Přejít k hlavnímu obsahu

eXtatus bez silné sekce

23. 8. 2012 | 22:18 StarCraft 2
Pokud si pamatujete na červen roku 2011, kdy začala rivalita mezi herní špičkou StarCraft 2 scény eSubou a začínající konkurencí eXtatus, tak je těmto dnům bohužel konec.
Výchozí obrázek

Pokud si pamatujete na červen roku 2011, kdy začala rivalita mezi herní špičkou StarCraft 2 scény eSubou a začínající konkurencí eXtatus, tak je těmto dnům bohužel konec.

Nedávno tento tým oznámil odchod tří klíčových hráčů kteří tuto skvadru tvořili. Začalo to přestupem {#Česká Republika} Pavla ''TomikuS'' Tomáška, poté konec {#Česká Republika} kr00deRa, odloučení {#Česká Republika} Labadaze a odchod {#Česká Republika} Tomáše ''Harpnera'' Bruštíka do eSuby, čímž se vytvořila velmi silná a tvrdá šestice hráčů - PredY, DeviL, Freizy, Rikytan a od nynějška také Harpner a Tomikuse.

Tvrdit, že rozpad pomalu nejlepší SC2 sestavy se uskutečnilo jen odchodem Harpnera je asi hloupost. K odchodu pomohl také {#Česká Republika} KrOOdeR, který rovněž odešel. O jediném {#Česká Republika} Nukestrikovi se ještě neví, jak to s ním bude dál. Harpner měl také nabídky do slušných zahraničních týmů, avšak padlo konečné rozhodnutí pro eSubu.

Tři tahouni.

Třetí hráč který tento klan opouští, je {#Česko + Slovensko} Matej ''Labadaz'' Zabadal, který zavítá do ruského sdružení NCM. Máme tu také vyjádření právě Mateje Zabadala:

 

Vyjádření Labadaze:

"Po avízovanom odchode Tomikusa do eSuby, o ktorom som vedel v podstate hneď ako sa Tomikus rozhodol, ešte niekoľko dní pred oficiálnym oznámením, som začal prehodnocovať svoje pôsobenie v eXtatus. Hneď po druhej výhre na Lancrafte v rade som dostal niekoľko zaujímavých zahraničných ponúk, ktoré som odmietal prevažne s ohľadom na to, že som chcel ešte odohrať MČR s celou partiou ľudí v Extatus. Bohužial po odchode Tomikusa a ukončení pôsobenia Kroodera by už eXtatus nebolo úplne tým, čím bolo doteraz. Pôvodne som chcel v eXt zotrvať minimálne do MČR. Čaká ma však finančne náročné štúdium a i tento fakt bohužiaľ musel ovplyvniť moje rozhodovanie medzi viacerými zahraničnými ponukami, ponukou eXtatus a ponukami ďalších českých organizácii.Rozhodol som sa preto prijať ponuku ruského celku NCM, ktorý má solídne zázemie a rýchlo skvalitňuje svoj SC2 tím. Tento tím by som mal tiež reprezentovať na MČR. Mrzí ma, že už nebudem ďalej pevnou súčasťou cz/sk scény, ale v mojej momentálnej situácii si myslím, že tento krok pomôže naplniť moje ciele, ktoré s SC2 mám a zároveň je to nevyhnutný posun dopredu. V budúcnosti by som sa chcel zamerať predovšetkým na medzinárodnú scénu, začať streamovať v angličtine, cestovať na viacero zahraničných LANiek a celkovo sa zamerať úplne iným smerom (a mať vyššie ciele) ako zvyšok českých a slovenských hráčov. Verím, že nový tím ma bude v týchto cieľoch podporovať tak intenzívne, ako ma podporovalo eXtatus. Bez podpory eXt by som dnes nebol tam, kde som.Na záver by som sa chcel poďakovať všetkým, vďaka ktorým bolo moje pôsobenie v eXtatus zatiaľ najlepším obdobím mojej hernej "kariéry" . Barnymu, ktorého full servis a nadšenie na lankách boli na nezaplatenie. Spreengerovi, bez ktorého pomoci by som na jarnom Lancrafte dopadol veľmi zle.Nukestrikovi a Tomikusovi, dvom skvelým hráčom, s ktorými bolo potešením trénovať v stovkách hier - a verím, že to tak bude i naďalej. Streetovi, ktorý ma naučil brať hranie s odstupom a pozitívnym prístupom. Harpnerovi, ktorého výsledky mi boli najlepšou motiváciou aby som na sebe ďalej pracoval a predovšetkým Krooderovi, ktorý ma vytiahol ako úplne neznámeho hráča a priviedol ma až tam, kde som dnes. Ďakujem za všetko čo ste pre mňa spravili a prajem vám veľa úspechov do budúcnosti. A úplne nakoniec ďakujem všetkým fanúšikom, ktorí ma pať aj naďalej."

Po odchodu těchto hráčů se k přestupu také vyjádřil sám {#Česká Republika} Harpner:

Vyjádření Harpnera:

"Chtěl bych eXtatusu hodně poděkovat. Za ten rok co jsme u nich, jsme toho dokázali opravdu hodně a mrzí mě, že to takle celkově dopadlo. Myslím, že jsme tu měli velice dobrou partu a dokázali jsme toho uhrát opravdu dost Chci poděkovat Krooderovi, za to že mě vytáhl v době, kdy jsem začínal. Potom taky Streetovi, Thebisovi za parádně prožité lanky. Nukovi a Ladabazovi za x her tréninku, jejich rady a taky za parádní výsledky, kterých jsme společně dosáhli. A v neposlední řadě Barnymu, za super podporu celého našeho týmu. Je to pro mě konec 2 leté éry v tomto týmu a to pro mě není málo. Doufám, že se i dál budem potkávat na akcích a užijem si je."

Kluci sice přestoupili, ale jak to bude dál s ostatními? Půjde každý svojí cestou, nebo se rozhodnou oživit situaci? To je vě hvězdách.