Přejít k hlavnímu obsahu

Rozhovor s unem o postupu do ROG COOL ligy

4. 8. 2017 | 17:13 Counter-Strike 2
První kvalifikace do ROG COOL ligy proběhla začátkem tohoto týdne a jedním ze dvou postupujících je celek Eclot Gaming. Kapitán Peter "uno" Lipowski dovedl v úterý svoji obměněnou sestavu až k celkovému vítězství a odměně 5 000 Kč. Jak se hráči ECLOTu připravovali či jaké byly motivy ke změnám v sestavě nám povyprávěl sám kapitán uno.Kterého soupeře z první kvalifikace jsi viděl jako nejtěžšího?
Výchozí obrázek

První kvalifikace do ROG COOL ligy proběhla začátkem tohoto týdne a jedním ze dvou postupujících je celek Eclot Gaming. Kapitán Peter "uno" Lipowski dovedl v úterý svoji obměněnou sestavu až k celkovému vítězství a odměně 5 000 Kč. Jak se hráči ECLOTu připravovali či jaké byly motivy ke změnám v sestavě nám povyprávěl sám kapitán uno.

Kterého soupeře z první kvalifikace jsi viděl jako nejtěžšího?

Team okolo Dzejkyho a Lemona, Majestic Lions, Universe, Marvo či Gunrunners, všetky teamy sú veľmi dobré a ťažko povedať, kto bol najťažší súper. Som prekvapený, že sme to dali v prvej kvalde, pravdu povedať.

Čekal jsi ve finále duel právě proti Gunrunners?

No skôr som tam nečakal nás, ako hovorím. Zostava Gunrunners je veľmi dobrá, takže som nebol vôbec prekvapený. Hráči ako zyored či Neofrag sú veľkí bomberi, avšak z toho, čo sme hrali proti nim, tak sa všetci snažili hrať až moc individuálne.

Jakého týmu se nejvíce bojíte v hlavní části turnaje? Napiš své tipy na postupující z 2. kvalifikace.

Čo sa týka hlavnej časti, tak každý team tam bude veľmi kvalitný, takže sa musíme báť každého. Favoriti ligy budú už klasicky eSuba a eXtatus. Tipy na druhú a rovno aj tretiu kvaldu - Ak bude hrať eSuba, tak nie je o čom a k nim sa pridá Fraternitas, Inside Games, Majestic Lions alebo Universe. Tieto teamy nejako očakávam, že postúpia.

Jak jste se s týmem připravovali na kvalifikaci vzhledem ke změnám v sestavě?

Stihli sme si ukázať jednu mapu, 2 mapy sme hrali prvýkrát spolu v tejto kvalifikácii, takže o príprave sa hovoriť veľmi nedá, avšak určite to zlepšíme a natrénujeme časom 5-6 máp.

Co bylo tím hlavním postupovým klíčem Eclot Gaming? Týmová spolupráce nebo individuality?

Ja osobne si myslím, že hlavne komunikácia a rozum v situáciách. Keď sme sa čakali, rozprávali a hrali pre team a nie pre fragy, tak sme zahrali veľmi slušné kola. Na druhú stranu sme kvôli opaku toho, čo som napísal, prehrali strašne veľa kôl. Samozrejme bez individuálnych playov a aimu sa nedá spraviť nič.

Jaký byl váš motiv dvou změn v sestavě? Odešel rpg sám nebo "dostal bench"?

Keď nás joinol Pepe (tréner), tak plán bol taký, že rpg sa stiahne na pozíciu 6. hráča a bude viac trénovať individuálne a následne sa vráti do zostavy. On súhlasil, my sme oslovili gia, ktorý súhlasil, že nám takto pomôže, kúpil si nové veci do PC a plánovali sme sa pripraviť na turnaje. Po pár dňoch rpg chcel hrať opäť aktívne v teame, ale my sme povedali, že nie, keďže gio už kúpil PC, vzal si dovolenky na dátumy laniek a my sme už nejako nechceli špekulovať stále, tak sme sa rozhodli gia si nechať. S ruselom sme moc nerátali, keďže sme od neho nevideli nejaký záujem hrať a pre neho bol ideál zostať s rpg tak či tak, keďže pracuje u neho vo firme a môžu spolu bootcampovať atď.

Jakého úspěchu byste s týmem chtěli v hlavní části ligy dosáhnout?

Tak jediný úspech je postup na LANku, ale neviem, či je to aktuálne reálne, uvidíme. Bude to veľmi ťažké a každý MČR bodík poteší.

A když se zeptám na totéž, jen pro celou sezónu? Konečně po letech úspět na MČR?

No keďže som údajne jediný hráč, čo hral na všetkých MČR v CS:GO, tak pre tento moment bude úspech sa tam dostať. Ak sa tam dostaneme, tak potom sa pred MČR môžeme porozprávať o cieľoch, keďže už bude jasné, ako na tom herne budeme v dobe pred MČR. Teraz je príliš skoro hovoriť o MČR a aký dobrý team vieme byť.

Díky moc. Pokud bys chtěl na závěr něco vzkázat, máš prostor.

Ďakujem za rozhovor. Určite ďakujem aj fanúšikom, ktorí nám fandia, robte tak, aj keď sa nebude dariť. Od ďalšieho mesiaca sa sťahujem do Brna, tak ma uvidíte viac aj na streame a v prípade, že by som náhodou dostal nejakú príležitosť, tak ma uvidíte aj na nejakých akciách ako analytika alebo podobne, uvidíme, či sa niečo pritrafí. Majte sa a vidíme sa na turnajoch.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.