Přejít k hlavnímu obsahu

TI2: V Seattlu začal boj o MILION dolarů

27. 8. 2012 | 10:05 Dota 2
Jak Valve slíbilo, tak také splnilo. V rodišti hudebního stylu grunge, tedy v americkém Seattlu, bylo odstartováno druhé pokračování milionového turnaje The International, který se tak po roce opět hlásí o slovo. 
Výchozí obrázek

Jak Valve slíbilo, tak také splnilo. V rodišti hudebního stylu grunge, tedy v americkém Seattlu, bylo odstartováno druhé pokračování milionového turnaje The International, který se tak po roce opět hlásí o slovo.

 

Prizemoney zůstalo oproti minulému ročníku nezměněné, hraje se tedy i letos o 1 600 000 amerických dolarů. Z této sumy poté poputuje rovný milion do kapsy vítěze. O hlavní výhru se utká šestnáct nejlepších světových týmů, které byly rozděleny do dvou skupin.

V Seattlu nemohou chybět obhájci z minulého roku {#Ukrajina} NaVi, loňští finalisté {#Čína} EHOME, kteří jsou následováni dalšími zástupci čínské dota2 scény. K velké radosti velkého počtu fanoušků se do hlavního turnaje nakonec probojovali i Mousesports, kteří nahradili tým MUFC. Ovšem kvůli problémům s vízy se musí potýkat s absencí hráče ComeWithMe.

Skupinová fáze hraná systémem best of three, tedy na dvě vítězné hry, odstartovala v neděle v 18:00 našeho času. Od tohoto okamžiku se hráči téměř nezastavili, jelikož je v průběhu celého dne čekalo hned šest velice těžkých zápasů.

Hluboko za očekáváním zůstaly týmy {#Ukrajina} NaVi a {#Singapur} Zenith, které po prvním dnu okupují poslední příčku ve svých skupinách. Především ze strany evropského celku je to poměrně velké zklamání, jelikož se určitě jedná o tým s největší fanouškovskou základnou, která musela absolvovat studenou sprchu hned první hru, kdy jim čínský soupeř {#Čína} iG. nedovalil více než tři fragy. O moc lépe si nevedly ani další zástupci starého kontinentu a téměř všichni se shodně seřadily ve spodních částech tabulek.

Naopak Asiaté ukázali, že přijeli na turnaj opravdu skvěle připraveni a kromě již zmiňovaných Zenith si počínají velice dobře. Suverénně drží první čtyři pozice ve skupině B a ve skupině A mají dokonce {#Čína} LGD skóre 6:0. Tento kousek se však povedl i převážně švédskému týmu {#Švédsko} CLG.

Skupna A Skupina B
#týmZVPB #týmZVPB
1.{#Švédsko} CLG
6606 1.{#Čína} iG.6515
2.{#Čína} LGD
6606 2.{#Malajsie} Orange6424
3.{#Čína} DK6333 3.{#Čína} TongFu6424
4.{#Spojené státy americké} EG62

4

2 4.{#Čína} EHOME6333
5.{#Německo} Mouz6242 5.{#Spojené státy americké} coL6242
6.{#Ruská federace} M5
62

4

2 6.{#Ukrajina} Darer6242
7.{#Austrálie} aL6242 7.{#Francie} mTw6242

8.

{#Singapur} Zenith
6 1 5 1   8.{#Ukrajina} NaVi
6 2 4 2
   

Dnešní část turnaje odstartuje opět v 18:00 dalšími zápasy ve skupinách. Sledovat hry můžete na oficiálních stránkách turnaje, kde je to pro vás připraveno několik živých streamů. Další možností, jak sledovat dění živě, je pří ve hře pomocí spectator modu. Pokud nemáte přístup do hry, nevadí. Valve v minulých dnech poskytlo ke stažení Dota 2 Spectator klienta, díky kterému si pohled na hru můžete vychutnat stejně kvalitně, jako majitelé hry. Stáhnout jej můžete rovněž na stránkách turnaje.