Přejít k hlavnímu obsahu

MČR 2017: Kdo všechno se zítra podívá do semifinále v CS:GO?

10. 11. 2017 | 20:34 Counter-Strike 2
Stovky lidí, záplava emocí a především hodiny kvalitního CS:GO. Přesně takový byl první den MČR 2017 na brněnském výstavišti, který se právě pomalu schyluje ke svému konci. Jak si vedly vaše oblíbené týmy? Kdo se úspěšně probojoval zase o krůček blíž k závratnému prize poolu a magické trofeji Mistra ČR v počítačových hrách? To a mnohé jiné se dozvíte v našem exkluzivním shrnutí.
Výchozí obrázek

Stovky lidí, záplava emocí a především hodiny kvalitního CS:GO. Přesně takový byl první den MČR 2017 na brněnském výstavišti, který se právě pomalu schyluje ke svému konci. Jak si vedly vaše oblíbené týmy? Kdo se úspěšně probojoval zase o krůček blíž k závratnému prize poolu a magické trofeji Mistra ČR v počítačových hrách? To a mnohé jiné se dozvíte v našem exkluzivním shrnutí.

CS: GO skupiny

Hned v prvních chvílích MČR jsme mohli být svědky velice zajímavých střetů. Vzhledem k tomu, že bohužel celá čtveřice úvodních zápasů byla hrána simultánně, nemohli diváci doma patřičně ocenit všechny proběhlé zvraty. A že jich tedy nebylo málo. Zmiňme například souboj Dark Tigers s GUNRUNNERS. Dvou velmi nadějných celků, o kterých v budoucí době jistě nemálo uslyšíme. Do posledních chvil nebylo jasno, kdo si domů odnese výhru z Mirage, která očividně patří k silným mapám obou zúčastněných. K závěrečnému výsledku 16:13 ve prospěch Dark Tigers nakonec mohutným vzepětím sil přispěl slovenský střelec Tomáš "zyored" Cvaniga, který si odnesl úctyhodných 31 fragů.

Ve velmi podobném duchu se nesly i zbylé zápasy prvního kola. Jasně se projevila veškerá očekávání, jak eSuba v novém složení, tak i nepřemožitelný eXtatus si odnesli výhru. K těmto dvěma matadorům se ještě zvládl připojit tým Universe.


HenkkyG (eSuba): Jaká jsou týmová očekávání a jak funguje spolupráce?

Druhá fáze turnaje byla už o poznání více jednostranná, byť se jednalo o značně taktičtější formát BO3. Tým eSuba si hned v úvodu hravě poradil s Dark Tigers, těm za dvě mapy ponechal právě čtyři kola. Dost obdobně působil i match mezi MARVO a GUNRUNNERS, v něm neuvěřitelným způsobem exceloval Dominik "Fraged" Herz. Za dvě vyhrané mapy se mu podařilo nasbírat přes 51 killů.

Dalším lítým soubojem ve winner bracketu byl střet favorizovaného eXtatusu s týmem Universe. Po velmi vyrovnaném Overpassu se i eXtatusu nakonec povedlo nenechat Universe ani jednu jedinou mapu a postoupit tak do zítřejšího semifinále za stavu 2:0.

Až úplný závěr dne nám přinesl skutečné counterstrikové skvosty, vypjaté do posledního kola. Jedním z nich bylo i utkání Majestic Lions s ECLOT. V tomto případě si konečně borci poměřili své síly na celých třech mapách. Poslední, Inferno, přitom skončilo 16:14 a z výhry se mohli radovat Majestic Lions.


wEAMO (Majestic Lions): Jak hodnotí uplynulé zápasy MČR 2017?

Hned po nich na stage nastoupili Dark Tigers proti MARVO. Navzdory tomu, jak se zdála být první mapa vyrovnaná pro obě strany, Dark Tigers hned v mapě následující chytli druhý dech a roznesli MARVO doslova na kopytech, čímž se stali dnešním třetím semifinalistou.

Vše proběhlé má ale na míle daleko k zápasu poslednímu. Ten byl učiněnou definicí pojmu nervy jako špagáty. Hned úvodní Cobblestone byl rozhodnutý až v posledním kole. To se ukázalo jako šťastnější pro tým Universe. Na následujícímu Trainu ale už vcelku s přehledem ukázali svoji dominanci Majestic Lions. O výsledku a čtvrtém postupovém místě se tak mělo rozhodnout až na Mirage. Nervy tekly proudem. Zde se ale opět ukázal velký individuální skill na straně Majestic Lions jejichž Lukáš "luko" Hrabčík impozantními 73 killy dopomohl k celkové výhře 2:1. 

Postupující týmy do semifinále CS: GO na Mistrovství ČR v počítačových hrách 2017

Dark Tigers logo

eSuba logoeXtatus logoMajestic Lions logo

Semifinálové matche top čtyř týmů čekají diváky v rámci zítřejšího programu od půl desáté (Alza.eXtatus vs. Dark Tigers) a půl páté odpoledne (eSuba vs. Majestic Lions). Hraje se o celkový prize pool ve výši 105 000 korun, vítěz získá více jak polovinu (60 k). Průběhem utkání doplní svým komentářem Dev1, DeeThane, Lelek a Striker, za analyst desk se usadí Rader, blade a huhy.

Stream z nadcházejícího CS:GO semifinále MČR 2017

Štítky: MČR 2017