Přejít k hlavnímu obsahu

MČR: Info ohledně StarCraft 2 turnaje

19. 9. 2013 | 09:01 StarCraft 2
Každým dne je nám blíž a blíž. Řeč není o smrti, která se bohužel nezadržitelně blíží rovněž, ale o Mistrovství České republiky 2013, které bude zahájeno již za tři týdny. Na přípravy a zveřejnění informací tedy nezbývá mnoho času a je třeba s tím začít co nejdříve. Nejlépe samozřejmě hned. A proto jsme tady s aktuálními a nejžhavějšími informacemi o akci a s prognózami ohledně jejich účastníků.
Výchozí obrázek

Každým dne je nám blíž a blíž. Řeč není o smrti, která se bohužel nezadržitelně blíží rovněž, ale o Mistrovství České republiky 2013, které bude zahájeno již za tři týdny. Na přípravy a zveřejnění informací tedy nezbývá mnoho času a je třeba s tím začít co nejdříve. Nejlépe samozřejmě hned. A proto jsme tady s aktuálními a nejžhavějšími informacemi o akci a s prognózami ohledně jejich účastníků.

MČR

MČR by mělo být již ze své podstaty nejprestižnější akcí roku. Jestli tomu skutečně tak bude uvidíme až za tři týdny, nicméně již nyní vyplouvají na povrch první informace o tom, jak vlastně celá akce proběhne. Rozhodnuto bylo i v důležitých aspektech StarCraft 2 turnaje, které vám nyní zkusím přiblížit.

MČR 2013 se bude konat na festivalu For Games, které se bude zase konat na výstavišti PVA EXPO PRAHA. Neuvěřitelnou shodou náhod a názvů se toto výstaviště nachází v Praze, konkrétně v Letňanech. Více infa o tom, jak se tam dostat, kterou cestou se vydat a kterou zatáčkou se vyhnout různým zlodějům, kapsářům a šmoulům, naleznete zde

Takže kdy to všechno vypukne? StarCraft 2 turnaj na MČR je plánován na 12. října (októbra). Start turnaje bude v 9:00, kdy začne první kolo Winners Bracket. Hráči budou moci do areálu přijít v 8:00, kdy se otevírají brány veletrhu. Celý turnaj proběhne v jednom dni a z toho důvodu byly trochu pozměněny parametry závěrečných zápasů.

Harmonogram

  • 09:00 - 1. kolo WB
  • 10:00 - Semifinále WB + 1. kolo LB
  • 11:30 - Finále WB +2. kolo LB
  • 13:00 - Semifinále LB
  • 14:30 - Finále LB
  • 16:00 - Grandfinále

Původně bylo avizováno, že finále WB i LB bude BO5 a Grandfinále dokonce BO7. Bohužel se nakonec ukázalo, že podobný formát není kvůli napjatému harmonogramu možný a proto byly závěrečné zápasy sníženy o jeden řád. Finále obou pavouků tedy bude BO3 a Grandfinále BO5. BO3 u zbytku zápasů zůstává. Plánovaný konec turnaje je v 18:00, kdy se zároveň výstaviště zavírá a aby se nemuseli hráči probojovávat přes různé hlídací psy, je třeba skončit do této hodiny.

Proč vlastně budou areál hlídat psi? To kvůli tomu, na čem se bude hrát. StarCraft 2 hráči se totiž mohou těšit na herní notebooky od Alienwaru, na kterých odehrají celý turnaj. Vzít si je tak třeba pouze periferie, na které jsou hráči navyklí. K dispozici sice budou periferie od Alienwaru, ale přeci jen zvyk je železná košile. Na stage budou pro hráče připravena protihluková sluchátka - je tedy nutné přinést si s sebou vlastní špunty do uší.

 

Alienware 17

 

Další důležitou informací je, že ani hráči to nebudou mít zadarmo. Startovné pro ně se oproti minulému roku zvýšilo z 250 na 300 korun. Je to především kvůli změně lokace a podmínkám výstaviště. Kromě startovného také nezapomeňte na případné ubytování, jelikož areál se skutečně večer uzavírá (a jsou vypuštěni psi).

Další otázkou je, kdo vlastně na MČR postoupí. Do konce MČR klasifikace zbývá posledních pár dní. Žebříček bude uzavřen v neděli v noci, tedy 22. 9. ve 23:59:00. Do tohoto data ještě mohou hráči získávat ony potřebné body.

 

Pořádí SC2 MČR žebříčku
 
1.570Česká Republika eSuba.DeViL 
2.537Česká Republika eSuba.Harpner
3.243Slovenská Republika DK.Ladabaz
4.235Česká Republika eSuba.ReiToR
5.199Česká Republika nEph.h34D_hUnT3R
6.166Česká Republika eSuba.freizy
7.163Česká Republika eSuba.meny
8.129Česká Republika nEph.Lumpas

9.117Česká Republika eSubaAT.Blackbirds
10.116Česká Republika nEph.BloB
11.89Česká Republika CRUX.Lancel

Celý žebříček

 

Tak se nám to trošku zamotalo no. Jasná je již sedmička postupujících, takže všichni od Česká RepublikaDeViLa po Česká Republikamenyho mají postup na MČR jistý (pokud teda někdo z nižších vrstev zázračně nevymlátí nějaký zahraniční turnaj). Do uzavření klasifikace proběhnou ještě dva domácí turnaje, konkrétně dnešní KoTH a následně sobotní finále MČR pre-Tour.

Pokud je 7 hráčů jistých, tak minimálně jeden hráč musí být velmi nejistý. Nad propastí nyní stojí Česká RepublikaLumpas, na kterého dorážejí hned tři protivníci.

Zřejmě nejmenší šanci na postup má Česká RepublikaLancel, který nedokázal zvítězit v posledním základním turnaji MČR pre-Tour a na Lumpase tak ztrácí celých 40 (s odpisem 38) bodů. To v zásadě neznamená nic jiného, než že Lancel musí vyhrát KoTH a ideálně i finále pre-Tour a navíc doufat, že do KoTH se přihlásí alespoň 48 hráčů. Pokud bude méně jak 48 účastníků, nemá Lancel šanci a to ani kdyby oba turnaje vyhrál.

I Česká RepublikaBloB je ve velmi prekérní situaci. Na Česká RepublikaLumpase ztrácí sice jen 13 (11) bodů, ale jedinou soutěží, které se ještě může účastnit je KoTH. Zde je ale matematika neúprosná. Za předpokladu, že bude alespoň 48 hráčů, musí být BloB třetí a pokud bude hráčů méně, je jedinou šancí BloBa vítězství. Netřeba navíc říkat, že Lumpas potřebuje výrazně méně bodů, aby BloBa vyřadil ze hry úplně.

 

 

Prakticky jediný, který stále má šanci na postup, je Česká Republika Blackbirds. Na Lumpase ztrácí 12 bodů a na rozdíl od BloBa se bude Černý Pták účastnit i finále pre-Tour, kde je zisk bodů jistý už jen za účast. Mimochodem v prvním kole se potká právě s Lumpasem. Pokud k pre-Tour navíc získá Blackbirds nějaký dobrý výsledek i z KoTH, má další eSubák vyhráno. Teda jen napůl...

Vše totiž bude záležet na Česká Republika Lumpasovi. Pokud se tento Zerg z nEophyte vzchopí a začne získávat body, může svým soupeřům vypálit rybník a zároveň dokázat, že si postup na MČR zaslouží. Hlídat si musí především Česká RepublikaBlackbirdse, který je pro něj jedinou vážnou hrozbou. Bohužel pro něj ale Lumpas zatím svými výkony příliš nepřesvědčuje a bude muset zabrat. A to hodně. Pokud totiž nedokáže vytěžit ze zbývajících turnajů nějaké body, bude s největší pravděpodobností předběhnut právě Blackbirdsem a jediným, kdo bude hájit barvu neprotossů na MČR bude Česká RepublikaDeViL.

Štítky: MČR 2013