Přejít k hlavnímu obsahu

GIGABYTE uvádí jako první na světě základní desky se dvěma certifikovanými porty Thunderbolt™

9. 7. 2012 | 16:50 Všechny hry
Tchaj-pej, Tchaj-wan, 5. červenec 2012 – společnost GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd., přední výrobce základních desek a grafických karet, uvádí nové desky řady 7, které jako první nabídnou rovnou dva plně certifikované vysokorychlostní porty Thunderbolt™. Je možné k nim připojit až 12 zařízení společně s až třemi digitálními displeji, vše při úžasných rychlostech přenosu dat – Thunderbolt™ dokáže přenést 1 TB dat za pouhých pět minut. Základní desky GIGABYTE s rozhraním Thunderbolt™ tak nabízejí nejrychlejší připojitelné rozhraní, které kdy na desktopových počítačích bylo.
Výchozí obrázek

Tchaj-pej, Tchaj-wan, 5. červenec 2012 – společnost GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd., přední výrobce základních desek a grafických karet, uvádí nové desky řady 7, které jako první nabídnou rovnou dva plně certifikované vysokorychlostní porty Thunderbolt™. Je možné k nim připojit až 12 zařízení společně s až třemi digitálními displeji, vše při úžasných rychlostech přenosu dat – Thunderbolt™ dokáže přenést 1 TB dat za pouhých pět minut. Základní desky GIGABYTE s rozhraním Thunderbolt™ tak nabízejí nejrychlejší připojitelné rozhraní, které kdy na desktopových počítačích bylo.

 

Kompatibilita se může lišit v závislosti na konfiguraci systému a specifikaci zařízení

Základní desky GIGABYTE s rozhraním Thunderbolt™ umožňují uživatelům připojit do uzavřeného cyklu až dvanáct zařízení zároveň přes neuvěřitelně rychlou 10Gb/s obousměrnou linku zahrnující provoz PCIe i DisplayPortu. Desky GIGABYTE Thunderbolt™ zcela změní konektivitu desktopového počítače – bude mnohem jednodušší připojit vysokorychlostně více zařízení a HD displeje, než kdykoliv předtím.

 

Výkon se může lišit v závislosti na konfiguraci systému a specifikaci zařízení

„Je jasně vidět, že naše implementace unikátního dvojitého Thunderbolt™ rozhraní nabízí více.", komentoval Henry Kao, viceprezident GIGABYTE Motherboard Business Unit. „Jsme jediný výrobce základních desek, který v současné době nabízí stavitelům PC absolutní maximum, pokud jde o připojená zařízení"

 

„Technologie Thunderbolt™ představuje skok ve výkonnosti a jednoduchosti pro tvůrce hudby, nebo filmů," říká Jason Ziller, ředitel marketingu Thunderbolt™ ve společnosti Intel. „Jsme rádi, že můžeme spolupracovat s GIGABYTE, protože přinášejí první duální Thunderbolt™ desky na trh. Je to skvělý příklad toho, co Thunderbolt™ umožňuje."

Základní desky GIGABYTE se dvěma rozhraními Thunderbolt™ otvírají řadu nových možností v oblasti vysoce výkonných úložných zařízení. GIGABYTE úzce spolupracuje s několika předními výrobci takových zařízení – například s Promise®, LaCie, Blackmagic, Western Digital, se Seagate, Elgato, CalDigitnebo svýrobcem kabelů Sumitomo:

„Práce s Gigabyte je velmi vzrušující," říká Kosta Paganos, ředitel marketingu ve společnosti CalDigit. „Nová řada desek Intel 7 od GIGABYTE, která je vybavena dvěma Thunderbolt™ porty, je předzvěstí nové éry flexibility na platformě PC. Je to také ideální prostředek pro novou řadu disků od CalDigit T1 a T2 Thunderbolt, která poskytuje profesionální úroveň výkonu na všech platformách za spotřebitelské ceny, a to díky GIGABYTE a technologii Thunderbolt™."

„Nové základní desky GIGABYTE se dvěma Thunderbolt™ porty jsou vzrušující inovací přinášející neuvěřitelný výkon a jsou perfektním řešením pro video či filmové profesionály." řekl Grant Petty, ředitel společnosti Blackmagic Design. „Zákazníci, kteří využívají širokou nabídku zařízení Thunderbolt, si nyní budou moci vybrat práci v jakémkoliv formátu, který potřebují – cokoliv z produkce či postprodukce. Tím budou mít zaručenu mnohem větší flexibilitu."

 

„V souladu sGIGABYTE a jeho dvěma porty na základních deskách, nabízí WD My Book® Thunderbolt™ Duo přes dva Thunderbolt™ porty úžasně kreativní flexibilitu a zároveň umožňuje řetězení až šesti My Book Thunderbolt™ Duo disků nebo jiných vysoce výkonných periferií pro rychlou a efektivní práci." řekl Craig Davis, ředitel obchodu a marketingu, maloobchodní divize, Western Digital Asie, Tichomoří a Japonský region.

 „Technologie Thunderbolt™ je fantastickou cestou, jak přenést rychlá klasická i obrazová data přes jediné rozhraní. Nabízí bezkonkurenční výkon a dostatek flexibility," řekl Leo Paskin, Product Marketing Manager společnosti Seagate. „Díky schopnosti řetězení až dvanácti zařízení na nových deskách GIGABYTE se dvěma Thunderbolt™ porty, můžete připojitcelý hub kpočítači pouze jedním kabelem!"

„Jako první Intelem certifikovaný výrobce kabelů, je společnost Sumitomo potěšena, že přináší GIGABYTE na trh první desky se dvěma porty Thunderbolt. Tím přináší nejlepší možnou konektivitu pro stolní počítače." Komentoval Motoi Matsuo. „Tyto nové Thunderbolt™ desky jsou také perfektní pro exkluzivní dvacetimetrové vysokorychlostní optické kabely Sumitomo."

„Díky dvěma Thunderbolt™ portům poskytnou nové desky GIGABYTE řady 7 bezkonkurenční flexibilitu." Říká Adam Steinberg, viceprezident pro marketing ve společnosti Elgato. „Unikátní dual port funkce umožňuje uživatelům kombinovat více přenosných zařízení, jako jsou například výkonné Elgato Thunderbolt™ SSD."

„LaCie je potěšena tím, že GIGABYTE oznámil příchod technologie Thunderbolt™na svých nově uvedených deskách." Řekl Erwan Girard, Professional Business Unit Manager ze společnosti LaCie. „Nároční uživatele PC, zejména tvůrci digitálního obsahu, mohou zažít nebývalé rychlosti a výhody umožněné technologií Thunderbolt. Rychlost počítačů a připojených periferií dlouho nedržela krok, to už je však díky této technologii minulostí."

Duální Thunderbolt™ – rychlá, flexibilní a jednoduchá konektivita pro vaši základní desku

Základní desky GIGABYTE srozhraním Thunderbolt™ jsou první certifikovány Intelem, které přináší dva Thunderbolt™ porty podporující maximální rychlosti přenosu se simultánním obousměrným přenosem o rychlech až 10 Gb/s. To znamená, že můžete přenést Full HD film za dobu nižší, než 30 sekund.

 

Dvojitý port Thunderbolt™ na deskách GIGABYTE zajišťuje nejvyšší možnou konektivitu s podporou pro připojení až dvanácti jednotlivých zařízení současně, přičemž každý port nabízí plnou šířku pásma 10 Gb/s.

 

 

Thunderbolt™ kombinuje DisplayPort a PCI Express protokoly přes jediný kabel, takže přes něj mohou uživatelé připojit velké množství typů zařízení, streamovat HD video a 8kanálový zvuk, to všechno v jednom kabelu. Uživatelé se také mohou také na lepší flexibilitu díky možnosti řetězení několika zařízení, která si stále zachovají nízkou latenci a špičkové přenosové rychlosti.

Modely základních desek GIGABYTE s rozhraním Thunderbolt™

Dva Thunderbolt™ porty najdete na těchto základních deskách GIGABYTE:

GIGABYTE Z77X-UP5 TH

GIGABYTE Z77X-UP4 TH

GIGABYTE Z77MX-D3H TH

 

 

 

ATX Form Factor

ATX Form Factor

Micro ATX Form Factor


Ultra Durable™ 5
Základní desky GIGABYTE Z77X-UP5 TH a Z77X-UP4 TH oplývají oceněnou technologií GIGABYTE Ultra Durable™ 5, která obsahuje nejmodernější komponenty důležité pro co nejvyšší výkon procesoru včetně čipů IR3550 PowIRstage® od společnosti International Rectifier, dvakrát silnějších vrstev mědi na PCB a tlumivek s feritovým jádrem zvládající vysoké proudy až do 60A. Všechny tyto komponenty dohromady přinášejí až o 60 °C* nižší teploty, než desky se standardně řešením napájením. Technologie GIGABYTE Ultra Durable™ 5, kterou najdete na řadě nových desek s čipsety Intel X79 a Z77, je další evolucí v kvalitě návrhu základních desek.

 

 

* Výsledky testů jsou pouze orientační, mohou se lišit v závislosti na konfiguraci systému

* Až o 60° C nižší teploty byly získány čtyřfázovým napájením obvody IR3550 PowIRstage® s dvojnásobně silnějšími vrstvami mědi v PCB oproti čtyřfázovému napájení D-Pak MOSFETy při zátěži 100A po deseti minutách testování bez osazeného chladiče

Více informací o technologii GIGABYTE Ultra Durable™ 5 můžete nalézt na následujících odkazech:
1. GIGABYTE Unveils Exclusive Ultra Durable™ 5 Technology at Computex 2012
2. GIGABYTE Ultra Durable™ 5 Technology Earns Best of Computex 2012 Award from Tom's Hardware
3. GIGABYTE Video Introduction to Ultra Durable 5 Technology at Computex 2012

Více informací o produktech najdete na stránkách společnosti GIGABYTE: www.gigabyte.com

Štítky: GIGABYTE