Přejít k hlavnímu obsahu

DOTA2 týdeník cz/sk scény č.7

21. 11. 2012 | 19:17 Dota 2
Po dlouhé době se znova objevuje projekt, který nastartoval Chliev a já bych v něm rád pokračoval. V Dotě se nám to jenom hemží turnaji a je stále těžší si udržet přehled. Pro tyto účely bude vycházet pravidelný týdeník, který bude informovat hlavně o úspěších a postupech českých a slovenských týmů jak na zahraniční scéně, tak i na půdě domácí. Týdeník bude vycházet vždy na začátku týdne, aby shrnul dění vždy z předcházejícího týdne.  
Výchozí obrázek

Po dlouhé době se znova objevuje projekt, který nastartoval Chliev a já bych v něm rád pokračoval. V Dotě se nám to jenom hemží turnaji a je stále těžší si udržet přehled. Pro tyto účely bude vycházet pravidelný týdeník, který bude informovat hlavně o úspěších a postupech českých a slovenských týmů jak na zahraniční scéně, tak i na půdě domácí. Týdeník bude vycházet vždy na začátku týdne, aby shrnul dění vždy z předcházejícího týdne.

 

Zahraniční soutěže:

Jednoznačně největší peckou je připravovaný Dreamhack Winter 2012. Do švédského města Jonkoping se sjedou evropské a severoamerické top týmy, aby se utkali o titul nového šampiona a odnesli si domů slušné kapesné v celkové sumě 200 000 SEK, což je v přepočtu něco okolo 30 000 $. Pro turnaj jsou připravené minimálně čtyři cizojazyčné streamy, houževnatí komentátoři a vše se spustí už zítra 22. 11. 2012. V průběhu následujících tří dnů se pobije čtrnáct top týmů, z kterých zmiňme takové týmy, jako jsou Na’Vi, Evil Geniuses, Zero, nebe Team Empire. 

Anglický stream turnaje je zde.

Původní nadšení z cz/sk účasti v podobě týmy {#Česká Republika} iNfernity Gaming a alespoň částečné účasti bratry {#Slovenská Republika} Tulexem a {#Slovenská Republika} Warlogem v týmu {#Evropská unie} mTw, vystřídalo zatlačení slzy, když oba tyto týmy svou účast odřekly, z časových a osobních důvodů hráčů.

 

The Revenge #3 – Raidcall DOTA2 Tournament

Ve čtvrtek a pátek minulého týdne se konalo už třetí pokračování Fnatic Dota2 turnajů. V bitvě šedesáti čtyř týmů o 500 $, kde vítěz bere vše, jsme měli hned tři želízka v ohni. Bohužel hned dva týmy na sebe narazily v prvním kole, takže bylo jasné, že hned ze začátku musí někdo z kola ven. V nahecovaném duelu {#Česká Republika} iNfernity Gaming a {#Česko + Slovensko} Anal Riders zvítězili právě druzí jmenovaní a s iNfernity se rozloučili. Svůj první duel také zvládl nový tým na scéně {#Česko + Slovensko} Gunrunners.Academy, kteří porazili celek iLuminate Gaming’ – fake tým svého slavného jmenovce. Další zápas byl nad síly kluků a také vypadli proti týmu {#Evropská unie} SL. Jediným, kdo mohl mávat pomyslnou československou vlajkou, zůstal právě tým Anal Riders. Kluci se o samotě nebáli a první den turnaje prošli s přehledem. Nechávali za sebou poražené soupeře a druhý den je čekaly zápasy v konkurenci dalších tří top týmů. Bohužel zde nastal zlom a se skóre 1:2 vypadli proti jednomu z předních týmů {#Ruská federace} iCCup. Pro úplnost řekněme, že vítězem se stal bez ztráty jediného zápasu tým {#Švédsko} 4 Friends + Chrillee.

 

The Revenge #3 – Raidcall DOTA2 Tournament
4. koloSemifináleFináleVítěz
 
{#Ruská federace} iCCup1     
  {#Ruská federace} iCCup2   
{#Evropská unie} Backstreet Boys0     
    {#Ruská federace} iCCup0 
{#Evropská unie} DN - Gaming0     
  {#Česko + Slovensko} Anal Riders1   
{#Česko + Slovensko} Anal Riders1     
      {#Švédsko} 4 Friends + Chrillee
{#Švédsko} 4 Friends + Chrillee1    Vítěz
  {#Švédsko} 4 Friends + Chrillee2   
{#Evropská unie} sleiseldota0     
    {#Švédsko} 4 Friends + Chrillee2 
{#Evropská unie} UGZ0     
  {#Ruská federace} XX5-0   
{#Ruská federace} XX5-1     
 

Sestava {#Česko + Slovensko} Gunrunners.Academy:

{#Česká Republika} 3QUULU5
{#Slovenská Republika} mao
{#Česká Republika} Ade
{#Česká Republika} Skvrnity
{#Česká Republika} OrangeJuice-

Sestava {#Česká Republika} iNfernity Gaming:

{#Česká Republika} Vilik
{#Česká Republika} profheadshot
{#Česká Republika} gollik
{#Česká Republika} Tonci
{#Česká Republika} Frony

Sestava {#Česko + Slovensko} Anal Riders:

{#Česká Republika} Alckor
{#Česká Republika} OFFak
{#Slovenská Republika} pimpoo
{#Česká Republika} beleymn
{#Česká Republika} iGOR

 

Play4Dota2 #2012/15 by Sennheiser

Neděle nám na zahraniční scéně připravila už čtrnácté kolo 4PL Dota2 turnaje. V turnaji je klasickou cenou pro vítěze 400 euro, která láká i větší ryby z evropské scény. Turnaj bývá otevřený široké veřejnosti, hraje se každou neděli a může se přihlásit až 256 týmů. Posledně konkurence čítala 139 celků z celého skillového spektra. Z československých manšaftů nás zastoupili {#Česká Republika} iNfernity Gaming a {#Česko + Slovensko} Anal Riders. Tentokrát na sebe kluci nenarazili hned v prvním duelu a je tomu tak, že na sebe nenarazili ani dál, protože oba naše týmy vypadly v pátém kole, kdy spolu hrálo 16 nejlepších týmů. Anal Riders budou pilovat svoje dovednosti, aby dostáli svého jména, protože je porazil tým příznačně pojmenovaný {#Evropská unie} SEX. iNfernity propadli proti jinému celku ve stejném kole jako jejich čeští kolegové a to proti týmu {#Evropská unie} QWERT12345. Je třeba říct, že oběma našim týmům se dařilo a konkurence byla tuhá a tentokrát nad jejich síly.

Sestava {#Česko + Slovensko} Anal Riders:

{#Česká Republika} Alckor
{#Česká Republika} OFFak
{#Slovenská Republika} pimpoo
{#Česká Republika} beleymn
{#Česká Republika} matume

Gosuleague – Division 2a

Naším jediným týmem, který nás reprezentuje v dota2 soutěži od gosugamers, jsou kluci z {#Česká Republika} iNfernity Gaming. 8. listopadu se spustila další sezóna a 8 týmů bojuje o jedno jediné místo v nejvyšší soutěži, mezi top týmy – čili divizi 1. Po třech duelech mají kluci za sebou dvě porážky, žádnou remízu a jednu výhru. Právě ona výhra byla nad jejich posledním soupeřem {#Bulharsko} Darer, který udolali 2:0. Situace se zatím nevyvíjí nejpříznivěji, ale šance na postup pořád je.

{#Česká Republika} iNfernity Gaming 2 – 0 {#Bulharsko} Darer

Sestava {#Česká Republika} iNfernity Gaming:

{#Česká Republika} Vilik
{#Česká Republika} profheadshot
{#Česká Republika} gollik
{#Česká Republika} reejd
{#Česká Republika} Frony

 

Gosuleague – Division 2a
#Division 2aZVRPB
1. {#Dánsko} 3DMAX220 04
2. {#Švédsko} evo^22004
3. {#Švédsko} 4FC220 04
4. {#Evropská unie} GR210 12
5.{#Česká Republika} iNfernity Gaming31022
6.{#Evropská unie} TLP20111
7.{#Bulharsko} Darer30121
8.{#Evropská unie} DPP20020

 

 

Domácí soutěže:

Československá scéna se nenechává zahanbit a amatérské, poloprofesionální a vůbec všechny týmy mají možnost měřit své síly v tradičních víkendových turnajových kláních. Nezapomínejte, že je pro vás připravováno mnoho příležitostí na competetive vyblbnutí a ještě víc se chystá v budoucnu.

Playzone NightCup #89

Tradiční sobotní turnájek, kde si to mají možnost rozdat české a slovenské týmy. Turnaj je charakteristický svou příležitostí pro různé mixíky, aby poměřily síly a hráči získali nové zkušenosti a známé. Z devatenácti přihlášených týmů se nejlépe dařilo týmu {#Česko + Slovensko} no Earthshaker pick harb, který ve finálovém souboji porazil jiný mix {#Česká Republika} Uncle Dolan Team. Na třetím místě se usadil tým {#Česká Republika} faberi Bellatores. Toto je naše vítězná trojice. A jak jsem říkal na začátku; Nightcup je krom toho charakteristický tím, že příští týden bude tahle trojice úplně jiná. Nebo ne? Přijďte si zahrát!

 

Playzone NightCup #89
SemifináleFináleVítěz
 
{#Česká Republika} faberi Bellatores0   
  {#Česko + Slovensko} no Earthshaker pick harb1 
{#Česko + Slovensko} no Earthshaker pick harb1   
    {#Česko + Slovensko} no Earthshaker pick harb
{#Česká Republika} Just do it0  Vítěz
  {#Česká Republika} Uncle Dolan Team0 
{#Česká Republika} Uncle Dolan Team1   
     
  {#Česká Republika} faberi Bellatores1 
    {#Česká Republika} faberi Bellatores
  {#Česká Republika} Just do it03. místo
 

 

Sestava vítězného týmu – {#Česko + Slovensko} no Earthshaker pick harb:

{#Slovenská Republika} wlad-
{#Slovenská Republika} vlado.
{#Česká Republika} eNtyck
{#Česká Republika} c1RcA
{#Česká Republika} paja R.

 

Dota2.cz Sunday Madness #31

Obdobný turnaj organizuje československý dota2 portál a i zde je zájem hráčů značný. Nedělní šílenství dostalo poprvé nový název a prvním týmem, který získal výhru v nově pojmenovaném turnaji, se stal tým {#Česká Republika} fatal error. Ve finálovém duelu mu dělal čestného soupeře tým {#Česko + Slovensko} nEophyteYOLOSWAG. Zajímavou podívanou přinesl zápas o třetí místo, kde pomyslnou bronzovou medaili na krk nasadili hráči týmu {#Česká Republika} <3 cs:go <3. Těšíme se na vás i v dalším pokračování našeho nedělního šílenství.

 

Dota2.cz Sunday Madness #31
SemifináleFináleVítěz
 
{#Česko + Slovensko} fatal error1   
  {#Česko + Slovensko} fatal error1 
{#Česká Republika} <3 cs:go <30   
    {#Česko + Slovensko} fatal error
{#Česká Republika} Šibalské kávomaty 0  Vítěz
  {#Česko + Slovensko} nEophyteYOLOSWAG0 
{#Česko + Slovensko} nEophryteYOLOSWAG1   
     
  {#Česká Republika} <3 cs:go <31 
    {#Česká Republika} <3 cs:go <3
  {#Česká Republika} Šibalské kávomaty03. místo
 

 

Sestava vítězného týmu – {#Česká Republika} fatal error:

{#Česká Republika} Uric0
{#Česká Republika} R4nd0m
{#Česká Republika} Keebo
{#Česká Republika} Mortal
{#Slovenská Republika} Hroso

 

Do budoucna:

Ještě než se s vámi úplně rozloučím, tak chci zmínit pár nadcházejících událostí, které se budou týkat naší domácí scény. O víkendu vás všechny zveme na pokračování tradičních českých turnájků, které se budou konat o víkendu. Informace o jubilejním NightCupu s kulatým 90. výročím najdete zde. Můžete se rovnou zaregistrovat a probojovat se tak do análů historie. (:

Na prosinec se plánuje velký XMASS CUP 2012, ale o tom ještě pšššt! Již brzy se dozvíte víc. Spolu s tím mám taky výzvu pro všechny z vás, kdo rádi streamujete, máte na to prostor a chcete své dovednosti vypilovat. Stejný prostor pro herní zlepšení prostřednictvím turnajů, který je nabídnut hráčům, chceme věnovat i mladým nadějným komentátorům. Pokud na to máte chuť a alespoň nějaké znalosti, tak mi napište pmku tady na Playzone.

Poslední drobnost je informace pro pořadatele podobných DOTA2 akcí u nás. Využijte možnosti objevit se v této kolonce pravidelné týdenní rubriky a kontaktuje mne přes pm tady na Playzone. Vymyslíme co s tím, přece jenom můj zájem je, aby československá komunita posílila a hráči byli informováni.

 

Závěr:

To by bylo pro dnešní díl všechno. Pokud jsem některý tým zapomněl zveřejnit, nebo mi něco uniklo, prosím, neváhejte mi napsat pmku tady na Playzone, já vše napravím a uvedu na pravou míru. Do budoucna platí, že pokud se účastníte nějakého eu turnaje a chcete, abyste byli i vy zmíněni v naší kronice, pište pm se soupiskou týmů a klidně nějakým infem. Zprávu doplňte o předmět DOTA2 Kronika. Týdeník se časem rozroste a já plánuju něco, čím se tohle všechno oživí, takže se těšte! Díky za spolupráci a těším se u dalšího dílu!

Nezbývá než vám popřát mnoho úspěchů a vydařených her, ať máme o čem psát. GL HF!