Přejít k hlavnímu obsahu

MČR 2017: Outsideři CS:GO turnaje

9. 11. 2017 | 00:56 Counter-Strike 2
MČR v Counter-Strike: Global Offensive v sobě skrývá tajemný element překvapení. Žádný z osmi týmů nejede do Brna na výlet, nýbrž má každý šanci promluvit do boje o cenné kovy!
Výchozí obrázek

MČR v Counter-Strike: Global Offensive v sobě skrývá tajemný element překvapení. Žádný z osmi týmů nejede do Brna na výlet, nýbrž má každý šanci promluvit do boje o cenné kovy!

Vyvrcholení loňské sezóny jako by napsal sám Hollywood. Favorit v podobě eXtatus prohrává nad nejníže nasazeným týmem a v následné BO3 sérii je jediné kolo od vyřazení. Zapíná však motory a přes vítězství v semifinále proti největšímu rivalovi následně dokráčí ke zlatým medailím. Jaké příběhy nabídne letošní mistrovství? Mezi účastníky máme opět osm kvalitních týmů a již skupinová fáze leccos napoví. Pojďme se poohlédnout po druhé čtveřici v rámci našeho preview.

Loni překvapili celou scénu hráči Universe, budeme svědky něčeho podobného i letos?


{#Slovenská Republika} Peter 'wEAMO' Rauch
{#Česká Republika} Max 'SHOCK' Kvapil
{#Česká Republika} Vojtěch 'Valencio' Mydlář
{#Slovenská Republika} Lukáš 'luko' Hrabčík
{#Česká Republika} Dominik 'desty' Černý
{#Slovenská Republika} Jozef 'd0di' Kiss

2. místo: Quietus Day
2. místo: CLAN Cup Winter
4. místo: Y-Games 2017

Tip na umístění na MČR: 5.-6. místo

Letos už se s nimi bude počítat. V loňském roce dokázal Team Universe s hráči wEAMO a spol. překvapit všechny a poctivou hrou dokráčet až do finále MČR. Dnes již tohle stříbrné trio doplněné o Valencia s destym spoléhá na jiné zbraně. Pro někoho až nevýrazný tým měl sice do srpna problémy s nestabilní sestavou, relativně stabilní byly alespoň výsledky, které po celý rok Majestic Lions udržely v horních patrech MČR klasifikace na příčkách zajištujících postup na finále.

Největší předností tohoto celku je přítomnost kouče d0diho, který přípravě obětuje spoustu času a je odhodlaný týmu nechat duši. To mohli fanoušci vidět například na Quietus Day, kde tehdy jako GLAXY vyřadili suverénní hrou mix eSuby a šťáva došla až v poslední mapě finále (0-16 proti dnešním DTG). V loňském roce se v parádním světle ukázal kapitán wEAMO, jeho výkony jsou však letos jako na houpačce. Spolu s SHOCKem by právě on mohl být tou hlavní hvězdou i letos.

{#Slovenská Republika} Alex 'wap0' Kľučka
{#Slovenská Republika} Richard 'abnorse' Blaško
{#Česká Republika} Filip 'K1-FiDa' Dvořák
{#Česká Republika} Matěj 'thieff' Žádník
{#Slovenská Republika} Juraj 'kutnass' Kútny
{#Slovenská Republika} Matej 'hed0r' Čerňanský

1. místo: CLAN Cup Summer
3. místo: MSR 2017
5. místo: Y-Games 2017

Tip na umístění na MČR: 5.-6. místo

   

S kým se ale pro letošní MČR nepočítalo, to je výběr Pyctophobie. Před MSR 2017 se kalkulovalo, kdo může postoupit, ale nakonec to eEriness a tehdejším Gunrunners vyfoukli právě tito kluci, kteří se do TOP8 dostali díky zběsilému závěru sezóny. Všechno tohle mohlo přijít vniveč, kdyby na krku nezacinkaly bronzové medaile právě z Bratislavy, kde v semifinále LB dokázali výhrou nad eSubou překvapit celou scénu. Na MČR budou právem i díky tomu, že kutnass a dnešní kouč hed0r se ukázali už loni, naopak nastartovaný wap0 loni vypadl kvůli zdravotním potížím.

Jaký byl hlavní klíč, že už v barvách Gunrunners.AOC wap0va pětice na finále postoupila? Moment překvapení a nevyzpytatelnost. Někdy vám může hra tohoto týmu přijít až zběsilá nebo šílená, ale právě to je ta hlavní zbraň. Vždy dokáží nečekaně udeřit do slabého místa. Právě tohle pocítila i eSuba, proti které Pyctophobia vše vybíhala a soupeř dlouho nedokázal najít recept na tenhle styl hry, kde občas nechybí ani nějaká ta P90. Otázkou však zní, jakým směrem dokáží GRS svoji hru vyladit, aby se na ni dle zkušeností z CLANu a MSR nedokázali soupeři připravit?

{#Slovenská Republika} Peter 'uno' Lipowski
{#Česká Republika} Dominik 'blogg1s' Janita
{#Slovenská Republika} Martin 'giotive' Brumerčík
{#Slovenská Republika} Lukáš 'vergiL' Majerik
{#Česká Republika} Adam 'neofrag' Zouhar

2. místo: CLAN Cup Summer
4. místo: Quietus Day
4. místo: ROG COOL liga
5. místo: MSR 2017
5. místo: ICL 37 (Maďarsko)

Tip na umístění na MČR: 7.-8. místo

ECLOT.Hicoria bychom označili za stálici domácí scény. Uno se svojí smečkou se v průběhu roku ukázal téměř všude a o žádném turnaji by se nedalo říct, že by na něm tento vyhořel. Kromě druhého místa z ne úplně špičkou napěchovaného CLANu však nepřišel žádný medailový výsledek. I kvůli tomuto se tým v čele s jediným trojnásobným mistrem ČR v CS:GO a jediným účastníkem sedmi mistrovství v řadě strachoval o postup na finále do posledních momentů.

Když mluvíme o ECLOT, napadne nás slovo průměr. Jednoduše řečeno, tento tým na papíře nevypadá ani špičkově, ani hrůzostrašně. Z aktuálního složení, které bohužel na podzim opustil starý známý xray, nejvíce vyčnívá mladý střelec blogg1s, jenž se postupem času stal pilířem unova výběru. Kombinace zkušeností (14x účast na MČR) a dvojice nováčků dělá z ECLOT.Hicoria nevyzpytatelného soupeře, od kterého ale takřka nikdo neočekává světoborný úspěch.

{#Česká Republika} Dominik 'Fraged' Herz
{#Česká Republika} Jakub 'DKN' Černý
{#Česká Republika} Filip 'file' Machulda
{#Slovenská Republika} Erik 'ecko' Koširer
{#Slovenská Republika} Peter 'naturaL' Turčan
{#Slovenská Republika} Matej 'forji' Kmiť

3. místo: Hitpoint Finals 12
5. místo: ROG COOL Liga II
5x vítězství: finále MČR turnajové série

Tip na umístění na MČR: 7.-8. místo

Dnešní sestava MARVO eSports vznikla v září ze dvou zajímavých sestav kapitánů fileho a ecka, Fraternitas a Majestic Lions, a na papíře nevypadá vůbec špatně. V jeho řadách najdeme čtyři střelce se zkušenostmi s minimálně jedním MČR, před týdnem navíc tým posílil naturaL, nejlepší hráč loňské skupinové fáze, který přestřílel i mistrovský výběr eXtatus. V průběhu sezóny sbírali body opravdu poctivě a pravidelně, jinak by se do Brna nejspíše nepodívali. Ať už jako Fraternitas nebo MARVO, kromě hordy nasbíraných bodů z online turnajů nepřišel jediný veleúspěch.

MARVO se z důvodu změny na poslední chvíli poctivě připravuje, ale v nabité konkurenci a těžké skupině B se ukáže, jak moc to bude platné. Kombinace zkušeností ecka, mistra ČR z roku 2015, a nadějných střelců se slibnou budoucností sice nevypadá vůbec špatně, ale jak je zmíněno výše, v žádném momentu letošní sezóny se extra výsledky ani jedné poloviny dnešní sestavy nedostavily, důkazem budiž Mistrovství Slovenska. Přijde zlomový bod právě o víkendu v Brně?


To bychom tedy měli představení všech osmi účastníků letošního ročníku Mistrovství ČR v Counter-Strike: Global Offensive. O víkendu 10. až 12. listopadu vytvoří stovky fanoušků této hry nezapomenutelnou atmosféru, kterou si tato herní série s dlouhou historií na našem území zaslouží. Přijď do Brna naplno podpořit svého favorita i Ty, předprodej vstupenek stále běží!

Štítky: MČR 2017
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.