Přejít k hlavnímu obsahu

eSports in Cinema pokračuje přenosem ESL One Cologne

12. 8. 2015 | 08:45 Counter-Strike 2
Finále největšího světového turnaje v Counter-Strike: Global Offensive turnaje, které odstartuje 23. srpna 2015 v 19:00, míří do pražského Bia Oko. Díky Aerofilms se tak mohou i čeští diváci těšit na živý přenos prestižního ESL One Cologne, a přidat se k fandícím davům v aréně LANXESS. Z pohodlí sedaček budou držet palce osmi špičkovým týmům z celého světa, stojících proti sobě ve vyřazovacích bojích o 250 000 dolarů.
Výchozí obrázek

Finále největšího světového turnaje v Counter-Strike: Global Offensive turnaje, které odstartuje 23. srpna 2015 v 19:00, míří do pražského Bia Oko. Díky Aerofilms se tak mohou i čeští diváci těšit na živý přenos prestižního ESL One Cologne, a přidat se k fandícím davům v aréně LANXESS. Z pohodlí sedaček budou držet palce osmi špičkovým týmům z celého světa, stojících proti sobě ve vyřazovacích bojích o 250 000 dolarů. Událostí bude provázet senzace YouTube a známá tvář eSports scény Soe „Soembie“ Gschwind-Penksi, která diváky zavede i do zákulisí těchto strhujících zápasů. V kině se kromě samotných finálových klání dočkáme rovněž turnajového sestřihu, který nás seznámí s děním předcházejícím play-off.

V sázce je čtvrt milionu dolarů

Turnaj v Counter-Strike: Global Offensive v rámci ESL One Cologne je řazen mezi ty největší roku 2015, a chybět na něm nebude nikdo ze světové špičky včetně úřadujících šampiónů z týmu Fnatic, kteří své prvenství získali na ESL One v Katowicích. Účastníci nebudou bojovat pouze o nablýskanou trofej ESL One spojenou s oficiálním titulem mistra této soutěže, ale zároveň o neuvěřitelnou částku čtvrt milionu dolarů. Akci by si neměl nechat uniknout žádný z fanoušků elektronického sportu stejně jako ten, kdo se o něm chce dozvědět více.

Velké plátno je místo, kam živě přenášené herní akce rozhodně patří,“ uvedl Ivo Andrle z Aerofilms. „Tak jako milióny příznivců po celém světě, nadchne určitě přenos turnaje v Counter-Strike: Global Offensive mnoho fanoušků i u nás, a vyrazí podpořit svůj oblíbený tým přímo do kina, kde budou napínavé zápasy sledovat a prožívat společně.“

Přímé přenosy eSportu do kin odstartovaly v červenci přenosem dokumentárního filmu All Work All Play o zákulisí šampionátu Intel Extreme Masters (IEM) a krátkou herní exhibicí ve hře StarCraft II. Po srpnovém přenosu proběhnou na podzim další dva přímé přenosy velkých turnajů v elektronickém sportu a v březnu 2016 se fanoušci mohou těšit na velkolepé finále v IEM v polských Katowicích.

Oficiální stránkou přenosu v České republice je www.esportsincinema.cz, aktuální informace můžete dostávat také na Facebooku v události http://bit.ly/AeroCologne anebo po přihlášení se k odběru novinek v newsletteru.

Kina účastnící se přenosu ESL One Cologne:

Praha | Bio Oko

PROGRAM 1. SEZÓNY PŘENOSŮ ESPORTS IN CINEMA V ČR:

28. 7. 2015, 20:00 | ALL WORK ALL PLAY: THE PURSUIT OF ESPORTS GLORY LIVE

23. 8. 2015 | ESL ONE COLOGNE 2015 COUNTER-STRIKE: GLOBAL OFFENSIVE LIVE

říjen 2015 | bude upřesněno

listopad 2015 | bude upřesněno

březen 2016 | bude upřesněno

Konečný seznam participujících kin rozesíláme vždy před konkrétním přenosem, případně je možné ho nalézt na www.esportsincinema.cz. Přenosy jsou komentovány v původním anglickém znění.

Předprodej a rezervace vstupenek probíhá na pokladnách jednotlivých kin a online. Cena vstupenky je 200 Kč.