Přejít k hlavnímu obsahu

Shrnutí GO4Prague: Komu připadne poslední slot?

17. 9. 2013 | 16:35 Counter-Strike 2
Třetí GO4Prague turnaj pořádaný pražskou hernou District Prague je za námi a na nás je, abychom si před posledním turnajem o veledůležité MČR body zrekapitulovali, jak vypadá pořadí MČR Klasifikace.Předposlední body mohly rozhodnout o všem
Výchozí obrázek

Třetí GO4Prague turnaj pořádaný pražskou hernou District Prague je za námi a na nás je, abychom si před posledním turnajem o veledůležité MČR body zrekapitulovali, jak vypadá pořadí MČR Klasifikace.

Předposlední body mohly rozhodnout o všem

Poslední LAN turnaj v podobě GO4Prague #3 zamíchal pořadím. Co vypadalo jako vcelku hladký postup GameAgents se najednou změnilo v těsný boj o poslední slot mezi třema týmy. Mnozí po shlédnutí semifinále očekávali, že eXtatus uzmou poslední slot díky prvnímu místu, SlowVirus ale nakonec překvapili a dokázali zlatou medaili zabrat pro svou mladou sestavu.


eXtatus od samého počátku tušili, že druhé místo stačit nebude (foto: District Prague)

Vraťme se ale ještě kousek zpátky. District byl jeden z nejzajímavějších turnajů, co se týkalo účastníků. Nejzvučnější jména turnaje CRACKED, GameAgents a Authority Gaming se společně s eXtatus podle očekávání měli poprat o bednu, ale turnaj byl nakonec plný překvapení.

Překvapení turnaje

Už ve skupinách jsme se dočkali prvního zásadního překvapení, kdy eXtatus zaváhali proti SkyRiders v prvním zápase a najednou se prali o první místo s dalšími dvěma týmy. Nejlépe z remízy vyšli SlowVirus a ti si tak zajistili postup přímo do čtvrtfinále.

Osmifinálové zápasy proběhly podle očekávání vcelku jednoznačně, čtvrtfinále už vypadalo úplně jinak. Skyriders pokračovali v šokování veškerého osazenstva turnaje. Přestože los Authority měl být předem rozhodnutý zápas, bývalí Team FPS dokázali hlavní favority těsně porazit na de_mirage_ce a dali o něco větší šanci eXtatus.


Ivan 'Dev1' Lazarov a jeho GameAgents jsou v nejpohodlnější pozici na postup

CRACKED mezitím porazili eEriness a SlowVirus jen taktak vyvázli ze zápasu s iNfernity, čímž zajistili další dva postupující na MČR - SlowVirus a FROZENRIDERS. Zároveň eXtatus výrazně snížili šance postupu GameAgents na MČR poté, co slovenský tým dlouho dotahoval ztrátu třinácti bodů po poločase.

Semifinále

SkyRiders už nestačili na eXtatus na de_nuke_se, přesto to ale nebyl zcela jednoznačný zápas, vzhledem k tomu že většina důležitých kol skončila situacemi 2v2, 1v1 a podobně. V druhém semifinále však na stejné mapě CRACKED a SlowVirus svedli velmi těsnou bitvu, ve které SlowVirus předvedli lepší koncovku než jejich protihráči a vyhráli 16-12.

Finále

SlowVirus už měli v tomto bodě jasně zajištěný slot, eXtatus však stále šlo o všechno. Výhrou by kromě slušných prizemoney získali poslední slot na MČR, zatímco druhé místo by je postavilo na 9. místo v MČR Klasifikaci pouze o 6 bodů za GameAgents. 

Tomáš 'jAPKOo' Chyba a jeho mladá sestava dokázala na druhý pokus odhadnout defaultovou hru eXtatus na de_inferno_se, a než se otočily strany, vedla 14-1. eXtatus už nedokázali dlouho odporovat a šlo se do druhé mapy, de_mirage_ce.


SlowVirus jsou hlavním důvodem, proč se rozhoduje v ONS

Tam se týmu Martina 'nub1um' Lelka vedlo o hodně lépe, zopakovali výkon proti GameAgents a zápas se musel rozhodnout třetí mapou de_nuke_se, kde kolo předtím SlowVirus překvapili CRACKED. eXtatus se za Teroristy opět sami potrápili a za CT už nedokázali dotáhnout velký deficit.

Aktuální pořadí MČR Klasifikace

1.360Česká RepublikaCRACKED GAMERS
2.343Česká RepublikaeEriness.e-blue
3.328Česká RepublikanEophyte.FSP
4.322Česká RepublikaSlowVirus.AVG
5.241Slovenská RepublikaeSuba.INTEL
6.228Slovenská RepublikaONEFRAG TruexX.CMSTORM
7.224Slovenská RepublikaFROZENRIDERS
8.204Slovenská RepublikaFU.sk
9.198Česká RepublikaeXtatus.EIZO
10.197Česká RepublikaiNfernity Gaming

One Night Stand

O posledním slotu se tedy rozhodne na posledním One Night Standu mezi GameAgents (v tabulce FU.sk), eXtatus a iNfernity Gaming. Mezi nimi je pouhých 7 bodů, což znamená že za určitých podmínek může stále postoupit kterýkoliv z nich, vzhledem k rozdělení bodů ONS:

1. místo - 18 bodů
2. místo - 12 bodů
3. místo - 6 bodů

Minimálně na bedně musí skončit eXtatus i iNfernity, aby měli šanci předběhnout GameAgents, ti jsou v alespoň šestibodovém vedení, druhé místo by jim tedy zajistilo v nejhorším stejný počet bodů.

Do turnaje se však mohou připojit i další zvučná jména v podobě top7 Klasifikace, která už má zajištěný slot. Ti stále mohou zamíchat pořadím ONS a tím i určit postupujícího, pokud se však vedení nerozhodne pro mimořádnou situaci.

Komu připadne poslední slot na MČR? Budou to eXtatus, GameAgents nebo iNfernity Gaming?