Přejít k hlavnímu obsahu

Play-off rozlosováno!

26. 5. 2012 | 16:59 League of Legends
Premiéra ligy se nám rozhodně nepovedla tak jak bychom si přáli my, ani tak jak byste si přáli vy hráči. Avšak nehodláme házet flintu do žita a nechat jít několika měsíční snažení vniveč. V následujících řádcích bych vám tedy rád řekl, co se bude dít dále, tedy co nás čeká v posledním kole základní části a připomněl jak bude probíhat play-off.
Výchozí obrázek

Premiéra ligy se nám rozhodně nepovedla tak jak bychom si přáli my, ani tak jak byste si přáli vy hráči. Avšak nehodláme házet flintu do žita a nechat jít několika měsíční snažení vniveč. V následujících řádcích bych vám tedy rád řekl, co se bude dít dále, tedy co nás čeká v posledním kole základní části a připomněl jak bude probíhat play-off.


UPDATE4: Play-off bylo rozlosováno a za maličkou chvíli začnou první zápasy. V prvním kole se střetnou ti nejlepší ze 2., 3. a 4. ligy.

UPDATE3: S potěšením mohu konstatovat, že většina týmů účast potvrdila, případně odmítnula. Odmítnuvší týmy byly nahrazeny za nimi umístěnými celky. Turnaj k Play-off jsem už vydal. Naleznete ho ZDE. Zároveň bych vás rád požádal, abyste mi, v případě, že chcete změnit sestavu, poslali soukromou zprávu se všemi potřebnými informacemi (tzn. koho kým nahradit).

UPDATE2: Předem se omlouvám těm z vás, kteří turnaj chtěli odehrát dnes a dalším termínem mohou mít případně problém. Nicméně s hokejem a s finálem ligy mistrů se o pozornost rvát opravdu nechceme, takže play-off bude o týden posunuto. Hrát se tedy bude v sobotu 26.5. v 17:00. Opět prosím všechny postupivší, aby mi v průběhu týdne potvrdili skrze soukromé zprávy svou účast, a to i ti, kteří již potvrzovali účast na dnešním play-off.

UPDATE: Dnes v 17:00 se odehraje play-off BenQ Ligy. Kvůli tomu se neuskuteční dnešní NightCup. Do play off postoupily následující týmy:

1. Liga2. Liga3. Liga4. Liga
 {#Česká Republika} Gateway Entertainment {#Česká Republika} MonoManiac eSports {#Česká Republika} Honey Badgers {#Česká Republika} Kacenky
 {#Česká Republika} Volibear is too OP  {#Česká Republika} Deal with it {#Česká Republika} AC3 Team {#Česká Republika} RW
 {#Slovenská Republika} Storm Games Clan  {#Česká Republika} Euphory.LoL  
 {#Česká Republika}  FLYtoHIGH   {#Česká Republika} Ephors  

Seznam týmů pro play-off nemusí být definitivní. V případě, že se mi nepodaří kontaktovat kapitána týmu ohledně potvrzení účasti, dostane šanci další tým v řadě. Turnaj pro play-off bude vytvořen zítra, postupivší se do něj nebudou muset sami registrovat, vše připravím já. Prosím kapitány výše uvedených týmů, aby se mi ozvali skrze soukromou zprávu a potvrdili účast v play-off. Pokud tak neučiní do 15:00 budu kontaktovat další týmy.

Nejzásadnější problém, se kterým jsme se setkali je stabilita sestav. Tak mladá komunita, jako je ta u hry League of Legends, očividně není připravená na dlouhodobější soutěže, což se nehezky projevilo v množství rozpadnuvším týmů a neodehraných zápasů. Kvůli tomu jsem již v polovině základní části přidal jeden přestup navíc. Nyní, když je konec této části prakticky před námi a odehraná není víc jak polovina zápasů, jsem se rozhodl přidat každému týmu další tři přestupy. Doufám, že se s nově umožněnými změnami v sestavě dají neaktivní týmy opět dohromady a dokáží odehrát zbývající zápasy, protože by opravdu byla ostuda, kdyby základní část z poloviny tvořily kontumace.

Spolu s rozšířením přestupů se nese i posunutý deadline pro odehrání zbývajících zápasů. Do 17. 5. můžete odehrát veškeré své zápasy, tedy i zápasy z minulých kol. Všechny zápasy, které nebudou ve čtvrtek 17. 5. odehrané budou zkontumovány podle pravidel, která jsem už několikrát uváděl.

Základní část bude následovat play-off. To se uskuteční v sobotu 19. 5. a bude probíhat formou Double-Elimination turnaje, kterého se zúčastní postupující ze základní části. Turnaj začne v 17:00 a postoupí do něj 12 týmů (viz systém turnaje). Grandfinále play-off se uskuteční na červnovém LanCraftu. V případě, že se tým, který postoupí do Grandfinále nebude moci LanCraftu zúčastnit dostane možnost další tým v pořadí.

Na závěr bych chtěl požádat kapitány týmů, kteří vědí, že se ligy už nechtějí účastnit, aby se mi ozvali pomocí soukromých zpráv a já tak mohl jejich týmy vyřadit z ligy. Zároveň bych vás všechny chtěl požádat, abyste četli soukromé zprávy, často skrze ně totiž rozesílám důležité informace o turnajích a ligách. Vyhnete se tak nepříjemným nedorozuměním.

Úplně nakonec bych rád poděkoval všem, kteří své zápasy poctivě odehrávají a snaží se se svými soupeři vždy dohodnout. Takových jako jste vy si velmi cením a doufám, že jednou takto bude fungovat většina týmů, protože kvalitu soutěže udávají nejen admini, ale hlavně vy hráči.