Přejít k hlavnímu obsahu

nový squad ve hře, apeX eSports

8. 10. 2012 | 10:51 StarCraft 2
Pokud se řekne apeX, tak se většině z členů komunity Starcraft 2 vybaví, vlastně nevybaví, vůbec nic. To se má ale nyní zásadně změnit.
Výchozí obrázek
Pokud se řekne apeX, tak se většině z členů komunity Starcraft 2 vybaví, vlastně nevybaví, vůbec nic. To se má ale nyní zásadně změnit.

Německá organizace {#Německo} apeX.eSports oznámila, že před několika málo dny se domluvila na angažování nového Sc2 týmu. A to týmu ne ledajakého. Nový line-up je převážně složen z ex-hráčů korejského powerhousu, který byl k nelibosti široké hráčské veřejnosti rozpuštěn v květnu letošního roku. Tím powerhousem není nic jiného než {#Korejská republika} oGs aneb Old Generations, aneb tým, jehož řadami v průběhu dějin prošla jména jako MC, NaDa, FruitDealer nebo HerO.

Po rozpuštění oGs se ocitlo několik velmi kvalitních korejských hráčů na volné noze. A právě apeX se jich ujal a poskytnul jim útočiště ve svých řadách, přičemž korejsou čtyřku doplnila ještě švédská stálice na progamingovém nebi.

Starcraft 2 ApeX Esports tým:

{#Korejská republika} Kim „TOP“ Jung Hoon
{#Korejská republika} Song „InCa“ Joon Hyuk
{#Korejská republika} Lee „VINES“ Sang Hun
{#Korejská republika} Cho „jookTo“ Man Hyuk
{#Švédsko} Stefan „MorroW“ Anderson

  TOP: Svého času hráč s opravdu kvalitními výsledky, který však postupně zmizel z jasných světel reflektorů. Jeho největším úspěchem byla jistě účast ve finále GSL August 2011, ve kterém se musel sklonit před králem, Mvp.

 InCa: Ne nadarmo se InCovi přezdívá Dark knight. Tento protosský hráč je totiž opravdu proslulý svým DT playem. Stejně jako Top i on se dostal do finále Code S (GSL May 2011), a stejně jako on v něm prohrál s legendou Starcraftu 2, přičemž v jeho případě tou legendou byl NesTea

 VINES: Brutální protoss macro hra. Tak takto by se dal VINES jednoduše charakterizovat. I když VINES doposud neměl možnost opravdu zazářit, tak je v něm podle mnoha lidí obrovský potenciál, který se třeba v rámci angažmá v ApeXu podaří rozvinout.

 jookTo: I když není jookTo tou nejzářivější hvězdou na nebi korejského progamingu, tak mu nechybí odhodlání. Jako jeden z mála hráčů se zúčastnil prostě každého korejského turnaje, který se naskytl. V nynější chvíli je účatníkem Code A.

 \  MorroW: Tento švédský hráč patří dozajista mezi to nejlepší, co může „foreign“ Starcraft 2 vyslat na zteč proti korejské hegemonii. Vítěz prvního major turnaje v historii Sc2 (IEM Global Challenge Cologne) je mimo jiné považován za nejúspěšnějšího profesionála, který změnil svojí primární rasu v rámci účasti v soutěžích na té nejvyšší kompetitivní úrovni.

Ač se tento tým nejeví jako absolutní topka typu StarTale nebo Incredible Mirracle, tak se člověk nemůže ubránit dojmu, že v tomto týmu nějaký ten potenciál pro dobré výsledky bezpochyby dříme. Ale to doopravdy ukáže až čas. 

A co vy na to? Myslíte si, že tým s "foreign" majiteli složený převážně z korejců může dobře fungovat? Uvidíme ApeX účastnit se GSTL a s jakým úspěchem? A jaký vliv bude mít týmové "soužití" s Korejci na MorroWa? Podělte se o své názory v komentářích.