Přejít k hlavnímu obsahu

MČR 2013: Kdy, kde, kdo, co a proč?

6. 9. 2013 | 18:27 StarCraft 2
Třetí ročník Mistrovství České republiky přichází! Pouze za 5 týdnů se nejlepší hráči a hráčky všech her sjedou do Prahy, kde se utkají o titul Mistra České republiky. Součástí MČR je samozřejmě i StarCraft 2, jehož zástupci se mají opět na co těšit. Během jednoho dne se totiž osmička nejlepších utká o titul i o vysoce atraktivní ceny.
Výchozí obrázek

Třetí ročník Mistrovství České republiky přichází! Pouze za 5 týdnů se nejlepší hráči a hráčky všech her sjedou do Prahy, kde se utkají o titul Mistra České republiky. Součástí MČR je samozřejmě i StarCraft 2, jehož zástupci se mají opět na co těšit. Během jednoho dne se totiž osmička nejlepších utká o titul i o vysoce atraktivní ceny.

MČR

Ale hezky popořadě. Třetí ročník MČR zažije velkou změnu. Oproti minulým rokům se již nebude mistrovství konat v Kongres Hotelu Jizerka, ale v mnohem přístupnější lokaci. Vše se odehraje na veletrhu For Games, který proběhne mezi 10. a 13. říjnem (pre slovákov to bude v Októbri) v pražských Letňanech. Pro MČR bude vyhrazená hala, o rozloze 800 m2. Pro představu je to... no hodně.

To je dobrá zpráva nejen pro hráče, ale i pro diváky, kteří tak budou moci přijet na místo konání a na vlastní oči sledovat zápolení těch nejlepších. Další výrazná změna je, že MČR konečně nebude BYOC akcí. Hráči budou hrát na předem připravených herních noteboocích od společnosti Alienware. Hráči si tak budou muset přinést pouze periferie, tedy sluchátka, klávesnici, myš a podložku po myš (samozřejmě to nemusí být vše, labužníci mohou hrát StarCrafty třeba na joysticku).

StarCraft 2 turnaj na MČR proběhne 12. 10. (tedy v sobotu). Přesná hodina bude ještě upřesněna, nicméně již nyní je zřejmé, že se bude hrát od rána. Nedudou se hrát skupiny, ale přímo FDE pavouk. Ten bude celý hrán BO3, s vyjímkou finále WB a LB, které bude BO5, a Grandfinále, jež bude BO7.

Další změnou oproti předešlým ročníkům je počet účastníků. Minule jich bylo (mělo být) 16, tentokrát to bude celá polovina tohoto počtu. Pouze osmička nejlepších se tak podívá na MČR. Způsob kvalifikace nikoho nepřekvapí. Ano, bude to (just and only) MČR klasifikace. Postoupivší hráči pak budou naseedování dle svého pořadí do pavouka.

Jak vlastně vypadá česká StarCraftí hitparáda TOP 10?

 

Pořádí SC2 MČR žebříčku
 
1.582Česká RepublikaeSuba.DeViL
2.530Česká RepublikaeSuba.Harpner
3.256Česká RepublikaeSuba.ReiToR
4.244Slovenská RepublikaDK.Ladabaz
5.204Česká RepublikanEph.h34D_hUnT3R
6.176Česká RepublikaeSuba.meny
7.166Česká RepublikaeSuba.freizy
8.130Česká RepublikanEph.Lumpas

9.113Česká RepublikaeSubaAT.Blackbirds
10.109Česká RepublikanEph.BloB

Celý žebříček

 

Bystřejší si všimli, že zde chybí TomikuS, který sice je uveden v klasifikaci, ale kvůli banu se MČR účastnit nemůže (to jen pro případné rejpaly). Jinak jestli vám vadí, že nevidíte u hráčů rasy, tak je to správně (That's not a bug, that's a feature), protože to vypadá, že bude přetossováno. Každopádně z pohledu na žebříček je zřejmé, že vrchní pětice má postup prakticky jistý. Bojovat se tak bude o nižší příčky, času ale mnoho nezbývá.

Uzávěrka MČR žebříčku nastane 22. září (septembra) ve 23:59:59 SELČ.

Do té doby mohou hráči získávat body ze zahraničních i českých turnajů. Speciálně pro účel sběru bodů na poslední chvíli, byla připravena MČR pre-tour. Ta bude mít klasickou formu čtyř základních turnajů, z nichž dva proběhnou v sobotu a další dva v úterý, a vše vyvrcholí 21. září (septembra) finálním turnajem, do kterého postoupí nejúspěšnější ze základních turnajů. V tom nejenže bude ve hře větší počet bodů, ale hrát se bude i o jistou cenu, kterou obdrží vítěz celé série.

 

 

Bodování turnajů bude záležet na počtu hráčů, kteří se budou účastnit. A zúčastnit se mohou skutečně všichni. Mimochodem pokud máte pocit, že vám bylo ukřivděno a že vám za nějaký turnaj nebyly připočteny body, dejte o sobě vědět v komentářích pod článkem.

Když už jsme nakousli ty ceny, tak asi všichni čekají, o co se bude ve StarCraftu na MČR hrát. Konkrétní kousky budou vyzrazeny během víkendu, již předem vám ale můžeme sdělit, že to bude bomba a že StarCraft 2 bude opět patřit mezi nejlépe dotované turnaje.

 

Letošní MČR by mělo stát za to. Oproti předešlým rokům byla výrazně vylepšena nejen lokace, ale i samotný systém turnaje, který zajistí menší, ale zato intenzivnější finálový turnaj. Velkým lákadlem budou i streameři, které oznámíme již brzy. Uhádnete, o koho půjde?Smile

 

Štítky: MČR 2013