Přejít k hlavnímu obsahu

MČR: Jaké týmy se zúčastní?

5. 10. 2013 | 21:32 Counter-Strike 2
Největší akce letošního roku je tady a mezi zúčastněnými hrami samozřejmě nemůže chybět ani CSko. Global Offensive už bude na Mistrovství ČR v počítačových hrách podruhé, avšak od loňského roku většina týmů prošla obsáhlou obměnou. Kdo se tedy vůbec na akci podívá?!
Výchozí obrázek

Největší akce letošního roku je tady a mezi zúčastněnými hrami samozřejmě nemůže chybět ani CSko. Global Offensive už bude na Mistrovství ČR v počítačových hrách podruhé, avšak od loňského roku většina týmů prošla obsáhlou obměnou. Kdo se tedy vůbec na akci podívá?!

Mimo tohoto článku také nepřehlédněte informaci o tom, kdo vás bude po celé dva dny bavit na streamu při CS:GO zápasech! (čtěte: MČR: představujeme komentátora MČR) Mimo to si také můžete na vašeho favorita vsadit! (čtete: Vsaďte si s Fortunou na MČR 2013!)

ČasTým 1vs.Tým 2
10:30iNfernity Gaming {#Česká Republika}
{#Slovenská Republika} FU.sk
10:30SlowVirus.AVG {#Česká Republika}{#Slovenská Republika} eSuba.INTEL
09:00nEophyte.FSP {#Česká Republika}{#Slovenská Republika} Gunrunners
09:00eEriness.E-Blue {#Česká Republika}{#Česká Republika} FrozenRiders

časy byly určeny dle výběru iNfernity Gaming jakožto vedoucího týmu MČR klasfikace

1

{#Česká Republika} iNfernity Gaming
1

Tuto pětici smetysh před několika měsíci dal dohromady a od té doby iNfernity prokazují opravdu výborné výsledky. Jedinou změnou za celou tu dobu je nedávná výměna Wantyyyyho, za kterého přišel oskar, což určitě zas takové oslabení nebude. Největším prozatímním úspěchem iNfernity Gaming je vítězství na INTEL LAN Dětkovice 2013, přidají k tomu i triumf z největší akce roku?!

Sestava: smetysh, naturalG, jEkYL, oskar, Zuhi

{#Česká Republika} eEriness.E-BLUE
2

Tým okolo Bordela a Neciho sice za letošní sezónu vyhrál pouze první turnaj Go4Prague, ale díky svojí stabilitě postupuje na MČR z druhé pozice, čímž se sice můžou zařadit mezi největši favority, ale dle mého názoru můžou hlavně překvapit. Nejnovější posilou v sestavě je vergiL, který nahradil pep1ka.

Sestava: Neci, Bordel, PusyH, hellk, vergiL

{#Česká Republika} nEophyte.FSP
3

Kaparzovci byli dlouhou dobu v čele MČR klasifikace, ovšem neúčastí na posledních dvou lan akcích ztratili svoje vedení. Největším úspěchem za uplynulou sezónu je určitě získaný double z Quietus Day. Během posledních týdnů byli v týmově menší aktivitě, avšak jako jednotlivci budou určitě stoprocentně připraveni a to s novou posilou - dzonym.

Sestava: Kaparzo, sneix, leskow, Vanto, dzony P.

{#Česká Republika} SlowVirus.AVG
4

Když složil pár měsíců zpátky jAPKOo tenhle tým, nikdo tomu moc nevěřil, že by se mohli dostat až mezi úzkou elitu. Avšak díky dlouhodobé píli se jim před pár týdny dokonce podařilo vyhrát Go4Prague #3 a zabezpečit si tak slot na vrcholu letošní sezóny. Dopomohla jim k tomu také nejnovější posilou, kterou je ingame leader Zilty.

Sestava: jAPKOo, zEDKO, master, joHNY, Zilty

{#Slovenská Republika} eSuba.INTEL
5

Podobně jako u nEophyte byla eSuba poslední týdny méně aktivní. Jednotliví hráči působili v různých mixech a nebylo vůbec jasné, v jaké sestavě se vůbec eSuba na MČR vypraví. Nyní však tahle pětka pilně trénuje v pozměněné sestavě, do které se jim podařilo zlákat střelce jako Wantyyyy nebo STYKO, čímž se papírově řadí mezi největší favority turnaje.

Sestava: uno, rusel, Wantyyyy, STYKO, gioTive

{#Slovenská Republika} Gunrunners
6

Matej "MoOnTy" Kandlbauer sice před pár týdny oznámil konec s aktivním hraním, ovšem vybojovaný slot na MČR mu pozměnil plány. Největší porci bodů GRS totiž získali účastí na většině One Night Stand turnajů. Spolu s dlouhodobými spoluhráči přibral MoOnTy do sestavy na MČR také dva další kvalitní střelce, kterými jsou Luka5 a fredi.

Sestava: MoOnTy, sniper, benq1, Luka5, fredi

{#Česká Republika} FrozenRiders
7

Sedmým kvalifikovaným týmem jsou FrozenRiders, kteří se dostali na MČR především díky výkonům ze začátku sezóny, ovšem od té doby prošla základní pětice výraznou obměnou. Z původního týmu zůstal pouze teCkoO. Během léta se k týmu přidal Striker s FLasHem a po dalších odchodech do mixu zamíří také nub1um a tv1, kteří se se svými týmy nedostali.

Sestava: teCkoO, FLasH, Striker, nub1um, tv1

{#Slovenská Republika} FU.sk
8

Pod legendární značkou FU.sk už z minulosti zůstává pouze Ivan "Dev1" Lazarov, kterému se opět podařila sestavit kvalitní sestava a i přes menší porce tréninků se jeho týmu podařilo na poslední chvíli dostat na MČR. Největší závislost na výkonu týmu bude zřejmě mít aktuální forma barb1ho. Poslední posilou před MČR se nedávno stal queztone z FrozenR.

Sestava: Dev1, barb1, ecko, theton, queztone

Odhad redaktora

Nejzajímavějším zápasem prvního kola bude podle mého názoru duel prvního a posledního postupujícího na MČR, tedy iNfernity a FU.sk. "FUčka" sice postoupili jen těsně, avšak mají velké šance svého soka potrápit a vůbec bych se nedivil, kdyby dokázali i zvítězit, když se barb1 dobře vyspí. Dle mého však těsně podlehnou. Vítěz duelu pak podlehne o pár bodů eSubě a díky spanilé jízdě pak FU.sk v semifinále loosers bracketu vrátí iNfernity porážku ze čtvrtfinále WB. (pozn. Nasazení týmů do čtvrtfinále je dle klíče 1-8, 2-7 atd.)

nEophyte i eEriness by ve čtvrtfinále neměli příliš závahat a pokud se následně potkají v semifinále, bude to krásný vzájemný zápas. nEophyte budou o trošku lepší, dostanou se do finále, zatímco eEriness se následně v LB dařit vůbec nebude. Černým koněm celého loosers bracketu pak můžou být SlowVirus, kteří se pokusí překvapit.

Česko-slovenská scéna je velice vyrovnaná a teoreticky může Mistrovství ČR vyhrát naprosto kdokoliv a postupová pozice z průběžné MČR klasifikace nemusí vůbec nic znamenat. V posledních týdnech navíc proběhlo velké množství změn a víceméně jediný tým nezůstal v celku a alespoň jednoho hráče vyměnil. A právě tohle jistě udělá z CS:GO MČR turnaje turnaj neskutečně vyhrocený a divácky zajímavý, a tak se neváhejte a buď se přijeďte ve čtvrtek a pátek podívat přímo na výstaviště v Letňanech nebo fanděte svému favoritovi alespoň na streamu PLAYzoneTV!

Mým favoritem na celkové vítězství je tedy eSuba, která si v pátečním finále poradí 2-0 s FU.sk, třetí místo pak ukořistí nEophyte. A jaký je tvůj tip?!

2

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.