Přejít k hlavnímu obsahu

MČR: Shrnutí FIFA turnaje

24. 10. 2012 | 11:49
Ve dnech 19-21. 10. 2012 se konalo Mistrovství ČR v počítačových hrách v Seči u Pardubic MČR 2012, kterého jsme vám i přinášeli po celou dobu i Živý stream. Mezi ty patřila i FIFA 13. Euroliga zde byla zastoupena hned několika hráči. Brassilek, Kelda, Valvi, Minigomez a dřívější hvězda Tibco a Kubbe. (+ pár hráčů kteří se na Euro-liga.cz objevili pouze krátce, jako například Dida, Wesik). Zaměřme se tedy především na tyto hráče.
Výchozí obrázek

Ve dnech 19-21. 10. 2012 se konalo Mistrovství ČR v počítačových hrách v Seči u Pardubic MČR 2012, kterého jsme vám i přinášeli po celou dobu i Živý stream. Mezi ty patřila i FIFA 13. Euroliga zde byla zastoupena hned několika hráči. Brassilek, Kelda, Valvi, Minigomez a dřívější hvězda Tibco a Kubbe. (+ pár hráčů kteří se na Euro-liga.cz objevili pouze krátce, jako například Dida, Wesik).

Zaměřme se tedy především na tyto hráče.

Skupiny se hrály systémem BO2, tedy 2:0 nebo 1:1 na zápasy.

  

Ve skupině A se udál velmi tvrdý boj mezi Valvim a obhájcem titulu CZZZECHEM o první místo ve skupině. CZZZECH se dlouho zdál být neporazitelným, ale ve vzájemném souboji s Valvim musel dohánět manko po porážce z prvního zápasu. To se mu však podařilo a do posledních dvou kol šel s náskokem dvou bodů na hráče Euroligy. Následující kolo CZZZECH ale podlehl budoucímu mistru Sirovi, který v prvních zápasech nevykazoval ideální formu. Valvi se šance chopil a bez zaváhání došel pro postup z první příčky. Tibco v této skupině obsadil třetí místo, o které se dělil se Sirem.

Skupina B obsahovala další 3 zástupce Euroligy. Nejlépe si vedl Brassilek, který jako jediný skupinou prošel bez prohry 2:0 na zápasy. Přesto však třikrát ztratil body a musel se tak spokojit se třetím místem ve skupině za Kubbem z Necro Raisers a Kubelem z Extatusu. Tvrdý souboj o šestou pozici potom svedli Minigomez a Kelda. Oběma se ve skupině příliš nedařilo a posbírali nakonec po pěti bodech, přičemž vzájemný zápas byl remízový. Podstoupili proto zápas s 0,5* týmy, ve kterém byl úspěšnější Kelda.

Play-off

Play-off se hrálo systémem BO3, tedy na dva vítězné zápasy. Valvi si v prvním kole WB bez problému poradil se svým kolegou z klanu Aceckem a po výhře 2:0 na zápasy se těšil na duel s Didou. Tibco, který narazil na Sscrejmena měl práci o poznání těžkou, ale nakonec ho dokázal udolat 2:1. Minigomezovi los přisoudil CZZZECHA, který předváděl vynikající výkony především v prvním hracím dnu, do kterého spadalo právě první kolo WB. CZZZECH po výhrách 2:1 a 1:0 šel dále a Minigomez se jako první z Euroligy poroučel do LB. Brassilka mělo čekat poměrně snadné pořízení pro hráče jeho formátu. Byl to Wesik. Ten se však vyhecoval k výbornému výkonu a Brassilka překvapivě porazil 2:0 na zápasy. Ani ke Keldovi nebyl los zrovna milosrdný. Do prvního kola mu přidělil Sira a ten mu ukázal, že v průběhu turnaje se jeho hra hodně zlepšila, když ho porazil 2:0.

Druhé kolo WB se tak týkalo už pouze Valviho a Tibca. Valvi hrál s Didou, jehož hecování bylo hlasitější než CS sekce účastnící se MČR. Obzvláště potom jeho hláška „Bůůůůůůůůra dostaneš(bůůůůůůra, už se ti veze, bůůůůra …)“, kterou neustále křičel  vešla do paměti každého z hráčů Fify i mnohých nefifařů. Valvi s Didou nedokázal získat ani jeden zápasů přesto že hrál více než vyrovnané zápasy. Ani Tibco si nevedl o moc lépe a byl poražen Kubelem. Ten ho porazil 2:0 a ukazoval, že jeho velmi jistý průchod turnajem nebude lehké zastavit.

LB se hrává stylem BO1 avšak mnozí hráči hráli BO3 aby byl i nižší koš „spravedlivější“. To nebyl případ Keldy, který hrál s outsiderem Thepsem. Theps si však vytvořil mnoho šancí a Keldu přehrával především v základní hrací době. Při hráči Euroligy však stáli všichni svatí. Nejdříve se mu podařilo vyrovnat poté, co inkasoval v třicetiminutovém prodloužení a následně až ve 156. minutě se trefil z přímého kopu, čímž rozhodl o svém postupu do druhého kola LB. Brassilek s Minigomezem, kteří se střetli spolu se v bratrovražedném souboji Euroligových hráčů rozhodli pro BO3. První zápas přinesl velké drama a nervy především na straně Minigomeze, Brassilek dokázal urvat výhru 2:1 v prodloužení poté, co se trefil Ronaldo. Druhý zápas potom opět probíhal velmi vyrovnaně, ale Minigomez nezvládl závěrečnou desetiminutovku, ve které mu Brassilek nastřílel 3 góly a vyhrál 4:1. Minigomez se tak poroučel z turnaje hned po prvních kolech play-off. Druhé kolo LB poslalo dokaždého ze čtyř duelů jednoho hráče Euroligy. Tři byli úspěšní. Tibco porazil Grada 1:0, Brassilek si poradil s velmi silným Kubbem a Valvi dokázal porazit Sscrejmena. Kelda však narazil na přemožitele Minigomeze z WB, CZZZECHA. Ten dokázal proti Keldovi skórovat v nejméně vhodném čase, 89. minutě. Brassilek se poté utkal s Valvim, který od sebe čekal hodně, ale bohužel s Brassilkem získat postup nedokázal. Brassilek se poté pomstil Wesikovi a čekal na soupeře do semifinále LB. Tibco porazil CZZZECHA 1:0, čímž poslal obhájce titulu domů. To mu však nepomohlo proti rozjetému Didovi. Dida ho porazil 2:1 a šel proti Brassilkovi do boje o jistotu bedny. Poražený měl jet domů. Brassilek Didu zvládl a po výhře 2:1 věděl že bude mít medaili. V souboji o grand finále už Brassilek nestačil na silného Kubela. Ten ho porazil 2:0 a šel do matche o titul proti Sirovi.

V grand finále už Sir nedopustil komplikace a porazil Kubela 3:0, když využil vedení 1:0 na zápasy, které mu dávalo to, že do grad finále prošel přes winners bracket. Sir se tak stal mistrem republiky ve FIFA 13 před svým týmovým kolegou Kubelem a třetí místo si odvezl Brassilek.

Gratulace všem zúčastněným k jejich umístění.