Přejít k hlavnímu obsahu

MČR 2017: Favorité CS:GO turnaje

8. 11. 2017 | 12:49 Counter-Strike 2
Jedním z nejoblíbenějších vrcholů domácí esportové scény je každoročně finále Mistrovství ČR v Counter-Strike: Global Offensive. I letošní sezóna byla více než zajímavá a do Brna se sjedou ti opravdu nejlepší z nejlepších, aby se porvali o prize pool 105 000 Kč a pokusili se sesadit eXtatus.
Výchozí obrázek

Jedním z nejoblíbenějších vrcholů domácí esportové scény je každoročně finále Mistrovství ČR v Counter-Strike: Global Offensive. I letošní sezóna byla více než zajímavá a do Brna se sjedou ti opravdu nejlepší z nejlepších, aby se porvali o prize pool 105 000 Kč a pokusili se sesadit eXtatus.

Celoroční kvalifikace byla napínavá do posledních turnajů a právě online i offline boje v měsíci říjnu rozhodly, že 10. až 12. listopadu na MČR překvapivě neuvidíme eEriness E-Blue nebo třeba bývalou sestavu Gunrunners.AOC a Team Brute. Tento fakt však fanoušky o nic neochuzuje a věřte nebo ne, do Brna o víkendu míří opravdová špička v čele s eXtatus, kteří mají za sebou boje na Minoru. Pojďme si v první části preview představit týmy označené jako favorité turnaje.

Doufáme, že fanoušci vytvoří na místě ještě burácivější kotel než v loňském roce!


{#Česká Republika} Patrik 'DEV7L' Stuchlík
{#Slovenská Republika} David 'Frozen' Čerňanský
{#Slovenská Republika} Richard 'queztone' Strnátko
{#Česká Republika} Jindřich 'ZEDKO' Chyba
{#Slovenská Republika} Martin 'MonttY' Melišek
{#Slovenská Republika} Tomáš 'teCkoO' Koširer

1. místo: Cross Border Esport (DK)
1. místo: Y-Games 2017
1. místo: ROG COOL liga I
1. místo: Hitpoint Finals 12

Tip na umístění na MČR: 1. místo

Jestli byli v loňském roce favoritem, letos to platí tuplem. Výběr Alza.eXtatus se v letošním roce dal na dráhu full-time placeného CS:GO týmu a měsíc od měsíce naše jednička sbírá další zkušenosti a podává lepší výkony, což můžeme pravidelně sledovat v ESEA Premier S26 či nám dokázal postup na Europe Minor. Sestava se skládá z ostrostřelců a reprezentantů obou zemí, čtyři hráči jsou navíc obhájci titulu z loňského roku. S týmem působí od března také trenér teCkoO.

Právě suverénní pozice eXtatus, kteří jsou vyjma play-off druhé sezóny ROG COOL ligy v našich luzích a hájích neporaženi, může být na finálovém turnaji zrádná. Tuhle situaci jsme viděli vloni, kdy po prohře nad ECLOT byli EXT pouze jedno kolo od vypadnutí z turnaje proti Majestic Lions. To se však nestalo a jakmile začali hrát kluci svoji hru, neměli soupeře. Stejně tak tomu je po celou letošní sezónu až na zmíněnou ROG COOL ligu, kde přehraní eXtatus nestačili na eSubu a překvapivě ani Universe. Až do posledních dní před akcí je čeká řada zahraničních turnajů, a tak slabina Alza.eXtatus může být v podcenění či nedostatečné připravenosti na domácí týmy.

{#Slovenská Republika} Ľuboš 'HenkkyG' Ilko
{#Česká Republika} Jan 'BLUEE' Škaloud
{#Česká Republika} Karel 'fredi' Královec
{#Česká Republika} Martin 'Pechyn' Pechoušek
{#Česká Republika} Hubert 'CaNNiE' Ludwig
{#Slovenská Republika} Tomáš 'benq1' Masaryk

1. místo: Legend Series #2 (DE)
1. místo: ROG COOL Liga II
1. místo: PG WAY Trnava Major
1. místo: TIGER Masters Finals

Tip na umístění na MČR: 2. místo

Dlouhodobá dvojka domácí scény míří do Brna až jako třetí nasazený tým. Za vinu dáváme drtivý finiš největších konkurentů a také fakt, že ačkoliv se zářijové změny v sestavě povedly, okamžité výsledky to až na ROG COOL ligu nepřineslo. Právě tam se eSubě podařilo s Pechynem a CaNNiEm v sestavě díky precizní a trpělivé hře porazit v BO3 sérii eXtatus. Všech pět hráčů se ukázalo v parádní formě v play-off i na finále, vypíchnout však musíme individuální výkony frediho, o kterém nejen statistiky hovoří, že je nejlepším hráčem MČR mimo osazenstvo týmu eXtatus.

eSuba dokázala pár týdnů před MČR ovládl finále TIGER Masters, v konkurenci domácí špičky se naopak nedařilo na Mistrovství Slovenska, kde se odhalily potenciální slabiny týmu. V Bratislavě eSuba skončila dokonce mimo bednu, kdy v lower bracketu překvapivě podlehla zběsilému stylu Pyctophobie, dnešním Gunrunners. Tahle facka ale může být tou správnou pro partu v čele s benq1m, u které věříme, že se na největší akci sezóny dokáže do nejmenšího detailu připravit.

{#Česká Republika} Tomáš 'tomkeejs' Tomka
{#Česká Republika} Ondřej 'EYO' Šťastný
{#Česká Republika} Jiří 'Kozlik' Kozel
{#Slovenská Republika} Tomáš 'zyored' Cvaniga
{#Slovenská Republika} Adam 'ZeD' Bartko

1. místo: MSR 2017
1. místo: Quietus Day
2. místo: UniCon Trnava
3. místo: TIGER Masters Finals

Tip na umístění na MČR: 3.-4. místo

Dark Tigers v průběhu sezóny ještě v barvách Inside Games několikrát hledali to správné složení, výsledky se však nedostavovaly. To se pro poslední dva měsíce změnilo, kdy tomkeejse a EYO našli ideální složení s kvalitním sniperem a dvojicí mladých pušek, které se nebojí žádného soupeře. Paradoxně je dnešní složení až na ZeDa totožným z loňského MČR finále.

Výsledkem tohoto kolotoče byl nejen zářijový triumf na Quietus Day, kde jsme dokonce mohli vidět 16-0 ve finálovém duelu proti dnešním Majestic Lions, ale zejména krasojízda na Mistrovství Slovenska. Ačkoliv byl na výhru DTG u sázkových kanceláří vypsán dokonce kurz 12, tak hráči neztratili v žádné sérii více než mapu a zvedli na hlavu mistrovský pohár Slovenska. Na tom českém to však budou mít o poznání těžší, protože nebudou chybět eXtatus a další soupeři budou na hru Dark Tigers o poznání více připraveni. Velkým faktorem bude i samotná příprava, protože Achillovou patou DTG je nedostatečný map pool, který může na MČR mít fatální následky.

{#Česká Republika} Patrik 'Lastík' Ptáček
{#Slovenská Republika} Lukáš 'lucasp' Pócsik
{#Česká Republika} Lukáš 'Levi' Bouřa
{#Slovenská Republika} Erik 'The eLiVe' Sith
{#Slovenská Republika} Michal 'KETUBOR' Csontoš
{#Slovenská Republika} Juraj 'plug!nn' Valíček

2. místo: MSR 2017
2. místo: ROG COOL Liga II
3. místo: Y-Games 2017
4. místo: TIGER Masters Finals

Tip na umístění na MČR: 3.-4. místo

Jméno Trust.Universe vletělo na domácí scénu na jarních Y-Games, kde si pětice nepříliš známých kluků vystřílela bronzové medaile a nechybělo mnoho, viděli jsme je i ve finále. Jak už to někdy bývá, po tomto úspěchu přišla řada změn s cílem se posunout ještě výše, což se po několika rotacích minulo účinkem. Současná parta hráčů Universe se zformovala v létě, kdy se do týmu vrátil The eLiVe a přišly také letité zkušenosti obhájce mistrovského titulu KETUBORa.

Největší dojem udělali Universe v závěru sezóny. Na jejich týmové hře byl vidět odvedený velký kus práce a lucasp se svým AWP nebo Levi se svojí agresivní hrou dokázali trápit i největší domácí koně. To jsme mohli mimo jiné vidět v play-off ROG COOL ligy, kde Universe sesadili eXtatus, a na následném finále odehráli proti eSubě jednu z nejkrásnějších map letošní sezóny. Neúspěšný útok na zlato z MSR ukázal stále se zvyšující kvalitu týmu, který pokud dokáže s novým koučem vypilovat opakující se chyby, nemusí se Trust.Universe na MČR tajit medailovými ambicemi.


To by byly papírové předpoklady, které ale každoročně některé týmy přeháží pořadí vzhůru nohama. Loni to byli Universe a ECLOT, letos je MČR opravdu vyrovnané a překvapit může každý. Koho favorizujete na titul vy? Zbylou čtveřici si představíme ve středu. Letošní MČR bude opět velká jízda, a tak už neváhej a objednávej vstupenky, abys byl o víkendu v Brně u toho!

Štítky: MČR 2017
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.