Přejít k hlavnímu obsahu

Balance update: Blíží se velké změny!

24. 9. 2013 | 22:12 StarCraft 2
Blizzard nás opět překvapil, když na svém fóru zveřejnil možnou podobu balance patche, kterého bychom se mohli dočkat brzy po grand finále WCS na Blizzconu. Jako vždy žádná z uvedených změn není finální a jejich implementace bude záležet na zpětné vazbě od samotných hráčů. Pojďme tedy na to. Spojení útočných upgradů pro pozemní a vzdušný mech
Výchozí obrázek

Blizzard nás opět překvapil, když na svém fóru zveřejnil možnou podobu balance patche, kterého bychom se mohli dočkat brzy po grand finále WCS na Blizzconu. Jako vždy žádná z uvedených změn není finální a jejich implementace bude záležet na zpětné vazbě od samotných hráčů. Pojďme tedy na to.

Starcraft 2

Spojení útočných upgradů pro pozemní a vzdušný mech

Další z řady pokusů udělat mech buildy více atraktivními. Ten už byl v plánu nějakou dobu a lidé z Blizzardu věří, že teď je ten správný čas pro jeho uvedení.

Starcraft 2

Splash damage miny snížen z 1.75 na 1.1

Jedná se o snahu snížit roli miny v kombinaci s bio buildy, jejíž funkci by měl částečně suplovat Siege tank. Budoucnost tak vývojáři vidí hlavně v kombinaci min a tanků, namísto hordování jednoho či druhého.

Starcraft 2

Cooldown Siege tanku snížen z 3 na 2.7

Balance testeři v Blizzardu se domnívají, že nerf miny spojený s buffem pro Siege tank je tou správnou cestou. Zároveň věří, že díky rychlejšímu útoku budou tanky silnější proti jejich přirozeným nepřátelům.

Starcraft 2

Cena Oracle snížena z 150/150 na 150/100

Rasa protossů působí pořád velmi defenzivním dojmem (kromě Warp Prism harassů). A to je trnem v oku balance testerů, kteří se pomocí snížení ceny této jednotky snaží docílit toho, aby se Oracle hrál o něco více i v pozdějších fázích hry.

Starcraft 2

Zvýšení rychlosti pohybu pro Dark templáře z 2.813 na 3.375

Smysl tohoto vylepšení je jednoduchý. Lidé v Blizzardu by rádi oživili templáře v tom smyslu, aby nebyla celá tato taktika neviditelných jednotek o tom, zdali je na ně oponent připraven nebo ne. Také si slibují, že se dočkáme více situací ve kterých budou templáři využívat své zvýšené rychlosti a úspěšně tak unikat z dosahu detekce.

Starcraft 2

Upgrade pro zvýšení rychlosti Roachů zvýší i pohyb pod zemí z 1.41 na 2.25

Nebudeme si nic namlouvat, možnost pohybu se zahrabanými Roachy se moc často nevidí a to i přesto, že vývojáři věří, že v sobě skýtá velký micro potenciál. Tento upgrade by tak měl tuto nevyužívanou taktiku podpořit.

Starcraft 2

Jak už tomu tak bývá, žádný ze zmíněných upgradů není finální a spekuluje se i o možnostech jiných. Brzy bychom se však měli dočkat testovací mapy na které si budeme moci všechny tyto novinky vyzkoušet. No a nás samozřejmě zajímá váš názor. Dejte nám prosím v komentářích vědět, jak na vás tyto změny zapůsobily.