Přejít k hlavnímu obsahu

MČR 2017: Outsideři LoL turnaje

8. 11. 2017 | 23:50 League of Legends
Ze všech mistrovských her je u League of Legends rozdíl mezi elitou a dalšími týmy nejmarkantnější. I tak ale celá osmička postoupila do Brna oprávněně a jistě ukáže zajímavé hry!
Výchozí obrázek

Ze všech mistrovských her je u League of Legends rozdíl mezi elitou a dalšími týmy nejmarkantnější. I tak ale celá osmička postoupila do Brna oprávněně a jistě ukáže zajímavé hry!

Kvalifikační cyklus v League of Legends největší měrou ovlivnily pravidelné turnaje v rámci MČR turnajových sérií a na finále se nám probojovaly i takové případy, které nezískaly jediný bod z offline prostředí. Tahle vytrvalost se však musí ocenit a MČR nebude pouze o eSubě, eXtatus, Inside Games a Majestic Lions. Turnaj se skládá z osmi týmů a prostor pro překvapivé výsledky je vždycky. Pojďme si představit druhou čtveřici, která se 10. až 12. listopadu v Brně představí.

Brněnský kotel vždy dostane z každého hráče a týmu naprosté maximum!


{#Česká Republika} Matouš 'yoshi' Palme 
{#Česká Republika} David 'Krakeer' Bruk 
{#Česká Republika} Josef 'Shiage' Číko 
{#Česká Republika} Václav 'Kesav' Beber 
{#Česká Republika} Dominik 'Sufon' Dvořák 
{#Česká Republika} Matyáš Koóš 

3. místo: MSR 2017
7x účast: finále MČR turnajové série

Tip na umístění na MČR: 5.-6. místo

O zařazení Teamu Brute mezi favority jsme chvíli uvažovali, ale nakonec pro outsidery zahrály dva důležité faktory. Jednak to je supertěžká skupina, kde k postupu bude potřeba porazit jednoho ze dvojice eSuba a eXtatus, a zadruhé je to změna v sestavě na poslední chvíli. Kvůli osobním problémům na MČR neodcestuje hlavní support MjrDee, jehož místo zabral Sufon. Team Brute ukázal, že nepatří mezi žádná ořezávátka na Mistrovství Slovenska, kde získal bronzové medaile. Pokud se o něco tento celek může opřít, tak je to přítomnost trenéra a také jediného hráče, který s MČR již zkušenosti má a to hned dvakrát, bývalým midařem eXtatus a Inside Games Shiagem. Brute jsou navíc známí netradičními picky, tak uvidíme, co na nás vytáhnout v Brně.

{#Česká Republika} Jakub 'Dreedy' Viceník 
{#Slovenská Republika} Andrej 'Kebab' Friedman 
{#Česká Republika} Martin 'Marma' Sládek 
{#Česká Republika} Tibor 'Charca' Charčenko 
{#Česká Republika} Zdeněk 'Skulla' Maceška 
{#Česká Republika} Ernest 'Rammy' Molnari 

5. místo: MSR 2017
7x účast: finále MČR turnajové série

Tip na umístění na MČR: 5.-6. místo

Tým nováčků na domácí scéně doplnil krátce před vrcholem sezóny bývalý marksman PWS Charca, což dodává MARVO eSports potřebnou sílu k překvapení svých konkurentů a boji o druhé postupové místo ve skupině A. Pro širokou veřejnost jsou další jména v sestavě velkou neznámou, která si po účasti na Mistrovství Slovenska pojedou zejména pro cenné zkušenosti a možnost zahrát si na velké stage. Týmovou oporou a klíčem k úspěchu může být kouč Rammy.

{#Česká Republika} Ondřej 'Robocop' Sklenička 
{#Česká Republika} Sebastián 'Kocourek' Vrzák 
{#Česká Republika} Libor 'Proker' Král 
{#Česká Republika} Patrik 'Shine' Kulhavý 
{#Česká Republika} Petr 'argpetr' Kaják 

5x účast: finále MČR turnajové série
3x vítězství: MČR NightCup

Tip na umístění na MČR: 7.-8. místo

Tým ECLOT.Hicoria se na MČR kvalifikoval z posledního osmého místa, když v závěrečné MČR turnajové sérii nedal šanci konkurentům ze Cyber Gaming. Pro celou pětici bude účast na mistrovství novinkou a ačkoliv jsme mohli vidět vítězství ECLOT v jedné hře proti eSubě v právě probíhajícím Hitpoint Masters, takový level podcenění se na MČR s největší pravděpodobností konat nebude. Někteří hráči na scéně působí již delší dobu, tak třeba právě letos prorazí.

{#Česká Republika} Marek 'Keram' Adamička 
{#Česká Republika} Karel 'Kalushi' Kohout 
{#Česká Republika} Lukáš 'Skot' Bělohlávek 
{#Slovenská Republika} Samuel 'calionor' Krajčovič 
{#Česká Republika} Michal 'TaylorSwift' Adamička 

9x účast: finále MČR turnajové série
3x vítězství: MČR NightCup

Tip na umístění na MČR: 7.-8. místo

Náš výběr uzavře PlayForEver, o kterých ku překvapení některých píšeme až v úplném závěru. Tým v čele s dvojčaty Adamičkovými a nejmladším účastníkem turnaje Kalushim se na MČR díky pilnému sbírání bodů kvalifikoval ze 3. místa, ale hraním online turnajů nasbírané zkušeností všech hráčů končí. V průběhu sezóny jsme u P4E mohli vidět opakované změny v sestavě, tak doufáme, že právě účast na vrcholu sezóny je motivuje k většímu tryhardu v příštím roce.


To bychom tedy měli osmičku účastníků MČR 2017 ve hře League of Legends. Kromě tradičních favoritů, najdete si i mezi outsidery některého nováčka, který vám padne do oka a budetemu v těžkém turnaji fandit? Ať už je tvá odpověď jakákoliv, v místě konání nemůžeš chybět!

Štítky: MČR 2017
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.