Přejít k hlavnímu obsahu

Starcraft International Tribune #2

15. 1. 2013 | 20:38 StarCraft 2
Playzone Starcraft magazín | Číslo 2. | 15. ledna 2013 Vítám Vás u druhého čísla Playzone občasníku ze světa profesionálního Starcraft 2.
Výchozí obrázek
Playzone Starcraft magazín | Číslo 2. | 15. ledna 2013
Vítám Vás u druhého čísla Playzone občasníku ze světa profesionálního Starcraft 2. Původně bylo další číslo naplánováno na konec tohoto týdne, ale událo se tolik věcí, že nebyla jiná volba, než sednout k počítači a přinést vám ty zásadní novinky posledních dní. Druhé vydání je také v duchu nové grafiky magazínu, která by nás měla v budoucnu provázet. Zprávy jsou opravdu zásadní a je jich plno, tudíž směle do toho. 
{#Korejská republika} Squirtle opouští StarTale.
Není to tak dávno, kdy svět obletěla zpráva o tom, že korejský tým StarTale, který loni zažíval velmi úspěšný rok, opouští jedna z jeho největších opor, Parting, který se rozhodl hledat štěstí v týmů z hájenství společenství KeSPA. A dnes přichází další zpráva o zeštíhlení StarTale line-upu, když jeho řady opouští {#Korejská republika} Park "Squirtle" Hyun Woo.
Slavné časy, kdy Squirtle s gustem spláchnul velikána MVP do archonní mísy ve finále GSL jsou už nějakou tu dobu za námi.
Squirtle je jeden ze zástupců plemene kong linerů. Velmi kvalitní hráč, kterému je ale vždy souzeno nejlépe druhé místo. To bude možná jeden z důvodů, proč se rozhodl pátrat po novém týmu. Týmu, který by mu svým prostředím umožnil vystoupit konečně na ten stupínek nejvyšší. To bude okrajově určitě jedna z příčin odchodu, ale důvod, který je v kuloárech citován jako ten hlavní, jsou peníze. Management StarTale se nechal slyšet, že se velmi rozcházeli představy hráče i týmu v ohledu výše platu.
Nyní zbývá tedy jen čekat, kde se tento nadaný protoss usídlí pro nadcházející sezony. 
{#Korejská republika} Parting se připojuje k SK Telecom T1.
Nedávno jsem infromoval o tom, že {#Korejská republika} Won "Parting" Lee Sak se rozhodl opustit řady StarTale a vydat se v ústrety týmům z asociace KeSPA. A již nyní můžeme říci, kdo bude Wonův chlebodárce pro nadcházející období.
Týmy, které měly o Partinga zájem, měly možnosti si ho vydražit. Do boje se velmi vehementně zapojily dva týmy, SK Telecom T1, který má pod palcem samotný BW bůh BoxeR a KT Rolster, v jehož řadách rozdává all-killy další broodwarový bonjwa Flash.
Nakonec tím, kdo nabídl za hvězdu konce minulého roku největší obnos byl SK Telecom T1 a tím zabil ambice KT Rolster na novou protosskou akvizici. 
V line-upu SK T1 se tak nyní objevují dva naprosto brutální protossové, sám Won Lee Sak a na druhé straně samozřejmě zvíře Rain, jehož forma ale je, vzhledem k relativnímu útlumu v počtu startů v soutěžních kláních poslední dobou, velkou neznámou. 
Zbývá tedy jen čekat, jak se tito dva hráči spolu popasují.
{#Spojené státy americké} Complexity uzavírají svůj gaming house.
Zakladatel a CEO organizace compLexity Jason Lake oznámil, že tato americká organizace uzavře svůj týmový gaming house v texaském Houstonu.
Dveře tohoto herního sídla se otevřely v polovině minulého roku a během celkem krátké doby se místními rezidenty stala americká jména jako jsou qxc, goswser, Sasquatch a TriMaster . Nějakou dobu zde také pobýval korejský terran Ganzi.
Lake se nechal slyšet, že projekt coL. týmového gaming housu nepovažuje za naúspěšný, ale v nynější chvíli by rád směřoval kroky organizace trošku jiným směrem, přičemž si nechal volná zadní vrátka, když podotknul, že v budoucnu velmi pravděpodobně bude opět otevřeno něco jako coL. gaming house ver. 3.
{#Korejská republika} Shine k MVP
Když se před několika dny rozlétla světem zpráva o konci týmu TSL, tak se začalo spekulovat, kam se vrtnou jednotliví hráči rozpuštěné stáje. A už nyní je aspoň v jednom případě jasno.
Choi "Shine" Kyung Min míří do MVP.
Řeč je o zergovi {#Korejská republika} Choi "Shine" Kyung Minovi, který se z TSL přesouvá doplnit, už nyní nabitý zergský line-up týmu MVP. Když mluvíme o silném Zerg line-upu, tak opravdu nepřeháníme. Jaká jsou jména zastupující v MVP hordy swarmu?
DRG
Sniper
Monster
Shine
Bude velmi zajímvé sledovat dvě věci. Jak si poradí soupeři MVP v týmových soutěžích proti tak velkému Zerg bloku, a jak se Shine bude schopen etablovat v rámci tak silného lineupu jeho rasy v novém týmu?
{#World} Acer a Axiom spojí síly v GSTL.
Team ACER a Axiom e-sports se rozhodli spojit svoje síly pro nadcházející sezonu GSTL a připojí se tak k alianci TL a EG, která již v Koreji působí, prozatimně pouze v rámci SPL. 
Line-up AXIOM.acer pro GSTL je tedy následující:
{#Korejská republika}  Choi "CranK" Jae Won
{#Korejská republika}  Kim "Ryung" Dong Won
{#Korejská republika}  Mun "MMA" Seong Won
{#Korejská republika}  Jun "Miya" Jong Bum
{#Korejská republika}  Kim "Heart" Min Hyuk
{#Korejská republika}  Yang "Alicia" Joon Sik
{#Kanada}  Sasha "Scarlett" Hostyn
Divíte se také stejně jako já, kde je polská opora týmu Acer, Nerchio? Odpověď je jednoduchá. Studium ho na několik příštích měsíců bude velmi zatěžovat a tak se bez něj bude muset AXIOM.acer obejít.
A asi se taky divíte, co tam dělá Alicia a Heart? Po zrušení SlayerS se Alicia konečně zabydlel v novém útočišti, stejně jako Heart, který před nedávnem opustil řady compLexity. Domovem jim budiž tým, který spadá pod žezlo cynického Brita aka Total Biscuit a jeho ženy Genny, Axiom e-sports.
{#Ukrajina} Dimaga opouští mTw.
Ukrajinský borec Dmytro "DIMAGA" Filipchuk, stálice Sc2 foreign scény, se téměř po 3 letech loučí s německou organizací mTw. Tento východoevropský Zerg se dnes na svém twitteru nechal slyšet, že se stává "free agentem" a nebrání se žádným nabídkám, ať už od týmů nebo sponzorů.
Co bylo za přerušením jednoho z nejstabilnějších partnerství na poli Starcraft 2? O tom můžeme v nynější chvíli pouze spekulovat a doufat, že buď mTw nebo sám Filipchuk podají nějaké bližší osvětlení toho, proč se tak stalo.
A bude velmi zajímavé sledovat, kam povedou Dimagovi kroky v blízké budoucnosti.
A to je pro dnešek vše. Omlouvám se za o něco nižší kvalitu textu než obvykle, ale hlavní tezí tohoto vydání bylo otestovat css a html formátování. Pokud budete mít jakýkoliv problém, neváhejte se o něj podělit, ať už v komentářích nebo skrze pm zde na webu. U dalšího vydání S-I-T napočtenou.