pod notebook a myš s motivem města Necropolis a 3 000 Kč v hotovosti. IPlayForLove potvrdil své dlouhodobě skvělé výsledky, které má i proti světovým hráčům, když přímo na sraze na živém streamu zakrojil i světovou jedničku Duelu - Kyraha v rámci online tréninku. Třetí pak skončil dlouhodobý Heroes 3 streamer StygianOne.

Oblíbený doprovodný turnaj v mapce SkillTest pak také ovládl IPlayForLove opět v těsném poměru 2:1 na mapy proti StarCraft: Brood War legendě Nihilovi. Soutěž o tzv. „nejlepšího bojovníka Nestu“ pak dotáhl od vítězného konce H34D tím, že si za dobu celého srazu připsal největší počet celkově vyhraných map.

Podobně se H34Dovi podařilo odnést si sympatický pohárek za Heroes 3 maraton, který spočíval v old schoolovém střídání 8 hráčů v módu „hot seat“ u jednoho počítače. Nutno však podotknout, že rozhodně více, než skill, rozhodl Maraton nejlépe nagenerovaný hrdina Thant umožňující permanentní oživování od počátku hry.

Vítěz soutěže King Bueno na Heroes 3 srazu 2024
Vítěz soutěže King Bueno na Heroes 3 srazu 2024
Foto: vlastní foto

Nejlepší strategickou kličku však předvědl maGe v soutěži King Bueno. Ano, tušíte správně, jelikož delikatesa Kinder Bueno je od počátku Heroes 3 srazů oblíbený snack řady členů naší komunity, byla tento rok vyhlášena rovnou soutěž o to, kdo po dobu srazu dokáže nejvíce Kinder Bueno spořádat. Cenou nebylo nic jiného, než velkolepá koruna inspirovaná skutečným Heroes 3 artefaktem Crown of the Supreme Magi.

Během prvních 48 hodin srazu nejlépe nakopl tempo StygianOne, když snědl 18 Kinder Bueno tyčinek, přičemž cca po 13. tyčince prohlásil, že už to musí zapíjet pivem a po 16. tyčince nejspíš poprvé v životě objevil svoji lehkou alergii na některou z přísad Kinder Bueno (že by oříšky?).

Tajuplný maGe však první dva dny jen vyčkával v přítmí a chytře nechal Stygiana s Pepixem, aby zlenivěli a podcenili své další soupeře. Za třetí a čtvrtý den srazu však maGe ožil a dokázal doslova zhltnout 24 tyčinek Kinder Bueno, přibrat dva kilogramy na váze a v soutěži s přehledem zvítězit. Sobotní poker večer pak ovládl král hazardu Gabo z továrny na mobilní hry Tinysoft.sk. Všem vítězům gratulujeme!

Ceny na Heroes 3 srazu
Ceny na Heroes 3 srazu
Foto: vlastní foto

Nezvývá než dodat, že všem děkujeme za účast. Příští sraz má již rezervovaný termín a to opět od středy 30.04.2025 do neděle. Případní zájemci si mohou již nyní vyznačit datum do kalendáře a sledovat novinky na komunitínm Heroes 3 Discordu.

My ostatní budeme čekat a doufat, že Heroes 3 komunita si i po 25 letech udrží svoje stabilní jádro a poskytne nám opět nikdynekončící zábavu. Nejlepší turnajové hry se určitě objeví na českém Heroes III YouTube kanále zde: youtube.com/@h34d.

Bývalý mistr ČR 2009 ve Warcraftu 3, nejlepší Starcraft 2 hráč za rok 2012, hrdý otec dvou dětí a tvůrce Youtube Heroes 3 videí.