Přejít k hlavnímu obsahu

Letošní podzim přináší nadílku české lokalizace

Podzim je již tu a přináší s sebou kromě svého počasí také pořádnou nadílku české lokalizace. Jaké tituly si budete moci již brzy užít ve své mateřštině?ELEX (FOTO: official trailer)#mce_temp_url#
Výchozí obrázek

Podzim je již tu a přináší s sebou kromě svého počasí také pořádnou nadílku české lokalizace. Jaké tituly si budete moci již brzy užít ve své mateřštině?

Elex

ELEX (FOTO: official trailer)#mce_temp_url#

Nejdříve se ale podívejme, kdo vlastně za těmito překlady stojí. Řeč je o lokalizační oddělení vydavatelství Comgad. A jak se sám vedoucí tohoto týmu Filip Ženíšek vyjádřil, jednalo se zatím o jejich nejnáročnější sezónu. Kromě titulů, které zde budou zmíněny totiž pracují i na pár neoznámených a k tomu ještě také na projektech, jenž si u nich objednali jejich klienti. Dohromady tak nyní pracují na 14 titulech.

Ale nyní se tedy již vraťme k tomu hlavnímu. Češtinu si budete moci užít v postapokalyptické fantasy RPG ELEX, které mají na svědomí tvůrci série Gothic. U tohoto titulu je však pravděpodobné, že česká lokalizace vyjde o pár dní později než samotný titul.

Zatímco budete v roli mistrovského zloděje procházet nehostinný svět plný záhadné technologie a pověr z období temna k vám bude česky promlouvat démon ve hře Seven: The Days Long Gone, na jejíž vývoji se podíleli někteří vývojáři Zaklínače.

Kromě DLC, které přidá do hry českou kamufláž, si budete také moci češtinu užít v kokpitu titulu Heliborne. Dále budete moci nasávat v češtině atmosféru strategie Blietzkrieg 3 Deluxe Edition a s překladem se nezapomnělo také na farmáře z Farming Simulator 17: Platinum Edition.

Každý milovník velkých trucků bude moci česky cestovat po Evropě v rozšíření Euro Truck Simulator 2: Itálie nebo také samozřejmě po Americe v rozšíření American Truck Simulator: Nové Mexiko. A česká lokalizace vám také zpříjemní přežívání v retro-futuristickém Symmetry.

A nakonec tady máme drobnou vyjímku. Pro titul Planescape: Torment Enhanced Edition, ve kterém budete putovat po sférách, si totiž připravila překlad sama komunita.