Přejít k hlavnímu obsahu

GIGABYTE Ultra Durable™ 5 oceněna Best of Computex 2012

21. 6. 2012 | 14:59 Všechny hry
Tchaj-Pej, Tchaj-wan, 18. června 2012 – GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd., přední výrobce základních desek a grafických karet dnes oznámil, že technologie GIGABYTE Ultra Durable 5 Technology využívající oceněné čipy IR3550 PowIRstage®, získala ocenění „Best of Computex 2012" od odborného webu Tom’s Hardware. Toto ocenění spadá do kategorie „Inovace systémů a komponent" a je publikováno na stránkách Tom’s Hardware, http://www.tomshardware.com/picturestory/597-computex-awards.html.
Výchozí obrázek

Tchaj-Pej, Tchaj-wan, 18. června 2012 – GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd., přední výrobce základních desek a grafických karet dnes oznámil, že technologie GIGABYTE Ultra Durable 5 Technology využívající oceněné čipy IR3550 PowIRstage®, získala ocenění „Best of Computex 2012" od odborného webu Tom’s Hardware. Toto ocenění spadá do kategorie „Inovace systémů a komponent" a je publikováno na stránkách Tom’s Hardware, http://www.tomshardware.com/picturestory/597-computex-awards.html.

Technologie GIGABYTE Ultra Durable™ 5 zahrnuje komponenty schopné zvládnout vysoké proudové zatížení pro napájení procesoru. Patří zde nejlépe hodnocené a oceněné čipy IR3550 PowIRstage® od společnosti International Rectifier, dvě dvojnásobně silné vrstvy mědi v PCB a silné tlumivky s feritovým jádrem, které zvládnou proud o velikosti až 60 A. Všechna tato opatření dohromady přináší až o 60 °C nižší teploty, než kterých dosahují tradiční základní desky. Technologií GIGABYTE Ultra Durable™ 5, která je další evolucí v kvalitě návrhu základních desek, budou vybaveny vyšší řady základních desek založených na čipsetech Intel® X79 a Z77.

„Máme velkou radost z ocenění „Best of Computex 2012" od Tom’s Hardware, protože je Ultra Durable 5 naše nejdůležitější technologie pro tento rok", komentuje Henry Kao, viceprezident GIGABYTE Motherboard Business Unit. „Při návrhu napájecí zóny u Ultra Durable 5 jsme počítali s přetaktovatelnými procesory Intel s přívlastkem K a toto ocenění přináší vynikající uznání za všechnu práci, kterou jsme při návrhu nového napájení procesoru vynaložili."

„Líbí se nám slib společnosti GIGABYTE, že PowIRstage IR3550, který se nachází na všech základních deskách s technologií Ultra Durable 5 (UD5), zvyšuje účinnost a zlepšuje stabilitu. To je obzvláště důležité u přetaktovaných sestav, kde by UD5 mohla zvýšit laťku pro ty, kteří využívají vodního chlazení. Také by sestavy už ani nemusely vyžadovat procesorový ventilátor, který dnes bývá využíván pro chlazení napěťových regulátorů.", pronesl Benjamin Kraft, šéfredaktor německého Tom’s Hardware, reprezentující celosvětový Tom’s Hardware na veletrhu Computex.

O technologii GIGABYTE Ultra Durable 5

O IR3550 PowIRstage® ICs

IR3550 PowIRstage® jsou držiteli mnoha ocenění a nabízejí vynikající energetickou účinnost. Navíc jsou nejlépe hodnocenými obvody typu „power stage" na trhu, které si hravě poradí i s proudem 60 A. Tím je zaručeno bezkonkurenční napájení procesoru, stabilnější provoz a lepší možnosti přetaktování. Základní desky GIGABYTE Ultra Durable™ 5 rovněž využívají digitální řadiče PWM od společnosti IR i integrované obvody IR PowIRstage®, jejichž kombinace je zárukou jedinečného bezproblémového systému napájení.

Design jednoho modulu

Společnost IR využívá svoji světovou technologii modulu vyvinutou pro DirectFET®, která výrazně zlepšuje možnosti chlazení i rozvržení PowIRstage® oproti ostatním modulům MCM.

Driver IC vyvinutý společností International Rectifier

IR3550 PowIRstage® využívají specializovaný integrovaný obvod ovladače MOSFET, který je dokonale vyladěn pro dvojici MOSFETů. Mnoho společností pracujících s ovladači MOSFET využívá Driver IC jiných společností, přestože tyto Driver IC často nejsou pro MOSFETy optimalizovány. S přibalenými jednotkami Driver+MOSFET společnost IR vyladila tento Driver IC tak, aby maximálně optimalizoval tento modul a zajistil výbornou efektivitu práce.

Špičková energetická účinnost až 95 %

IR3550 PowIRstage® jsou během provozu energeticky účinnější – dosahují v této oblasti až na hodnotu 95 %. Dokonce i při vyšších úrovních proudu jsou integrované obvody IR3550 PowIRstage® schopny zachovat nižší napěťové ztráty. Nižší napěťové ztráty tím pádem znamenají i méně produkovaného tepla a tudíž nižší teploty.

* Výsledky testů jsou pouze orientační. Výsledky se mohou lišit v závislosti na konfiguraci. VIN=12 V, VOUT=1,2 V, ƒSW = 300 kHz, L=210 nH (0,2 mΩ), VCC=6,8 V, CIN=47 uF x 4, COUT =470 uF x3, proudění vzduchu 400 LFM, bez pasivního chladiče, okolní teplota 25 °C a 8vrstvé PCB o velikosti 3,7” (D) x 2,6” (Š).

Nižší teploty = Lepší přetaktování

* Výsledky testů jsou pouze orientační. Výsledky se mohou lišit v závislosti na konfiguraci systému.
 * Až o 60° C nižších teplot bylo dosaženo pomocí 4fázového integrovaného obvodu IR3550 PowIRstage® se 2 měděnými PCB vs. 4fázovým D-Pak MOSFET @ 100A při 10minutovém zatížení laboratorního testování bez pasivního chladiče.


Vysoká energetická účinnost = Malé napěťové ztráty = Nižší teploty = Delší životnost

IR3550 PowIRstage® zůstávají chladnější než jiné MOSFETy, takže uživatelům umožňují svůj systém přetaktovat na ještě vyšší výkon. Každá napájecí součástka má svoji maximální provozní teplotu, a jakmile jí dosáhne, každé další zvýšení napětí nevyhnutelně skončí selháním přetaktování. Jelikož IR3550 PowIRstages® dosahují během provozu při vyšším napětí oproti tradičním obvodům nižších teplot, mají uživatelé více prostoru ke zvyšování napětí, takže ze systému mohou dostat ještě vyšší výkon.

Vysokokapacitní cívky s feritovým jádrem a technologie 2X Copper (dvojnásobné množství mědi v PCB)

Základní desky GIGABYTE Ultra Durable™ 5 využívají vysokokapacitní obvody typu „power stage" a cívky s feritovým jádrem hodnocené až na 60 A s exkluzivní technologií 2x Copper PCB od společnosti GIGABYTE, díky čemuž jsou schopny poskytovat naprosto stabilní napájení.

 Exkluzivní technologie 2X Copper PCB od společnosti GIGABYTE nabízí dostatek napájecích tras mezi jednotlivými komponentami, takže si poradí s větším napěťovým zatížením, než je obvyklé, a dokáže odvádět teplo z klíčových oblastí napájení procesoru. Právě to je klíčové, má-li být základní deska schopna zvládat vyšší napěťové zatížení, jež je nezbytné pro přetaktování.

Záruka vysoké kvality

Přestože některé z vysoce kvalitních komponent použitých v základních deskách GIGABYTE Ultra Durable™ nejsou zvenčí vidět – včetně neuvěřitelně účinných integrovaných obvodů IR3550 PowIRstage od společnosti International Rectifier a mědi uvnitř naší technologie 2X Copper PCB – můžete si být jistí, že značnou měrou přispívají k lepší energetické účinnosti, vyšším úsporám energie, nižším provozním teplotám systému, vyššímu výkonu v oblasti přetaktování a dlouhodobější životnosti systému. To vše zaručuje technologie GIGABYTE Ultra Durable™.

Základní desky GIGABYTE Ultra Durable™ 5

Intel®X79 Express čipsetGA-X79S-UP5 WIFIGA-X79S-UP5GA-X79-UP4
Intel® Z77 Express čipsetGA-Z77X-UP7GA-Z77X-UP5 THGA-Z77X-UP4 TH

Související článek a video naleznete zde:

http://www.tomshardware.com/news/computex-2012-gigabyte-motherboards-ud5,15889.html