Přejít k hlavnímu obsahu

Herny, cosplaye a popkultura na PragoFFestu

12. 1. 2014 | 15:30 Všechny hry
Obrovské herny, kostýmy z filmů, hitová hra Minecraft a další popkultura. Na festivalu sci-fi, fantasy a her PragoFFest.Praha, 8. ledna 2014 - Hráči videoher, deskových, karetních a figurkových her mají možnost si užít velké herny s desítkami konzolí, počítačů a stolů na největším pražském festivalu fantastiky a her od 30. ledna do 2. února 2014. Modrá škole na Hájích přivítá také fanoušky sci-fi, fantasy a hororu v seriálech, filmech, anime, comicsech, knihách a hrách. Ve čtvrtek zcela zdarma.
Výchozí obrázek

Obrovské herny, kostýmy z filmů, hitová hra Minecraft a další popkultura. Na festivalu sci-fi, fantasy a her PragoFFest.

Praha, 8. ledna 2014 - Hráči videoher, deskových, karetních a figurkových her mají možnost si užít velké herny s desítkami konzolí, počítačů a stolů na největším pražském festivalu fantastiky a her od 30. ledna do 2. února 2014. Modrá škole na Hájích přivítá také fanoušky sci-fi, fantasy a hororu v seriálech, filmech, anime, comicsech, knihách a hrách. Ve čtvrtek zcela zdarma.

Návštěvníci čtyřdenního festivalu si mohou zahrát pestrý výběr her - od videoher přes hudební, taneční, deskové, karetní, miniatur až po hry na hrdiny. Je připravován bohatý přednáškový program o videohrách ve třech místnostech zároveň. Chybět nebudou besedy a autogramiády s osobnostmi videoherní scény ani prestižní turnaje o ceny.

„PragoFFest ve svém pátém ročníku poprvé poskytne prostor pro ThroneCon - program příznivců seriálu a knih Hra o trůny, nabídne samostatné programy pro hráče her League of Legends a Minecraft, připravujeme ale i řadu dalších novinek, včetně vstupu ve čtvrtek od 18 hodin zcela zdarma,“

řekl Václav Pravda, ředitel festivalu PragoFFest.

Fanoušci sci-fi se dočkají návratu Star Treku a britských seriálů (Sherlock, Merlin, Doctor Who apod.) do programu PragoFFestu, nepřijdou o Star Wars program ani o přehled nejnovějších seriálů. Potěší je předváděcí stánky Matematicko Fyzikální Fakulty UK i program FutureConu, věnovaný vědě a technice.

1

(pro kompletní leták a další info klikněte přímo na obrázek)

Fanoušci Japonska a japonských kreslených fenoménů manga a anime ani letos nepřijdou zkrátka v programu J-culture a OrientCon. 

Pro příznivce jiných kreslených fenoménů jsou comicsové přednášky v rámci literárního programu Knihovna (ve spolupráci s Městskou knihovnou v Praze a nakladatelstvím Albatros) a PonyCon (pro dospělé příznivce seriálu My Little Pony).

Další programové linie a jejich přednášky, besedy, projekce, soutěže a workshopy jsou připraveny pro fanoušky Pána prstenů a Hobita i obecně fantasy a historie, fanoušky Role Playing Games, ale i pro ty, kdo se chtějí naučit základy tanců, bojových umění a šermu.

Ve speciálním programu lze najít Večer fantazie s pestrým programem včetně kostýmové soutěže a světelné show, pojízdnou knihovnu, výstavu obrazů, premiéru akčního filmu Requel a mnoho dalšího.

Další informace o programu naleznete na stránkách www.pragoffest.cz.

O PragoFFestu

PragoFFest vznikl v roce 2010 rozšířením tradičního Pragoconu (od 1997) o bohatý videoherní program a zajištěním lepší organizace a služeb (včetně občerstvení a ubytování). Festival pořádá neziskové občanské sdružení SFK Avalon, pořadatel série FFestivalů, ve spolupráci s fanouškovskými komunitami a kluby, ale i s profesionálními partnery.

První PragoFFest v roce 2010 navštívilo přibližně 800 účastníků, druhý 1400, třetí přes 2000 a čtvrtý přes 2400, s rostoucí spokojeností.

Štítky: PragoFFest
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.