Přejít k hlavnímu obsahu

Shadye mezi světovou elitou

17. 11. 2012 | 16:26 StarCraft 2
V uplynulých několika týdnech se konaly kvalifikace do dalšího světového eventu. K desetiletému výročí se Kingson rozhodli uspořádat turnaj s krásným prizepoolem 15.000 USD a jehož finále se odehraje ve světoznámém Las Vegas. Potěšující pro nás je to, že ve finálovém turnaji pro 16 hráčů máme i my našeho zástupce.
Výchozí obrázek

V uplynulých několika týdnech se konaly kvalifikace do dalšího světového eventu. K desetiletému výročí se Kingson rozhodli uspořádat turnaj s krásným prizepoolem 15.000 USD a jehož finále se odehraje ve světoznámém Las Vegas. Potěšující pro nás je to, že ve finálovém turnaji pro 16 hráčů máme i my našeho zástupce.

Kingston Anniversary Turnaj

V září začaly online kvalifikace do výřočního HyperX turnaje. Ty byly rozděleny do 4 souběžných turnajů, kterých se zúčastnilo na 700 hráčů. Z každého turnaje nejlepší 2 hráči postoupili do finále, kde se střetnou s dalšími 8mi, tentokráte pozvanými hráči.

Pro nás bude zajímavý turnaj s označením "Bracket A", kterého se mimojiné účastnil i český hráč terran {#Česká Republika} Shadye.

Shadyho zápasy:

  • GwyloforNeva 2-0
  • Furian 2-0
  • QTRGAM3R 2-0
  • LEGACYKnight 2-0
  • Cloud freewin
  • Dwar 2-0
  • Bright 2-1
Při pohledu na pavouka je nutné podotknout, že Shadye neměl příliš těžké soupeře. Když se štěstím dostal freewin za nedostavení se Clouda k zápasu, měl už před sebou jediný cíl porazit Brigha. To se mu tento týden povedlo a Shadye tak může slavit postup do Top16!

Finálový turnaj:

  • Výhry 15.000 USD pro Top4
  • Formát: Single Elimination, BO5
  • Top4 postupuje na finále do Las Vegas
Pozvaní hráči
  • {#Korejská republika} Taeja
  • {#Korejská republika} Oz
  • {#Korejská republika} Seed
Jak vidíte, hodně důležitých informací je ještě před námi. Čeká nás oznámení všech 8mi postupujících, stejně jako 5ti dalších pozvaných hráčů. Tak jako tak se bude jednat o další kvalitní turnaj, kdy minimálně v prvém kole budeme moci pořádně fandit našemu zástupci Shadymu.

 

Shadye o svém úspěch

Shadye

Na začátku turnaje jsem s postupem do main turnaje mezi top8 plus dalších 8 invited pro hráčů rozhodně nepočítal. V mém bracketu byla velmi zvučná jména a já měl štěstí že jsem se s nikým kromě ClouDa nepotkal. Hráči které jsem potkal sice porazili minirasera, runA a daisukiho, ale byli hratelní a tak jsem to využil v můj prospěch. Nejhorší zápas byl poslední o postup s Brightem, kde už hráli roli spíš nervy než samotná hra a já byl po první prohrané mapě kvůli vlastní chybě hodně rozhozenej s myšlenkou že mi ta možnost utekla až moc jednoduše.. Snažil jsem se to zahrát víc na jistotu s maximálním mapcontrolem a nakonec se mi to podařilo otočit. =)

Moje šance dál? Při hraní nemám k žádnému soupeři respekt ale vím že ať dostanu do seedu kohokoliv, tak bude zázrak urvat byť jen jedinou mapu. Jsou tam vlastně samí hráči co se hraním bez problému živí. Pro mě je ůspěch být mezi nimi, už jenom pro ten trolling že je tam k vidění třeba Fnatic.Fenix, IM.SEED, IM.OZ, Liquid.Taeja, shadye.. :D

Jako hráč mám bohužel špatnou znalost hry a velmi podivné výsledky.. Někdy porazím top grandmastera nebo zahraju velmi pěknou hru s hráči o dvě třídy výš, jindy zase dostanu od diamond hráče "na guláš".. :D Každý den je hold jiný a chce to hodně trénovat mindset aby jsem začal podávat stabilnější výsledky. Snad teda budu mít zrovna ten dobrej, hecnu se a zvládnu macrovat / microvat a reagovat.

Já se nikdy nevzdávám a vím že každý umí dělat chyby.. Jen doufám že nechytnu Taeju, s mým tragickým TvT by to nebyla hezká podívaná.. =/ Ten pricepool je docela pěknej ale PredY by mě asi nenáviděl, takže ho nejspíš zase nechám tamtěm.. =)

Držte palce a já si ty minimálně 3 mapy určitě užiju! ;D