Přejít k hlavnímu obsahu

TI2: Asie dál válcuje Evropu

28. 8. 2012 | 09:42 Dota 2
Turnaj o pohádkovou výhru milion dolarů má za sebou druhý den. Po neděli, kdy jasnou dominanci předvedly asijské týmy, tedy až na pár výjimek, ve své spanilé jízdě pokračovaly i v pondělí.  
Výchozí obrázek

Turnaj o pohádkovou výhru milion dolarů má za sebou druhý den. Po neděli, kdy jasnou dominanci předvedly asijské týmy, tedy až na pár výjimek, ve své spanilé jízdě pokračovaly i v pondělí. 

 

Před začátkem turnaje byli v Evropě považováni za jednoznačného favorita {#Ukrajina} NaVi, přestože se jim v posledních měsících určitě nedařilo podle jejich vlastních představ. Hned první den však většinu fanoušků tohoto východoevropského celku vyvedl z omylu a bylo zřejmé, že se s nepříliš dobrou formou potýkají i v Seattlu. První den zakončili na posledním místě své skupiny se skóre 2:4, ovšem včera jakoby se trochu probrali. Předvedli celkem čtyři výhry na úkor dvou porážek a stále žije naděje na jejich postup do horní části pavouka.

Ve stejné skupině si včera počínali neomylně čínští iG. Pondělní výsledek 6:0 nepotřebuje dalších komentářů a {#Čína} iG. bez problémů vládnou skupině B. {#Ukrajina} Darer, {#Francie} mTw si připsali shodně 1:5. Překvapili naopak {#Spojené státy americké} coL, ti zaznamenali jedinou porážku dne a rázem se vyhoupli na druhou příčku. Na třetí až páté pozici se pak seřadili {#Malajsie} Orange, {#Čína} TF a {#Čína} Ehome. Ti všichni se v podstatě pouze posunuli o jednu příčku dozadu.

V „Áčku“ si hned tři týmy mohly zaškrtnout kolonku maximálně úspěšný den. {#Čína} LGD pokračovali v tom, co v neděli začali a turnajem zatím prochází s neuvěřitelným skóre 12:0. Jejich čínští kolegové z {#Čína} DK si spravili po prvním dni určitě chuť a připsali si rovněž 6:0, stejně tak jako další asijský zástupce {#Singapur} Zenith. Ti patřili k největší zklamáním z neděle, kdy do nich spousta fanoušků vkládala velké naděje a oni skončili na posledním místě skupiny. Včera však ukázali, že se s nimi musí počítat a hlasitě si řekli o místo ve Winner´s Bracket.

S dobrou výchozí pozicí pro vyřazovací boje se mohou rozloučit {#Německo} Mouz a {#Ruská federace} M5 a nejspíše i {#Austrálie} Absolute legends. O tom, kdo se bude muset poroučet do Loser´s Bracketu by měl rozhodnout dnešní souboj mezi {#Spojené státy americké} EG a {#Švédsko} CLG. Právě Švédové včera zažili velkou ránu, kdy nedokázali vyhrát jediný zápas a budou se nakonec o WB muset ještě poprat. 

tabulka převzata z gosugamers.net

Turnaj pokračuje dnes posleními zápasy skupin opět od 18:00. Sledovat můžete na oficiálním webu díky streamům, přímo ve hře a nebo ve Spectator klientovi.