Přejít k hlavnímu obsahu

SL i-League: Renegades ve finále porážejí Virtus.pro

4. 11. 2017 | 20:42 Counter-Strike 2
Šanghaj v současné chvíli žije turnajem StarLadder i-League Invitational a nyní je tak skvělý čas projít si zblízka osmici týmů, z nichž si ten vítězný odnese výhru 75 000 dolarů.
Výchozí obrázek

Šanghaj v současné chvíli žije turnajem StarLadder i-League Invitational a nyní je tak skvělý čas projít si zblízka osmici týmů, z nichž si ten vítězný odnese výhru 75 000 dolarů.

SL i-League Invitational v Shanghai

Turnaj byl zahájen soubojem ve dvouch skupinách, po kterých bude následovat semifinále, souboj o třetí místo a grand finále. Teď se již ale pojďme podívat na týmy, jenž se turnaje zůčastní.

Z důvodu několika komplikací se musela na turnaj hledat náhrada za týmy Gambit a Space Soldiers. Místo nich tak na turnaji nastoupí Virtus.pro a HAVU. Skupiny nyní tedy vypadají takto:

Skupina A
 
{#Čína} TyLoo1{#Evropská unie} HellRaisers2   
 Zápas: A1    Zápas: A3   {#Dánsko} Heroic2  Vítěz WB - #1
{#Evropská unie} HellRaisers2{#Dánsko} Heroic0    {#Evropská unie} HellRaisers
         Zápas: A5    Vítěz LB - #2
{#Dánsko} Heroic2{#Čína} TyLoo1    {#Dánsko} Heroic
 Zápas: A2    Zápas: A4   {#Ruská federace} Spirit0
{#Ruská federace} Spirit0{#Ruská federace} Spirit2   

 

Skupina B
 
{#Polsko} Virtus.pro
2{#Polsko} Virtus.pro2   
 Zápas: B1    Zápas: B3   {#Austrálie} Renegades2  Vítěz WB - #1
{#Čína} Flash
1{#Austrálie} Renegades0    {#Polsko} Virtus.pro
         Zápas: B5    Vítěz LB - #2
{#Austrálie} Renegades
2{#Čína} Flash2    {#Austrálie} Renegades
 Zápas: B2    Zápas: B4   {#Čína} Flash0
{#Finsko} HAVU
0{#Finsko} HAVU1   

 

 

SL i-League - play-off pavouk
Semifinále Finále Vítěz
bo3bo3  
 
{#Polsko} Virtus.pro2     
    {#Polsko} Virtus.pro0 
{#Dánsko} Heroic0     
        {#Austrálie} Renegades
{#Evropská unie} HellRaisers1    Vítěz
    {#Austrálie} Renegades2 
{#Austrálie} Renegades2     
         
    {#Dánsko} Heroic0 
        {#Evropská unie} HellRaisers
    {#Evropská unie} HellRaisers23. místo
 

A když jsme si udělali přehled o účastnících turnaje, pojďme se podívat na každého z nich i trochu zblízka.

Skupina A

Tým Heroic ještě s Valdem

Tým Heroic ještě s Valdem (FOTO: wiki.teamliquid.net)

Heroic

{#Dánsko} Nikolaj "niko" Kristensen
{#Dánsko} Jakob "JUGi" Hansen
{#Švédsko} Andreas "MODDII" Fridh
{#Dánsko} Patrick "es3tag" Hansen
{#Dánsko} Marco "Snappi" Pfeiffer

Tento dánský tým je jedním z největším favoritů turnaje a zároveň nejžhavějším kandidátem na první místo ve skupině A. Je tomu tak kromě světového ranku, ve kterém tým obsadil číslo 16, také díky faktu, že je tento tým konstantním účastníkem offline turnajů, v nichž hraje proti dalším špičkovým týmům.

Heroic například vyřadil brazilský tým SK ze skupinové fáze ELEAGUE Premiere a dostal se až do čtvrtfinále, kde však narazil na překážku v podobě jejich tuzemského rivala North. Naopak se nedá říct, že by hvězdný výkon Dánové předvedli na ESG Tour Mykonos, kde po prohrách proti týmům Gambit a mousesports odešli s posledním místem.

Za zmínku však také stojí fakt, že tento turnaj bude poprvé, kdy bude tým hrát bez trenéra po odchodu Henrika "FeTiSh" Christensena. Ovšem i přes toto oslabení je tým stále plný zajímavých jmen a nejspíše by tak měl naplnit očekávání ve skupině.

ZERO na ELEAGUE Major 2017

Zero na ELEAGUE Major 2017 (FOTO: wiki.teamliquid.net)

HellRaisers

{#Ukrajina} Kirill "ANGE1" Karasiow
{#Jordánsko} Issa "ISSAA" Murad
{#Maďarsko} Bence "DeadFox" Böröcz
{#Estonsko} Kristjan "FejtZ" Allsaar
{#Slovenská Republika} Patrik "Zero" Žúdel

Tento tým si neprošel zrovna nejpříjemnějším obdobím, když PGL Major Main Qualifier byl pro tým začátkem jeho rozpadu. Ačkoliv se nepotvrdily zvěsti o odchodu hráče ANGE1, spustil odliv hráčů STYKO, který se vydal do týmu mousesports. A podobný osud následovali také hráči bondik a Zero.

HellRaisers tak byli nuceni opět vybudovat sestavu týmu, na jejíž soupisce zůstali pouze ANGE1 a DeadFox. Jako první nová posila tak do týmu dorazil turecký hráč woxic. Dále dostal také šanci se prosadit FejtZ, který již stihl vystřídat angažmá v Severní Americe a Číně. Místo v týmu se podařilo obsadit i prvnímu profesionálnímu CS:GO hráči v Jordánsku, ISSAA.

I přes poměrně slušný světový rank 27 nejsou očekávání u HellRaisers zrovna vysoké, neboť smůla tým ještě neopustila a woxicovi nebylo uděleno vízum, kvůli kterému se tak nebude moct turnaje účastnit a na jeho místo v soupisce se tak dočasně navrátí Zero. Není tedy pochyb, že nesehraná dvojce Zero a FejtZ společně s chybějícím woxicem bude rozhodně pro tým na tomto turnaji překážkou.

Nový trenér týmu TyLoo Peacemaker

Nový trenér týmu TyLoo Peacemaker (FOTO: wiki.teamliquid.net)

TyLoo

{#Indonésie} Hansel "BnTeT" Ferdinand
{#Ukrajina} Vladyslav "bondik" Nechyporchuk
{#Čína} HaoWen "somebody" Xu
{#Čína} Hui "DD" Wu
{#Čína} Ke "Mo" Liu

Ovšem HellRaisers nebyl jediným týmem, který zasáhly odchody. Z týmu TyLoo se odtrhli hráči fancy1, AttackeR, a Karsa a založili spolu svůj vlastní tým, Flash. Tým však dlouho neváhal a rozhodl se svůj roster obohatit o zahraniční jména. Povedlo se mu tak podepsat Luise "peacemaker" Tadeu jako trenéra, dále BnTeT a vypůjčit se také podařilo bondika.

Pro TyLoo však tato obměna soupisky znamenala postupnou ztrátu jejich titulu nejlepšího asijského týmu, když vypadli z Asia Minor, o což se postaral tým Renegades a nepomohlo tomu ani jejich trápení se právě s týmem Flash, přes který se jen tak tak podařilo v posledním kole TyLoo kvalifikovat.

Nový hráč týmu Sirit Arch

Nový hráč týmu Spirit Arch (FOTO: wiki.teamliquid.net)

Spirit

{#Ruská federace} Vadim "DavCost" Vasilyev
{#Ruská federace} Dmitry "S0tF1k" Forostyanko
{#Ukrajina} Pavel "COLDYY1" Veklenko
{#Ruská federace} Dmitriy "Dima" Bandurka
{#Ukrajina} Vladyslav "arch" Svistov

Posledním týmem ze skupiny A je rusko-ukrajinský Spirit, který na turnaj postoupil vítězstvím v CIS kvalifikaci porážkou týmu AVANGAR. I přes to, že spolu dlouho dobu hrálo stejné obsazení, se tento tým také nevyhnul změnám v jeho soupisce. Konkrétně se jedná o Sergeye "starix" Ischuka, jenž byl nahrazen Vladyslavem Svistovem. Do turnaje však tento tým vstupuje spíše jako outsider.

Skupina B

Hráči Virtus.pro

Hráči Virtus.pro (FOTO: wiki.teamliquid.net)

Virtus.pro

{#Polsko} Paweł "byali" Bieliński
{#Polsko} Jarosław "pashaBiceps" Jarząbkowski
{#Polsko} Filip "NEO" Kubski
{#Polsko} Janusz "Snax" Pogorzelski
{#Polsko} Wiktor "TaZ" Wojtas

Tito polští hráči vstupují na turnaj jako největší favorité. Na EPICENTER 2017 totiž předvedli naprosto špičkové výkony. Při své cestě do finále totiž porazili týmy jako jsou Gambit, FaZe a G2. V posledním rozhodujícím finálovém zápase pak podlehli v prodloužení týmu SK. Tento výkon jim však zajistil katapultaci z 19. pozice ve světovém ranku až na 6. Jistě se tak není čemu divit, že by pro tyto polské hráče znamenal každý jiný výsledek, než rozdrcení jejich soupeřů v Šanghaji, neúspěch.

Aaron "AZR" Ward

Aaron "AZR" Ward (FOTO: dreamhack)

Renegades

{#Kanada} Keith "NAF" Markovic
{#Spojené státy americké} Noah "Nifty" Francis
{#Austrálie} Aaron "AZR" Ward
{#Austrálie} Karlo "USTILO" Pivac
{#Austrálie} Justin "jks" Savage

Australsko-americkému týmu se bezesporu v současné době skvělé daří, neboť se mu podařilo poprvé za tento rok dostat mezi top 20 týmů. Nejspíše na tom má svůj podíl příchod ex-hráče týmu OpTic NAF, který nahradil prázdné páté místo po odchodu srbského hráče Nemanja "nexa" Isaković.

Renegades určitě doufají, že se opět neukáže jejich probém s prosazením se na turnajích, které jsou pro ně trochu "z ruky", kdy se jim nepodařilo zazářit na DreamHack Masters Malmö and ELEAGUE Premier. Naopak však můžou doufat, že se předvedou alespoň výkon, jako například na DreamHack Open Denver, kde se probojovali až do semifinále.

Jere "sergej" Salo

Jere "sergej" Salo (FOTO: HLTV)

HAVU

{#Finsko} Aleksi "Aleksib" Virolainen
{#Finsko} Jere "sergej" Salo
{#Finsko} Otto "ottoNd" Sihvo
{#Finsko} Jesse "KHRN" Grandell
{#Finsko} Mikko "xartE" Välimaa

HAVU se dostali do Šanghaje doslova se štěstím, protože turecký tým Space Soldiers měl komplikace s účastí na tomto turnaji, a proto se nemohl vydat do boje o celkovou výhru 150 000 dolarů. A tým tak získává skvělou příležitost prokázat, že se skutečně jedná o momentálně největší finský tým, částečně díky pomalu se rozpadající konkurenci v podobě týmu iGame.com.

Nyní však bude muset HAVU prokázat své kvality proti zahraničním týmům. A bude se jim určitě věnovat spousta pozornosti, neboť je to pro většinu mladších členů soupisky tohoto týmu první velký mezinárodní lan turnaj. Uvidíme tedy, jak si tito "nezkušení" hráči zvládnou poradit v novém prostředí, obvzlášť, když jsou ve stejné skupině jako Virtus.pro.

Hráči Flash Gaming

Hráči Flash Gaming (FOTO: wiki.teamliquid.net)

Flash

{#Čína} YuanZhang "AttackeR" Sheng
{#Čína} YuLun "fancy1" Cai
{#Spojené státy americké} Andrew "kaze" Khong
{#Čína} KunHua "LOVEYY" Bai
{#Čína} QiFang "Karsa" Su

A na konec nám tu tedy zbývá druhý čínský tým, jenž se bude snažit uspět na tomto turnaji. Ačkoliv si titul nejlepšího čínského týmu stále drží TyLoo, je mezi těmito týmy ve světovém ranku rozdíl pouze jednoho místa a není se tak čemu divit, že se jedná o dva týmy na velice podobné, skoro až stejné úrovni.

Jak se ale očekávalo, Flash nestačili na rozjeté Virtus.pro a pokud tedy bude chtít na tomto turnaji postoupit ze skupiny, bude muset ještě tvrdě bojovat. To však nevypadá pro tento tým zrovna dobře, neboť by se pak utkal buď opět s Virtus.pro, nebo s Renegades, se kterými když se setkal naposled, odešel s prohrou 0:2.

Zdroj: hltv.org
Štítky: SL i-League