Přejít k hlavnímu obsahu

MČR 2017: Favorité LoL turnaje

7. 11. 2017 | 21:04 League of Legends
Vyvrcholení dalšího ročníku Mistrovství ČR v počítačových hrách je tady a spolu s ním nemůžou chybět ani boje v League of Legends mezi tím nejlepším, co naše domácí scéna nabízí.
Výchozí obrázek

Vyvrcholení dalšího ročníku Mistrovství ČR v počítačových hrách je tady a spolu s ním nemůžou chybět ani boje v League of Legends mezi tím nejlepším, co naše domácí scéna nabízí.

Z celoroční kvalifikace se na finálový víkend 10. až 12. listopadu probojovala osmička nejpoctivějších sběratelů a ačkoliv se do posledních týdnů pořadí hýbalo, na MČR neuvidíme například Play With Soul nebo Cyber Gaming. I tak se mohou fanoušci těšit na elitní týmy, které jedou do Brna s jediným cílem, získat pro sebe mistrovský titul. My vám přinášíme první část preview, ve které si posvítíme na čtveřici týmů označených jako favorité LoL turnaje.

Loňští Fraternitas se rozutekli do eSuby a Inside Games, kteří z nich se budou radovat?


{#Slovenská Republika} Michal 'odstranovac' Duchoň 
{#Česká Republika} David 'Jejky' Jakubec 
{#Česká Republika} Marek 'humanoid' Brázda 
{#Česká Republika} Patrik 'Sheriff' Jírů 
{#Česká Republika} Václav 'Vasked' Benda 
{#Česká Republika} Petr 'Denyk' Haramach 

1. místo: Legend Series Hamburk
1. místo: Mistrovství Slovenska 2017
1. místo: OMEN Finals
1. místo: Hitpoint Finals 12

Tip na umístění na MČR: 1. místo

Pokud se podíváme na výpis letošních úspěchů eSuby, vyjde nám z této rovnice jasný výsledek, půjde o favorita i finálového turnaje MČR v Brně. Papírová jednička se však probojovala až na poslední chvíli ze 4. místa, což zpečetila triumfem na hlavní bodované akci sezony Mistrovství Slovenska, kde své konkurenci nedala šanci. eSubě se letos dařilo i v turnajích se zahraničními týmy, v létě ovládla turnaj Legend Series v Hamburku a na říjnovém festivalu For Games i světové OMEN Finals. Tři hráči mají navíc šanci získat do sbírky svůj druhý mistrovský titul.

Pokud se budeme bavit o samotné sestavě, tak ji tvoří jedno známé jméno vedle druhého. Po konci v Majestic Lions se tým zabydlel v eSubě a zformoval se až do dnešního složení, ve kterém bude zřejmě kvůli jiným povinnostem chybět trojnásobný mistr ČR Denyk. I tak si troufneme říci, že kluci mohou spoléhat na prvotřídní synergii Jejky + Humanoid, individuální schopnosti Sheriffa, který se bude snažit definitivně předčit Freeze, i další přední hráče na jednotlivých postech.

{#Česká Republika} Tomáš 'Mortsche' Anděl 
{#Česká Republika} Jiří 'Sawyor' Libánský  
{#Česká Republika} Ondřej 'Ordno' Prachař 
{#Česká Republika} Matyáš 'Carzzy' Orság 
{#Česká Republika} Radovan 'Rufus' Moravec 
{#Česká Republika} Radim 'Zizou
' Zaoral 

1. místo: Samsung MČR turnajová série
1. místo: TIGER Masters Finals

Tip na umístění na MČR: 2. místo

Alza.eXtatus sice hvězdami jako Inside Games a eSuba neoplývají, to však neubírá kvalitě pětice pod vedením kouče Zizoua. Ten své svěřence moc dobře zná z bývalých působišť a právě z jeho dvou sestav se ta současná dala dohromady. Dravé mládí ukázalo své kvality v podzimní části sezóny, kdy ovládlo offline finále Samsung MČR turnajové série a vyvrcholení Tiger Masters. Hráči jako Ordno a Carzzy sice patří k nejmladším, ale také nejtalentovanějším hráčům MČR.

Na papíře se o eXtatus mnohdy mluví až jako o třetím a to díky kvalitě eSuby a dvojici Kněžínků v barvách Inside Games. Právě tento faktor by mohl eXtatus nahrát do karet, což koneckonců mohou kluci předvést již ve skupině, kde je jako nejvýše naseedovaný tým skupiny B čeká měření sil s eSubou. V loňském roce tato populární organizace vyhořela a vypadla již ve skupinách. Ačkoliv se to letos zdaleka neočekává, tak například souboj s Teamem Brute nebude nejsnažší.

{#Česká Republika} Vladimír 'Cekutka' Mrkáček 
{#Slovenská Republika} Martin 'Necro' Jucha 
{#Česká Republika} Marek 'Vinxen' Gardoň 
{#Česká Republika} Michal 'zoiren' Zíka 
{#Česká Republika} Aleš 'Freeze' Kněžínek 
{#Česká Republika} Jakub 'Tarky' Vaňkát 
{#Česká Republika} Tomáš 'Freeze v2Kněžínek 

2. místo: Samsung MČR turnajová série
2. místo: TIGER Masters Finals
7x vítězství: MČR turnajová série

Tip na umístění na MČR: 3.-4. místo

Na Inside Games Tribunal bude na letošním MČR posvíceno ve velkém, v barvách tohoto celku totiž uvidíme na velké stage navrátilce Freeze a to dokonce po boku svého bratra, kouče Tomáše. IGT jedou do Brna jako jednička a to díky vytrvalosti různých složení pod touto organizací poctivě sbírat MČR body, za což jasně hovoří sedm vyhraných turnajových sérií nebo druhá místa z Y-Games a Mistrovství Slovenska. Výsledkem je jednodušší složení skupiny A, otázka však zní, jak na tom bude dnešní sestava? Na říjnových LAN akcích proti eXtatus souhra týmu skřípala.

Všech pět hráčů tohoto týmu má zkušenosti ze zahraničí a hned na topu je velká síla v podobě dvojnásobného mistra ČR Cekutky, od kterého se i letos čekají velké výkony. Také zoiren se dokáže minimálně rovnat Humanoidovi, totéž můžeme hovořit o Tarkym. Freeze se sice vrátil ze zahraničí. Za slabinu můžeme označit nevyrovnané výkony Vinxena. To vše v krásném balení, kterému šéfuje Tomáš Kněžínek, jenž v loňském roce dovedl k mistrovskému titulu Fraternitas.

{#Slovenská Republika} Erik 'eRik' Klein 
{#Česká Republika} Miloslav 'Thrae' Poslední 
{#Česká Republika} Adam 'Rand0m' Grepl 
{#Česká Republika} Lukáš 'Cheezy' Khol 
{#Slovenská Republika} Peter 'Zeussak' Gbelec 

3. místo: TIGER Masters Finals
2x vítězství: MČR turnajová série

Tip na umístění na MČR: 3.-4. místo

Majestic Lions jsou z první části preview nejslabším týmem, ale už jen fakt, že jsme jej do tohoto výběru zařadili, hovoří za mnohé. Z úrovně tier 2 domácí scény jde o jeden ze silnějších celků, který se může spolehnout na zkušenosti vítěze letošních Y-Games Zeussaka nebo schopnosti bronzového medailisty z loňského roku, bývalého junglera Inside Games, eXtatus nebo Necroraisers Thraeho; mimo jiné českého reprezentanta v Heroes of the Storm.

Na MČR jede lví smečka jako nasazená pětka a ačkoliv by v porovnání s dalšími celky mohl leckdo polemizovat, tohle složení je na úkor PlayForEver favoritem na druhé postupové místo ze skupiny B. Ačkoliv nedávno přišli o topaře, jehož nahradil eRik, kombinace zkušeností a zajímavé dvojice carry dělá z Majestic Lions nevyzpytatelného a lehce podcenitelného účastníka MČR.


Kterým tým favorizujete na titul vy? Budete to jeden z těchto papírově silnějších celků nebo budeme svědky velkého překvapení? Zbylou čtveřici si představíme ve středu. Letošní MČR bude opět velká jízda, a tak už neváhej a objednávej vstupenky, abys byl o víkendu v Brně u toho!

Štítky: MČR 2017
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.