Přejít k hlavnímu obsahu

Mladý Frozen se stává MVP ROG COOL ligy

7. 4. 2017 | 15:36 Counter-Strike 2
První sezóny ROG COOL ligy v Counter-Strike: Global Offensive je za námi a nezbývá než glosovat. Šampiona už známe, v suverénním měřítku se jím stal tým ROG.eXtatus, kdo byl však nejlepším hráčem celého průběhu ligy? Každý má své hrdiny, čísla však hovoří za vše.Nejlepší hráči jednotlivých týmů:
Výchozí obrázek

První sezóny ROG COOL ligy v Counter-Strike: Global Offensive je za námi a nezbývá než glosovat. Šampiona už známe, v suverénním měřítku se jím stal tým ROG.eXtatus, kdo byl však nejlepším hráčem celého průběhu ligy? Každý má své hrdiny, čísla však hovoří za vše.

Nejlepší hráči jednotlivých týmů:

{#Česká Republika} ROG.eXtatus - David "Frozen" Čerňanský / Martin "MonttY" Melišek
{#Česká Republika} Gunrunners.AOC - Hubert "CaNNiE" Ludwig / René "fazen" Szíjjártó
{#Česká Republika} eSuba - Jan "BLUEE" Škaloud / David "Kaparzo" Lacina
{#Slovenská Republika} Garmez - Karel "fREDI" Královec / Dominik "NIO" Maxián
{#Česká Republika} eEriness - Martin "MAXX" Smolár / Dominik "hazard" Hubl
{#Slovenská Republika} Majestic Lions - Peter "NaturalG" Turčan / Tomáš "tMs1k" Zelenka
{#Slovenská Republika} NineLives - Denis "kilas" Trinh Dac / Marek "nesnet" Žilinský
{#Česká Republika} Fraternitas - Vít "pokyZz" Pokorný / Martin "Pechyn" Pechoušek

Pokud bychom brali inspiraci v zahraničí, nejužitečnějším hráčem se zpravidla stává někdo z vítězného týmu, v tomhle případě by si ocenění zasloužil zástupce ROG.eXtatus, kde se nabízí dvě jména. David "Frozen" Čerňanský i Martin "MonttY" Melišek byli výraznými postavami celé ligy a hlavními strůjci neporazitelnosti domácí jedničky. Zatímco MonttY zářil už v kvalifikaci, postupem času byl mladičký Frozen svojí extrémně agresivní hrou stále dominantnější.

Možná až překvapivě byly tyto dvě slovenské pušky jedinými hráči ROG.eXtatus v zelených číslech semifinálového duelu proti Garmez, bez nich by se EXT na pražské finále možná ani nepodívali. Cenu nejužitečnějšího hráče si však může odnést pouze jeden a ve výsledku to bude ten, který byl suverénní v samotném grandfinále. David "Frozen" Čerňanský skórem 41:8:19 naprosto Gunrunners.AOC vymazal a právem se stává MVP této sezóny ROG COOL ligy!

V celkovém souhrnu ligy si na 12 mapách za 288 kol připsal Frozen 268 zabití, 51 asistencí a 177 úmrtí. Mezi svými spoluhráči je číslem jedna v ofenzivních statistikách, smrtí má více pouze queztone. V rámci celé soutěže se z hlediska šestich výher 2:0 na mapy špatně porovnávají celkové počty killů a smrtí, přes 300 zabití se dostala pouze trojice CaNNie, NaturalG a NIO. Z inviduálního hlediska jsou však zajímavější statistiky K/D, případně KPR (Kills Per Round).

Zatímco hodnoty K/D reflektuje výpis nejlepších hráčů jednotlivých týmů výše, průměrný počet killů na kolo je, narozdíl od průměru na mapu, nejpřesnějším ukazatelem dovedností spolu s průměrným počtem smrtí na kolo. Hádáte správně, i když díky svému stylu hry umíral častěji, než jeho spoluhráči, MVP ligy Frozen zde disponuje hodnotou 0.93 KPR. Zajímavý je i fakt, že všech pět hráčů ROG.eXtatus v průměru umíralo méně, než kdokoliv jiný z celé soutěže.

Slova stranou. Pokud máte rádi čísla, tady máte kompletní tabulku všech nasbíraných statistik, které se započítávaly od TOP8 fází kvalifikačních turnajů. Pro plné zobrazení rozklikněte.

Štítky: ROG COOL Liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.