Přejít k hlavnímu obsahu

Mobilní MČR 2017: Začíná první hrací HS den

10. 11. 2017 | 09:25 Hearthstone
Čekání je u konce! Ano, přežili jsme i poslední dny a nic už nám nebrání odstartovat letošní ročník Vodafone Mistrovství České republiky v mobilních hrách. Prvním na programu je Hearthstone - co nás čeká a nemine, a jak vidí vývoj tohoto turnaje komentátoři? 
Výchozí obrázek

Čekání je u konce! Ano, přežili jsme i poslední dny a nic už nám nebrání odstartovat letošní ročník Vodafone Mistrovství České republiky v mobilních hrách. Prvním na programu je Hearthstone - co nás čeká a nemine, a jak vidí vývoj tohoto turnaje komentátoři? 

HS MČR - zápas

Po týdnech čekání je to konečně tady. Již za necelou hodinu odstartuje Vodafone Mistrovství ČR v mobilních hrách. Komentátoři a hráči jsou na místě, stage stojí a všichni jsou napětím bez sebe. A na co že to vlastně čekáme? Od půl desáté budou moci diváci v hale sledovat úvodní souboje HS turnaje, přičemž vybraný zápas budeme přenášet i ostatním fandům skrze Twitch stream. Skupiny budou hrány již klasickým GSL formátem, na rozdíl od ostatních turnajů ale budou hráči bojovat skrze systém Last Hero standing, který je všeobecně vnímán pozitivněji, než "oficiální" Conquest. Mimo Hearthstone přivítá Vodafone MČR i Clash Royale. Turnaj v této mobilní gamesce ale započne až zítra, dnešek se tedy nese ve znamení Hearthstone klání. 

Během ranního šálku kávy a snídaně jsme zachytili populárního streamera a komentátora Petra "Czechcloud" Žaluda. Jak vidí celý turnaj on? 

Ahoj, Petře, hned na úvod, jak se ti celá akce líbí? Vidíš oproti loňskému finále nějaký posun?

Ahoj, celá akce se mi opravdu hodně líbí, od loňska vidím posun o 200 %, hrozně se těším, až  začneme komentovat a věřím, že si celou akci užijí naprosto všichni, od hráčů po diváky.

A co skupiny? Koho považuješ za favorita pro postup?

Toto se neříká úplně lehce, ale kdybych to měl brát podle zkušeností, tak ze skupiny A určitě vidím jako největšího favorita Powera z Inside Games. V Béčku zase tipuji eSubáka Scruffyho, v poslední době má opravdu skvělou formu. Skupina C už je opravdu vyrovnaná, ale myslím, že opravdu rozhodnou zkušenosti, favorit je pro mě tedy další hráč eSuby, Faeli, pro kterého to je již třetí MČR. Nejvyrovnaněji ale vypadá Déčko, hned tři strašně silní hráči a Gumicuk, který má proti svým konkurentům skvělý line-up. Myslím si ale, že postoupí Matty s Hekim.

Takže skupina D je podle tebe nejtěžší? 

Jak jsem již říkal, nechtěl bych být v Déčku, jsou tam hned tři opravdu silní hráči, dokonce i Gumicuk by, kvůli originalitě svého line-upu, mohl překvapit. Kdybych se dostal do této groupy, rád bych určitě nebyl, ani ostatní ale nebudou procházka růžovým sadem.


Streamer a komentátor, živoucí legenda naší scény, Petr "Czechcloud" Žalud!


Stream z Vodafone MČR:

Výsledky zápasů sledujte skrze naší coverage.

Štítky: MČR 2017
miluju videohry a hlavně ligu legend