Přejít k hlavnímu obsahu

MČR: Představení týmů a komentátorů CS:GO

3. 10. 2014 | 23:37 Counter-Strike 2
S přibližujícím se Mistrovstvím České republiky v počítačových hrách na FOR GAMES festivalu přinášíme preview a veškeré informace, které ke sledování turnaje potřebujete vědět, včetně moderátorů a komentátorů streamu.Již za necelý týden, v sobotu 4. října, proběhne Mistrovství v Counter-Strike: Global Offensive poté, co se týmy nEophyte a Cyborg Factory probojovaly v kvalifikaci na LanCraftu Autumn minulý víkend.
Výchozí obrázek

S přibližujícím se Mistrovstvím České republiky v počítačových hrách na FOR GAMES festivalu přinášíme preview a veškeré informace, které ke sledování turnaje potřebujete vědět, včetně moderátorů a komentátorů streamu.

Již za necelý týden, v sobotu 4. října, proběhne Mistrovství v Counter-Strike: Global Offensive poté, co se týmy nEophyte a Cyborg Factory probojovaly v kvalifikaci na LanCraftu Autumn minulý víkend.

Zde se dozvíte veškeré důležité informace k turnaji a hlavně preview pro dva týmy, které za týden na pražském festivalu uvidíme. Pojďme začít systémem - ten je vcelku jednoznačný, týmy odehrají grand finále na best-of-five (tedy uvidíme maximálně pět map z celkových sedmi).

Týmy

nEophyte

{#Česká Republika} David 'KAPARZO' Lacina
{#Slovenská Republika} Martin 'STYKO' Styk
{#Slovenská Republika} Tomáš 'barb1' Hrádek
{#Slovenská Republika} Peter 'uno' Lipowski
{#Slovenská Republika} Patrik 'zeRo' Žúdel

Přestože sestava společně hrála vcelku dlouho, nEophyte zaháleli s oficiálním oznámením a snažili se, aby do sebe všechno zapadlo perfektně. Z původní pětky nEophyte totiž zbyla jen dvojice KAPARZO-barb1, a ta byla obohacená o duo z eSuby a pouze šestnáctiletého Patrika 'zeRo' Žúdela.

I když na domácí scéně neodehráli až do LanCraftu jediný turnaj, byli na samotné kvalifikaci i předchozím hlavním turnaji ve Starém Městě u Uherského Hradiště jednoznačnými favority. Svou pozici potvrdili a výhrou v obou turnajích jim mohl spadnout kámen ze srdce.

Podobně by tomu mělo být i na Mistrovství. Úplně se neočekávalo, že by Cyborg Factory mohli vůbec urvat mapu, vzhledem k tomu, že to v hlavním turnaji vypadalo na fiasko, které skončilo opuštěním serveru na druhé mapě za stavu 11-1. V kvalifikaci však nEophyte malinko zbrzdili tempo a pustili své oponenty na třetí mapu, která dopadla nejtěsnějším možným výsledkem.

Zápas bude velice záležet na mapách. Nedokážu si sice představit, že by nEophyte mohli prohrát na více než dvou mapách, a to k tomu mají jasnou výhodu v de_season a de_cache, z nichž alespoň jednu téměř jistě neuvidíme po škrtání. Převážně slovenská sestava by měla jasně vyhrát už jen kvůli individuálnímu skillu a faktu, že mají připravených daleko víc map.

Záležet také bude na formě jednotlivých hráčů. Když se podíváte na sestavu, je plná hvězd svých bývalých týmů, včetně mladého Žúdela, na kterém by výsledek nakonec mohl docela dobře stát. Na LanCraftu a kvalifikaci přeci jen předvedl své kvality a často zářil i více než jeho spoluhráči.


Cyborg Factory

{#Česká Republika} Michal 'Zuhi' Zouhar
{#Česká Republika} Dominik 'KLOCEK' Klotzmann
{#Česká Republika} Václav 'smetysh' Směták
{#Česká Republika} Martin 'jEkYL' Hrobař
{#Slovenská Republika} Peter 'naturaL' Turčan

Cyborg Factory přišli na LanCraft téměř bez tréninku - sestava se vlastně složila z bývalých Cracked Gamers, kteří vyhráli LAN Dětkovice, s jedním rozdílem v Dominiku 'KLOCEK' Klotzmannovi. Pokud bych měl počítat pouze výše zmíněnou čtyřku, sestava na scéně měla období, kdy ji porazil málokdo, těmi však byly sestavy jak nEophyte tak eSuby.

Zajímá mě, jakým způsobem si poradí s pěti mapami proti týmu, jakým jsou nEophyte. Na třech mapách na druhý pokus předvedli opravdu dost - první mapu nepočítaje - také díky Martinu 'jEkYL' Hrobařovi, který svůj tým protáhl de_mirage po napínavém zápase ve finále kvalifikace.

Pět map však bude úplně jiná výzva. Tým bezpečně neodehrál dostatek de_cache nebo de_season - i když na první zmíněné dokázali nEophyte dotáhnout až na čtrnáct bodů - a zbylých pět pravděpodobně nestojí na úrovni, kde by dokázali vyhrát čistě na týmovou hru.

Sestava Cyborg Factory však zahrnuje několik velmi zajímavých jmen, které se dokážou na místě rozjet a dát nEophyte zabrat. Pokud nikdo nebude tahat Cyborg ke dnu a většina hráčů se ukáže ve své nejlepší formě, dokážu si představit, že tentokrát alespoň dvě mapy Zouhar a spol vyhrají.

Stále bych však peníze vsadil na nEophyte, kteří mají daleko lepší podmínky k tréninku, mají kvalitnější kádr a delší historii.

Stream

Celou akci samozřejmě pokryjeme skrz PLAYzoneTV na Hitbox.tv kanále, která bude po dobu zápasu jako vždy na hlavní stránce. O kvalitu streamu se budou starat čtyři lidé - moderátorem nebude nikdo jiný než Tomáš 'greener' Mikula, zatímco komentář uslyšíte od známého hráče a streamera, Ivana 'Dev1' Lazarova, kterého doplní Milan 'Striker' Švejda. Dvojici bude vypomáhat host všem fanouškům Counter-Strike dobře známý, Karel 'sneix' Pavlica.

{#Česká Republika} Tomáš 'greener' Mikula - moderátor
{#Slovenská Republika} Ivan 'Dev1' Lazarov - komentátor
{#Česká Republika} Milan 'Striker' Švejda - komentátor
{#Česká Republika} Karel 'sneix' Pavlica - host

Jak se těšíte na Counter-Strike: Global Offensive grand finále Mistrovství České republiky v počítačových hrách? Povede se nEophyte potvrdit roli favorita nebo to budou Cyborg Factory, kteří překvapí a odnesou si domů pět monitorů a židlí?

Štítky: MČR 2014